Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD 6000 X2 iskustva???
STRANA 1 OD 1
Kajmak AMD 6000 X2 iskustva??? 12.12.2008. 10:27 T13723

status: user
broj poruka: 184

Pozzz ,

zanima me ima li neko iskustva sa ovim procom?

Trebalo bi da ga pazarim pred Novu godinu . ( buraz uzeo moj phenom i staru plocu ) .
Isao bi sa Gigabyte MA770 DS3 plocom koja mi se cini ok , znam par ljudi koji je imaju ( ili predlozite i neku drugu al da je do 70 eura ) .

Zanima me da li je ovaj proc dobro resenje obzirom da radi na 3.0 i da kosta oko 75 eura , kod Intela nemam nista konkretno za te pare .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Pa šta reći 12.12.2008. 11:12 #83387

broj poruka: 6101
Ako ti treba procesor prevashodno za video igre, odna ga svakako uzmi, zato što je bolji od Fenoma u tom segmentu. Ja ga imam na Gigabajt GA-MA78G-DS3H i evo skoro 2 i po meseca rade lepo. Nisam ga klokovao, niti me to zanima, ali je uočljiv napredak u odnosu na 4400+. Samo mu obezbedi dobro hlađenje (ja imam Hyper TX) i nećeš imati nikakvih problema. Boks kuler izgleda lepo, ali su mogli da stave na njega ber neku osmicu, koja bi sigurno mnogo bolje odradila posao. Sve u svemu, ako ti ne treba procesor (Fenom) za nešto previše ozbiljno i zahtevno, slobodno pazari 6000+.

cele1988 ..... 12.12.2008. 11:56 #83399

broj poruka: 1424
ma bezi od te ploce....
imama ja istu radi ona eksta ali sa mi znaci kad nemogu da stavim na nju 9950Be tj 140W cpu.
ogranicen sam na ove slabije. dok GA 770DS3 rev2 moze ali je kod nas nema..
da sam na tvom mestu uzeo bih ili MSI-a on podrzava i AM3 ili neki bio star sa integisanom HD3300, a imas i asusa on je malo skuplji Asus M3A78 Pro. Kazem opet GA je ekstra ploca ali joj je velika mana sto nemoze da primi 140W cpu i nece moci AM3

zavodja Odlican Procesor(Windsor EE varijanta je najbolja) za te pare. 12.12.2008. 12:01 #83401

broj poruka: 9
Iskreno receno,AMD je malo podcenjen i bacen u senku od strane Intela bez pravog razloga,Core 2 Duo procesori jesu brzi i neverovatno dobro se overklokuju ali to takodje treba platiti nesto vise,tako da odnos cena/performanse prevagu odnosi malo na stranu AMD-a.
Saveti:
-Ako imas vremena sacekaj da stigne na trziste novi Athlon x2 7750 BE(Kuma jezgro) kod nas.
-Obavezno uzmi plocu sa SB750 southbridge-om ako si imalo zainteresovan za overklokovanje.
Alternativna Ploca:
ASUS M3A78-EH ili ASUS M3A-H/HDMI-obe su brze od tog Gigabyte-a,testirao sam sve tri
Alternativno Resenje:
GIGABYTE GA-EP43-DS3L ili ASUS P5QL PRO-oko 75e
Intel Core 2 Duo E5200 45nm 2.53 Ghz 2mb L2 kesa-75e

JOSILENKO Re: Pa šta reći 12.12.2008. 14:26 #83440

broj poruka: 1013
Svi ste se primili na neka hladjenja... ja imam fush plocu od pre 2 ipo godine (koja je dual core ready) i morao sam da joj flesujem bios da bi prepoznala 6000+. Nemam dodatno hladjenje, cpu je 90 nm izrada, i jedva prelazi 50 C prilikom krvnickog petocasovnog renderinga gde opterecenje cpu ne pada ispod 100%
Tako da, pitam te, sta ce ti Hyper TX? Njegov Box je odlican i zavrsava posao, samo ga ocisti jednom u 2 meseca. Inace procesor je odlican
JOLE

