Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Starina?!?!
STRANA 1 OD 1
scientist Starina?!?! 13.12.2008. 10:44 T13746

status: user
broj poruka: 488
Pozdrav svima!
Reinstalirao sam sistem na jednom racunaru starom jedno 6 god. sistem je bio potpuno neupotrebljiv. Stavio sam na njega samo par osnovnih programa drajver za plocu, adsl, avg free, adobe reader, office, i mozda jos jedan ili dva sada ne mogu da se setim i onda sam primetio sledece: kad upalim racunar, znaci ne pokrecem nista od programa samo upalim racunar, CPU usage u performansama je na 20-30%. Znaci u idlu! Sta to moze biti?
Nemam racunar pri ruci ali komponente su otprilike:
procesor intel 1,7
256 rama
ploca matsonic.
graf gf2
hard, flopi, modem, rezac.

Pokusao sam vec da load-ujem u biosu `LOAD OPTIMIZED DEFAULTS` i `LOAD PERFORMANCE DEFAULTS` ali nije bilo nikakvih promena.
Primam sve sugestije.
Hvala unapred.

`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Da CPU nije mozda Celeron ? 13.12.2008. 11:12 #83595

broj poruka: 7720
Nesto radi u pozadini ,ako ti je xp iskljuci mu one efekte i system restore.Nagadjam ali moze da se desi da mu adsl modem uzima nesto od CPU.

doca80 Re: Da CPU nije mozda Celeron ? 13.12.2008. 14:00 #83612

broj poruka: 3053
Pa sve i da je celeron ne sme da bude cpu usage 30% a da racunar nista ne radi!!! Avg pravi problem jer je on po default-u podesen da konstatno radi full scan kompjutera,cim se ukljuci. Mogu da se kladim da odmah po startovanju kompa pocne da drlja hard komp je sporiji nego obicno u otvaranju aplikacija a posle 30-40 minuta se utisa hard i ubrza otvaranje aplikacija!!! Ako su to simptomi lek je da u opcijama AVG-a iskljucis da stalno skenira!

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: Nesto radi u pozadini ,ako ti je xp iskljuci mu one efekte i system restore.Nagadjam ali moze da se desi da mu adsl modem uzima nesto od CPU
::
doca80 Zaboravio sam da dodam 13.12.2008. 15:05 #83622

broj poruka: 3053

da je AVG na testovima AV programa ove godine bio NAJLOSIJI od svih,sa NAJVECIM brojem propusta,i NAJMANJIM stepenom zasticenosti(cak su i besplatni programi poput Avasta i Avire bili bolji) od njega!!! Inace Avira je proglasena za NAJBOLJI BESPLATNI antivirus,a Nod 32 i Kasperski vode mrtvu trku za prvo mesto,a ESET-ov firewall u ESS-u nije bas zadovoljio kriterijume!!! Eto cisto da znate,mozda ovo pomogne nekom u odabiru AV-a!!! pozzzzzzzzzz

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

Mixx ... 13.12.2008. 15:18 #83631

broj poruka: 2931
pa pogledaj u task manageru koji proces jede cpu

Pisko AVG 13.12.2008. 21:29 #83711

broj poruka: 6645
Eto, koristim AVG bar 8 godina... i još je na kompu, uz još ponešto, ali, stvarno je upao u velike probleme. Stane, stane, pa onda iznenadi brojem otkrića i efikasnošću, uglavnom, kao ni ostalima, ne verujem mu previše. Ipak, ne treba kriviti AVG za izuzetno korisnu opciju da NASTAVI skeniranje ako je nasilno prekinuto (restartom, nestankom struje i sl.) jer on lepo za pismene pita hoćeš li ili ne tu opciju, a naravno, i kasnije se ona može promeniti.... Inače, sken AVG-a manje smori mašinu od skena Kasperskog, a bogami, i kraće traje. A, iz ličnog (veeeoma subjektivnog i ograničenog) iskustva u protekla 2 -2.5 meseca, ni AVG ni NOD nisu uspeli da ukokaju i sklone stvari koje sam sklonio sa Malwarebyte-om... tužno, ali istinito. Pri tome, sken (potpuni) sa potonjim je višestruko kraći od navedene dvojke... sad, kako se snalazi sa starijim zloćama, ne znam, ali, ove nove baš je lepo rasturio.
RTFM brotha`
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

scientist Celeron! 16.12.2008. 10:35 #84063

broj poruka: 488
Pozdrav jos jedanput!

Proverio sam procesor jeste celeron. Sto se tice procesa pogasio sam ih sve, znaci upalio sam racunar, sacekao da podigne sve podsisteme i vec sta vec, onda sam pogasio sve procese koje znam da sam ja dodao tu ukljucujuci i avg, i nema promene! U task menageru mi rade sledeci procesi u idlu:
-task manager .exe 7%
-explorer .exe 3%
-svchost .exe 1%
-system 5%
i jos mozda nekoliko procesa po 1 ili 2 procenta.
E sad ulazio sam u bios i pod menijem u cijem naslovu stoji cpu `nesto` stoji i:
cpu 100Mhz i
`nesto` x8
to mozda matsonic-ova proca ima na default-u pogresna podesavanja za procesor ili se nesto neslaze sa njim.

Hvala jos jedanput.

`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs