Pa su zato moja razmisljanja krenula u sledecim pravcima. Sto se buducih upgrejdova za graficke tice kada mi dosadi ova Asus 9600gt, ne vidim da ce biti problem. Lako cu.
Medjutim sto se Intel quad core procesora za LGA775 tice koliko vidim tu nemam mnogo vremena za cekanje. Po netu pise da je mozda krajem 2009.godine krajnje vreme a posle toga ne moze nista osim Nehalema. Ustvari razmisljam da predjem na Intel quad core samom zamenom procesora a ne da menjam i socket na LGA1160 ili LGA1360 i pravim sebi astronomske troskove.
1.Da li Intel Q9550 moze da bude dobar naslednik proca koga sada imam ? Ne ocekujem porast gaming performansi, ali ako ih bude dobro su dosla, vec da imam komp na malo duze staze barem dok Nehalem platforma ne bude imala razumnu cenu.
2.Da li se ocekuje eventualni pad cene ovog procesora zbog navale Nehalema na trziste ?
q6600 je mala beba za njega ,klokuje se dobro uz dobar OC kuler.Pad cena moze da se desi kada se pojavi Deneb ,trebalo bi do Nove Godine .E sad ne verujem da ce biti nesto znacajnije.Znaci moj ti savet idi na Q9550.Jedan od boljih CPU od Intela sto sam ja video.
...Olovku i papir i svedes racunicu dal ti se isplati...Po svemu sudeci Core i5 ce biti Best Buy odnos cena performanse..Drugacija je arhitektura od i7 koji se za sad meni recimo uopste ne svidja...Cenim da ce i5,ne cenim vec znam da ce biti brzi od danasnjih Yorkfield CPU-a zavisno od Defaultnog Clock-a..Inace Q9550 svakako je ok CPU i mozes dosta sa njim dobiti..Ako su igre u pitanju onda i onaj ko ima Q6600 nece nista izgubiti jer jos nije pocela zvanicno era igara koje podrzavaju 4 jezgra!Kad to krene performase ce da se podignu..Samo uzmimo u obzir da sve manje sad CPU igra ulogu u igrama a sve se vise baca akcenat na GPU bar u saradnji GPU-a sa CPU-om kod ovih poslednjih generacija grafickih procesora!Znaci...Sa Q9550 i nekim OC-om za svaki dan od 3.8 Ghz minimalnih mozes da budes miran jer u tvom slucaju menjas samo CPU a ovako moras bukvalno sve!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.