... Samo mu obezbedi dobro hlađenje (ja imam Hyper TX) i nećeš imati nikakvih problema. Boks kuler izgleda lepo, ali su mogli da stave na njega ber neku osmicu, koja bi sigurno mnogo bolje odradila posao. ..
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish JWB 12.12.2008. 14:46 #83447

broj poruka: 7285
Procesor 6000+ da uzimas iz radnje po meni nije bas naj sretnije resenje,video sam pre 2 dana na oglasima 6400+BE za 85 evra(to ti je vec dobra varijanta).Ploce ako hoces bang for buck resenja su sledece:1 doduse ne proverena ECS A770M-A(3500-3800),2 odlicna ploca JW-RX770-AM2+(oko 5000)i ubedljivo naj bolja kupovina: Biostar TA790GX A2+(od 6700-8100).
DmasteRNo1 @cele1988 12.12.2008. 15:03 #83449

broj poruka: 6101
Kao prvo, ja sam samo naveo koju ploču imam. A kao drugo, do juče na Gigabyjtovom sajtu za tu ploču jeste pisalo da ne podržava procesore koji troše 140W, a sada piše i da podržava njih i AMD procesore. Da l` su se oni zeznuli, ili će to da reše novim biosom, nemam pojma. Uostalom postoji i rev. 2 iste ploče, za koju je u startu pisalo da podržava 9950BE.

@zavodja

Nisi precizirao od kog Gigabajta su bolji ti ASUS-i. Na bencmarku je bio test 780G ploče, koja se pokazala bolje od M3A-H/HDMI. Samo toliko.

Pupushka Savet 12.12.2008. 18:24 #83496

broj poruka: 10

@Kajmak

Menjaj bre to i uzimaj intela ! Ako uzmes 6000 X2 za mesec dana ces kukati kako ti je procesor usko grlo! Bilo koji C2D ( cak i e2xxx serija) dere tog X2 uzduz i popreko ( baci oko na Crysis i sve ce ti biti jasno a o GTA4 da ne govorim).AMD polako izumire i sve sto sada radi deluje kao potez ocajnika, barem sto se CPU segmenta tice ( ATI je druga prica ).
JOSILENKO Re: Savet 12.12.2008. 18:27 #83497

Tako su pricali i za ATI pre nego sto su izasli 4850 i 4870
JOLE

:: @Kajma
:: Menjaj bre to i uzimaj intela ! Ako uzmes 6000 X2 za mesec dana ces kukati kako ti je procesor usko grlo! Bilo koji C2D ( cak i e2xxx serija) dere tog X2 uzduz i popreko ( baci oko na Crysis i sve ce ti biti jasno a o GTA4 da ne govorim).AMD polako izumire i sve sto sada radi deluje kao potez ocajnika, barem sto se CPU segmenta tice ( ATI je druga prica ).
Pupushka Re:Re 12.12.2008. 18:48 #83502

Jedno su zelje a drugo je realnost.AMD ne grca od juce.Secam se doba kad je Commodore propadao kako smo se svi nadali da ce se nesto magicno desiti i da ce kompanija opstati,ali trziste je surovo.Athlon X2 je derivat Athlon-a 64 (ok procesor svojevremeno te 2003),potom Intel izbacuje C2D kao ultimativni odgovor, AMD na jedvite jade odgovara sa Barcelonom,Intel izbacuje i7,AMD pokusava sa Phenom II.Jasno je ko kaska za kim.Uostalom pratite net i generalna razmisljanja o AMD-u ( svi se nadaju da ce bolesnik ozdraviti a njemu sve gore ) !
Sto se RV770 tice sve je super ali ne mislim da ce nVidia dugo sedeti skrstenih ruku.

