Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pitanje za znalce
STRANA 1 OD 1
Kajmak pitanje za znalce 14.12.2008. 18:57 T13785

status: user
broj poruka: 184

Zanima me jedna mala sicusna stvar i mislim da ovde ima ljudi koji znaju sto posto tacan odgovor.
Ovaj decko sto je pitao da li da pelazi na quad core procesor mi je pokrenuo razmisljanje na ovu temu :
da li oni koji poseduju ploce npr. P5Q ili PRO verziju ili neku skuplju plocu mogu ( ako je kompatibilno ) da za godinu dana umesto nekog dvojezgarnog ili cetvorojezgarnog procesora zbudje recimo core i5 ???
Da li ce ovo biti izvodljivo?
Da li ce ov ploce to podrzati ili kupuj sve ispocetka ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 14.12.2008. 19:04 #83868

broj poruka: 2196
Podrzavace one te procesor e ali je pitanje kako ce one raditi

Ista stvar je kad bi neki AM2 X2 raadio na nekoj nFORCE ploci tipa 560 ili 570sli ,i kad bi radio na nekom 790gx chipu ,tu je vec razlika,isto tako i sa novim ( i serijama)

Uvek treba po meni kupiti novo sa novim,a ne novo i neka stara komponenta

pozzzzzzzzzzzzz

BIOSTAR T XHE WAY OF LIFE

SkyFire Re: pitanje za znalce 14.12.2008. 19:05 #83869

broj poruka: 18472
Ajoj covece kako je to moguce?!Pa to fizicki nije izvodljivo..Drugaciji je Socket,leziste tj nije istih dimenzija prosto receno...Zato se zove LGA 775,LGA 1166,LGA 1366...Sve su razliciti Socket-i!Znaci nema teorije ni u crtanom filmu

@pufi@ Lupio si za medalju

I Want to believe - The truth is out there

::
:: Zanima me jedna mala sicusna stvar i mislim da ovde ima ljudi koji znaju sto posto tacan odgovor
:: Ovaj decko sto je pitao da li da pelazi na quad core procesor mi je pokrenuo razmisljanje na ovu temu :
:: da li oni koji poseduju ploce npr. P5Q ili PRO verziju ili neku skuplju plocu mogu ( ako je kompatibilno ) da za godinu dana umesto nekog dvojezgarnog ili cetvorojezgarnog procesora zbudje recimo core i5 ??
:: Da li ce ovo biti izvodljivo
:: Da li ce ov ploce to podrzati ili kupuj sve ispocetka ?
pufi re 14.12.2008. 19:06 #83871

broj poruka: 2196
a da to nisam ni video pa da to je drugi socet

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

Kajmak znaci ... 14.12.2008. 19:18 #83872

broj poruka: 184

Sada mi je iz ovog ugla bolje da kupim neku solidnu masinu da mi tera sve u narednih godinu dana dok se ne odomace core i5 pa onda tek da ulazem u skuplju plocu i procesor.

Znaci ne treba ici dalje od P5QL PRO i tipa Intel 7200
ili nekog AMD 5200 ili 5600 i neke ploce tipa Asus m2n sli >>>>?????

Ovo pitam jer zam u prilici da o5 pazarim novu masinu pa se ne bih zaletao na skupe ploce i core 2 duo procove ako ce ih ovo vec sledece godine zameniti.
E da zanima me posto vidim da Sky Fire ovo prati ( i ostali ) kolika ce im biti cena procesora core i5 i ploca otpirlike ?
Scyter re 14.12.2008. 19:34 #83877

broj poruka: 8138
Uzmi Asus P5QL-E i E7200.J sam ovo kupio pre 2 meseca i ne planiram da menjam nista barem jos godinu dana.

SkyFire Re: znaci ... 14.12.2008. 19:37 #83878

broj poruka: 18472
Ovde imas nesto oko toga da se informises:

http://www.sx-team.com/the-news/102-intel-core-i5-uskoro.html

Sto se tice toga sto si naveo Intel ce da pregazi AMD kao od sale tako da bolje je da ides na Intel platformu radi iskoriscenosti samih performansi...

I Want to believe - The truth is out there

:: Sada mi je iz ovog ugla bolje da kupim neku solidnu masinu da mi tera sve u narednih godinu dana dok se ne odomace core i5 pa onda tek da ulazem u skuplju plocu i procesor
:: Znaci ne treba ici dalje od P5QL PRO i tipa Intel 720
:: ili nekog AMD 5200 ili 5600 i neke ploce tipa Asus m2n sli >>>>????
:: Ovo pitam jer zam u prilici da o5 pazarim novu masinu pa se ne bih zaletao na skupe ploce i core 2 duo procove ako ce ih ovo vec sledece godine zameniti
:: E da zanima me posto vidim da Sky Fire ovo prati ( i ostali ) kolika ce im biti cena procesora core i5 i ploca otpirlike ?
JOSILENKO Intel nazalost za svaki novi model procesora ima i novi socket 14.12.2008. 19:59 #83882

broj poruka: 1013
Intel nazalost za svaki novi model procesora ima i novi socket. (makar) to je bolje reseno kod AMD-a koji je posle dugog lutanja manje vise standardizovao socket, pa je kod vecine starijih AMD ploca je moguce staviti procesor novije generacije.
JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Nema teorije da taj CoreI5 bude brzi od CoreI7 14.12.2008. 20:46 #83886

broj poruka: 7720
Intel pravi podele medju njegovim ljubiteljima na bogate i siromasne.To bas i nije u redu.
JOSILENKO Re: Nema teorije da taj CoreI5 bude brzi od CoreI7 14.12.2008. 21:38 #83894

broj poruka: 1013
Pa naravno da pravi, to svi rade. To se zove potrosacki kapitalizam. Imas da kupis obican cips, cips sa ukusom paprike, cips u velikom pakovanju, rebrasti cips, intel extreme, Quad, dual, i5, i7, celeron...
Sta bi ti hteo, jedan procesor za sve korisnike? Sto bi neki tamo Pera Mika Laza puko pare za i7 da gleda filmove na njemu?
JOLE

:: Intel pravi podele medju njegovim ljubiteljima na bogate i siromasne.To bas i nije u redu.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs