Po gore navedenom linku moze se reci da je Phenom II odlican procesor i da dolazi u pravo vreme da napravi opet korekciju cena na trzistu(mislim na Core i7 i seriju Q9000),nazalost to ce samo koristiti onima sa dubljim dzepovima jer buduca cena ovog procesora se krece od 220 do 265 evra. Tako da onima koji gledaju maksimum za ulozeno i imaju `tanji` dzep a zele Quad Core procesor,ostaje opet neprevazidjeni Intel Q6600 ili njegova alternativa AMD 9950 BE... Za sve ostale sa najtanjim dzepom a sklonosti prema performansama ostaje dosta dvojezgrenih,par trojezgrenih i najjeftiniji Quad Core AMD 9550,posto sam i ja jedan od takvih ostaje mi samo nada da ce u 2009 doci do pada cena quad-core procesora sto i nije daleko od istine s obzirom da svetska finansijska kriza predvidja pad prodaje...
...slabo ti stojis sa znanjem ekonomije ako se, u kontekstu promena cena na trzistu, uzdas u finansijsku krizu. Ona donosi i smanjenje proizvodnje (otpustanje radne snage, manja ulaganja u razvoj proizvodnih kapaciteta i nabavku repromaterijala itd.) pa bi lako moglo doci i do poskupljenja odredjenih vrsta proizvoda i usluga usled smanjenja ponude. A sta tek da kazemo na cinjenicu da u takvim slucajevima redovno dolazi do povecanja trgovackih marzi, poreskih stopa i carinskih dazbina na robu `siroke potrosnje`...
:: :: :: ...slabo ti stojis sa znanjem ekonomije ako se, u kontekstu promena cena na trzistu, uzdas u finansijsku krizu. Ona donosi i smanjenje proizvodnje (otpustanje radne snage, manja ulaganja u razvoj proizvodnih kapaciteta i nabavku repromaterijala itd.) pa bi lako moglo doci i do poskupljenja odredjenih vrsta proizvoda i usluga usled smanjenja ponude. A sta tek da kazemo na cinjenicu da u takvim slucajevima redovno dolazi do povecanja trgovackih marzi, poreskih stopa i carinskih dazbina na robu `siroke potrosnje`..
Prijatelju ako su za tebe roba siroke potrosnje procesori,graficke karte u Srbiji onda nemam reci,nemoj da zaboravis da su PC racunari luksuz koji vecina gradjana Srbije ne moze da si priusti...a sto se tice odnosa ponude i potraznje svakako ce ponuda morati da redukuje cene zbog manje traznje uzrokovanom upravo otpustanjima i manjom finansijskom moci ljudi DA BI PRODALI SVOJE PROIZVODE...a ako cene porastu uprkos logicno manjoj proizvodnji onda ce se postaviti pitanje DA LI CE TE KOMPANIJE PREZIVETI...smanjenje radne snage u kapitalizmu se odnosi na to da se zadrzi postojeci profit u granicama predvidjenog,jer svaki kapitalista gleda prvenstveno dobit a glavni trosak mu je upravo plata radnika.Da banke nisu prodavale svoja potrazivanja drugim bankama pa te trecim,da se nisu izdavali krediti bez pokrica,da je plata radnika rasla srazmerno ostvarenom profitu ne bi doslo FINANSIJSKE KRIZE.
Ako su ovo dokazi da je Phenom II odlican procesor onda je bolje da ne dokazuju nista vise.Na ovim sumnjivim testovima je brzi u samo jednoj igri od i7.Mislim da je AMD-u sudbina zapecacena odavno i da ga ceka sudbina jedne Amige ( i setna prisecanja kako je to nekada bilo dobro).Po cenama od >200eura AMD jednostavno nema sta da trazi, jer ce se svaki korisnik pre odluciti za proverenu varijantu tj. Intela :) ! Cena mora DRASTICNO da padne, bukvalno da ga poklanjaju, ako misle da nesto naprave ali se bojim da od tog nema nista.Mislim da je Phenom ok za neku budget low varijantu ali za prave sladokusce INTEL je INTEL !
sem Ci7 965EE/3.2GHz koga nema u testu ,ne znam o kakvoj ti sudbini pricas,izgleda ce tvoja sudbina biti Intel za siromasne.Odjednom sad Crysis je postao nebitan.Ali da te podsetim Deneb je bolji i u Far cry2 koji je isto tako valjda sada nebitan,posto je i tu Deneb bolji od njega.