JOSILENKO Re: Re:Re 12.12.2008. 20:07 #83519

Ma jasno je to ko dan, da obicnom korisniku ne treba ni 4 ni 2 jezgra, ni OC ni hladjenje itd. Trziste je cudna stvar, eto ferrari je uvek pravio bolje automobile od fiata pa ga je fiat kupio na kraju. Ako AMD izbaci energetski efikasne procesore koje odgovaraju korporacijama koje kupuju na veliko, i odgovaraju obicnom multimedijalnom internet korisniku koji ne igra crises i ne bavi se 3d modelingom... ko zna. Za sada je svakako Intel bolje stoji, nema tu sta da se prica. U sustini TRZISTU FALI TRECI IGRAC !
JOLE

:: Jedno su zelje a drugo je realnost.AMD ne grca od juce.Secam se doba kad je Commodore propadao kako smo se svi nadali da ce se nesto magicno desiti i da ce kompanija opstati,ali trziste je surovo.Athlon X2 je derivat Athlon-a 64 (ok procesor svojevremeno te 2003),potom Intel izbacuje C2D kao ultimativni odgovor, AMD na jedvite jade odgovara sa Barcelonom,Intel izbacuje i7,AMD pokusava sa Phenom II.Jasno je ko kaska za kim.Uostalom pratite net i generalna razmisljanja o AMD-u ( svi se nadaju da ce bolesnik ozdraviti a njemu sve gore )
:: Sto se RV770 tice sve je super ali ne mislim da ce nVidia dugo sedeti skrstenih ruku
Pupushka Re: Re: Re:Re 12.12.2008. 20:48 #83527

Jashta da fali treci igrac ali kako stvari stoje i drugi (AMD) je na dobrom putu da nestane!Gledaj kako se Microsoft bori (monopolom) da osvaja trziste i kako jede i asimiluje ostale igrace na trzistu!Nvidia-The way its ment to be played!Say no more,say no more!
AMD je imao momentum do pojave C2D a onda je krenuo da posrce i da sporo reaguje!Intel je ipak `Brute Force` i u ekonomskom i u tehnoloskom smislu bio i ostao!
skar Pupushka 12.12.2008. 21:13 #83534

broj poruka: 3992
neznam ko si...
koliko iskustva imas sa kompjuterima..
ali ja bih tvoje komentare zanemario ,bez ljutnje ,jer u svakom od tvojih postova
je ono ati/amd je sranje, intel/nvidia nesto najbolje sto je zadesilo covecanstvo....
trenutno ti je najjaci cpu na svetu amd a najjaca grafa ati
nemam dalje komentare
amd 6000 je dobar cpu svakako jedna od najboljih opcija za gamere koji nemaju para za core2duo

Pupushka Re 12.12.2008. 21:26 #83540

@skar

Pa i sto bi znao ko sam? O iskustvu je glupo da bilo ko od nas prica jer niko nece biti zadovoljan.
Sam furam 4870!Pa sta!Bolji je bio od nVidie kad sam ja uzimao!Gde si mene cuo da sam rekao da je nVidia vrh?Citaj malo,ne reaguj odmah!
Za najbolji CPU dokazi!
Ja recimo nikom svom ne bih preporucio 6000+ za gaming makinu!Zasto?Pa realno je C2D bolji u igrama!Uzmes za istu lovu e5200,nasviras ga malo i pici!
Gaming i lova su vrzino kolo!Uzmes konzolu i igras do jutra!Na PC-u si zastareo i postajes minimum requirements za 6 meseci!
skar Re: Re 12.12.2008. 22:15 #83545

broj poruka: 3992
na prvom mestu amd opteron,drugo mesto xeon
neznam tacno gde sam to procitao ali ako nadjem poslacu ti adresu
inace ibm super racunar sastoji se od amd cpu
a to sto core2duo bolji od x2 e zato sto je to sasvim druga generacija cpu od x2
e5200 je skuplji od 6000

:: @ska
:: Pa i sto bi znao ko sam? O iskustvu je glupo da bilo ko od nas prica jer niko nece biti zadovoljan
:: Sam furam 4870!Pa sta!Bolji je bio od nVidie kad sam ja uzimao!Gde si mene cuo da sam rekao da je nVidia vrh?Citaj malo,ne reaguj odmah
:: Za najbolji CPU dokazi
:: Ja recimo nikom svom ne bih preporucio 6000+ za gaming makinu!Zasto?Pa realno je C2D bolji u igrama!Uzmes za istu lovu e5200,nasviras ga malo i pici
:: Gaming i lova su vrzino kolo!Uzmes konzolu i igras do jutra!Na PC-u si zastareo i postajes minimum requirements za 6 meseci!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs