...da instaliram sata drivere, ali u winxp64 (mada je verovatno isto kao za win32)? I sta treba u biosu da se podesi od ide i/ili ahci opcija? nemam nijedan IDE uredjaj ali glupi win mi daje samo ide kontroler, a kad startujem sata driver setup, on kaze device not found. na asus m2n-xe ih sam instalira i radi brze nego biostar, a nista se ne podesava u biosu, cak daje da se iskljuci ide, sto na biostaru ne postoji
Za instal ti treba ahci driver na disketi ili slipstream u instalaciju Win-a, isto kao za win32, drajver imas na disku za plocu U biosu podesi ili cist ahci ili ide-ahci, u oba slucaja instalacija trazi ahci drajver s tim sto ide-ahci kao poboljsava stabilnost i to bi trebalo da bude to. Ovo bi trebalo da resi problem tako je kod mene, imam istu plocu. Javi sta si uradio
meni je dosta bitnije u ovom trenutku ako ta kombinacija vazi i za vec instaliran win. I da li, u slucaju da posle ahci-a ne moze da se udje u win, mogu da vratim native ide u biosu i da onda bude ok?
to jeste native sata interfejs ,ali se ne mirise sa optickim uredjajima tako da moze da se desi da ti ne vidi DVD.Na brzini ne bi dobio nista.Znaci idi na IDE emulaciju ili na Raid emulaciju.Kod XP -a ako ides na Ahci ili Raid emulaciju pritiskaj F6 i pre toga spremi disketu sa driverima koji ce da budu na root-u flopija .Mislim da kad bi instalisao sa AHCI i kad bi vratio na IDE ne bi mogao da podignes sistem.
Ako vec imas instaliran win na ide podesavanju, nece ti raditi ako stavis drugi na ahci pa vratis na ide, meni je jednom izbrisao ntldr prilikom vracanja... Najsigurnija varijanta je emulacija IDE ujedno i najstabilnija i nece praviti eventualno problem sa drugim hardverom mada meni nikada nije pravilo problem sa ide granom kada je hard instaliran kao ahci.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.