Sve super,sve krasno a onda ce izaci deset testova kako i7 odvaljuje Phenoma u svim aspektima,odjednom ga satire u Krizi i Farcry-u a o pro aplikacijama da i ne govorimo.Mudri ljudi su odavno shvatili da nam se smese Celeroni po besnim cenama kad AMD pukne.Kao sto sada Miskovic valja sta hoce po cenama koje on odredi.Monopol je cudo!
Ako je vec u CPU za server Shangai bolji od Xeon Harpertown i Clovertown i da kazemo ravan sa Dunigton sa 6 jezagara ,bice jos testova svakako ,postici ovo protiv Intela koji je gigant je ipak uspeh.A na kraju kad pogledas i vise demonstracija OC Deneb vidi se da je dobar CPU.Ovo sto si rekao za monopol ,trebalo bi da se svi zabrinemo.
:: :: :: :: :: :: :: :: :: ...slabo ti stojis sa znanjem ekonomije ako se, u kontekstu promena cena na trzistu, uzdas u finansijsku krizu. Ona donosi i smanjenje proizvodnje (otpustanje radne snage, manja ulaganja u razvoj proizvodnih kapaciteta i nabavku repromaterijala itd.) pa bi lako moglo doci i do poskupljenja odredjenih vrsta proizvoda i usluga usled smanjenja ponude. A sta tek da kazemo na cinjenicu da u takvim slucajevima redovno dolazi do povecanja trgovackih marzi, poreskih stopa i carinskih dazbina na robu `siroke potrosnje`.. :: :: Prijatelju ako su za tebe roba siroke potrosnje procesori,graficke karte u Srbiji onda nemam reci,nemoj da zaboravis da su PC racunari luksuz koji vecina gradjana Srbije ne moze da si priusti...a sto se tice odnosa ponude i potraznje svakako ce ponuda morati da redukuje cene zbog manje traznje uzrokovanom upravo otpustanjima i manjom finansijskom moci ljudi DA BI PRODALI SVOJE PROIZVODE...a ako cene porastu uprkos logicno manjoj proizvodnji onda ce se postaviti pitanje DA LI CE TE KOMPANIJE PREZIVETI...smanjenje radne snage u kapitalizmu se odnosi na to da se zadrzi postojeci profit u granicama predvidjenog,jer svaki kapitalista gleda prvenstveno dobit a glavni trosak mu je upravo plata radnika.Da banke nisu prodavale svoja potrazivanja drugim bankama pa te trecim,da se nisu izdavali krediti bez pokrica,da je plata radnika rasla srazmerno ostvarenom profitu ne bi doslo FINANSIJSKE KRIZE :: : :: : Desk-top kompjuter sasvim sigurno spada u robu siroke potrosnje. Za tvoju bolju informisanost: ovaj termin ne podrazumeva samo hleb, cigarete i ostale artikle u `potrosackoj korpi`. Cak i ovde se PC vec podugo tretira kao deo `bele tehnike` ili kao deo namestaja. Domacice vise ne vode racuna o tome da li se boja regala slaze sa bojom kniga (koje kupuju `na metar`) nego da li se slaze sa bojom kucista kompjutera njihovog potomka. Neki drugi gradjani zemlje Srbije kupuju govnjive lcd i plazma televizore cija cena (po komadu) `pokriva` dve solidne pc konfiguracije a onda se foliraju kako nemaju para za kompjuter. Doduse, uglavnom kupuju na 12 do 36-mesecnu otplatu (tako je barem bilo tokom proteklih nekoliko godina) ali - kupuju! Vazno im je da gledaju prenose skupstinskih presipanja iz supljeg u prazno, polupismenu plavusu koja vodi `reality show` itd. itd.
Na osnovu tvojih opservacija o kapitalizmu i uzrocima ekonomske krize, rekao bih da si svoja uverenja formirao ovlasnim citanjem naslova u zutoj stampi. Da nisi mozda pretplacen na Kurir, Pravdu ili Reviju92?
Ne nerviraj se, vidis da je lik lozac! Banke,kapitalizam,svetska kriza trt,mrt,bla,bla a evidentno je samo jedno a to je da covek pokusava da dokaze da je Phenom II novi mesija u procesorskom svetu a da je AMD na korak da satre Intel-a :) !
Obrad i još par ljudi, uključujući i mene, nikada nisu vređali i pljuvali nVidiju ili Intela, kada bi AMD postigao koji pogodak u večitom derbiju. Ali se zato Intel i nVidija fanovi ponašaju kao radikali u skupštini, pljuju i seru pro protivnicima, kao poslednje seljačine. Kao da imate neke koristi od tiga što je Intel bolji od AMD-a. Stvarno nemam reči.
Heh ne treba preterivati ni sa AMD nego gledati kao na zdravu konkurenciju
12.12.2008. 20:48
status: user broj poruka: 7720
Ja koliko pratim IT Intel nikad nije imao bolji roadmap .Ovaj 9950 Be je u rangu sa q9300 Intel .Testovi to pokazuju.Q6600 je prevazidjen CPU na polju quad-va.
Da se razumemo,nema vredjanja! Lik hvali AMD a garant fura Intela kuci! I ja sam svojevremeno terao AMD-a ali zakon trzista je jaci od emocija!Trenutno je tako a kako izgleda i ostace.No hard feelings!
Ja sam bio veran, jesam i biću veran AMD-u dok god bude postojao, a to što je Intel bolji ili lošiji, zabole me bulja. Ja nemam para za bacanje (čitaj - kupujem Intela). Pa, je l` treba da prestanem da navijam za Zvezdu, zato što je Partizan trenutno bolji. Ni u snu. A ti Pupuška u svih osam psotova predviđaš skoriju smrt AMD-a. Pa toliko daleko čak ni Sky nije išao, čak i kada se zazao. Zato malo smanji doživljaj sa svojim Intelom, a nas pusti da uživamo makar u trenutnim uspesima AMD-a.
Samo ti uzivaj!Prvo Intel nije moj, novci su moji! Sentimentalnosti u svetu tehnologije nema!Ono sto je isplativije,brze i sto ti zavrsava posao uzimas i ne mislis!Predvidjanja su da je AMD na izdisaju,to nisam ja rekao niti predvideo .Ja sam sa A64 3200+ presao na C2D i sad kad bih bio siguran da je Phenom II tolko dobar uzeo bih AMD bez razmisljanja !Ali da planiram da puknem 200 jura za nesto na osnovu 2 igre-od tog nema nista !Kad bude bilo jos testova,pravih rezultata klokovanja onda cemo pricati!
Ja o tome izdisaju slusam 2 godine i nista se ne desava
12.12.2008. 21:27
status: user broj poruka: 7720
cak naprotiv AMD je ojacao dobijajuci pare od investitora iz ABU Dabi.Vise od 2 miliona prodatih ATi graf. 48xx serija ,kakvo propadanje ?.Ovaj trenutni pad kupovine IT opreme je povezan sa globalnom krizom ,vidite da i Intel otpusta radnike ,pazi kad je pala i prodaja hard diskova.Da ne ispadne na kraju sto je babi milo to joj se i snilo,ali ne ucestvujte nesvesno u povecanju cena Intel cpu tako sto cete pljuvati AMD.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.