koji je trenutno najbolje resenje tj.koji je od x2 najbolji odnos cena/performanse... svejedno cu ga menjati za po` godine tako da mi treba prelazno resenje
...moras da napises za sta koristis komp, koje imas ostale komponente i koja cifra ti je limit. Pa onda okrenes stranicu komponente/procesori pa nadjes sta mozes da dobijes za te pare. U svakom slucaju neki sa ``Black Edition`` imenom bi ti preporucio...
Pozdrav,da ne duzim trenutno ti je naj bolje resenje 5000+.naravno ako pricamo o novoj komponenti koju nameravas da uzmes iz radnje.Njegov clock se sa lakocom dize na 3GHz.Imas ga u nekoj firmi(ne znam tacno koja je)u BG-u za 4500.Medjutim mislim da je Atom computers u pitanju.
on je brzi od Brisbane na istom kloku ,a po perfomansama kada se klokuje ide do (3,4 Ghz stock kuler) dostize Intel E8200 i E8400 na default kloku ,kazu kao cena ce biti oko 90 $.
Moja preporuka ti je 5000+ black edition,radi mi godinu dana na 3.3,uspeo sam da klokujem na 3499mhz(samo za slikanje) na TF560 A2+ i CM 212 Sve preporuke za ovaj CPU
Nisam te bas naj bolje razumeo ko bre dostize E8200,E8400?Ovde se prica o prelaznom resenju a to sigurno nisu 8200-8400.Jedino po cemu ih kuma core dostize je numericka vrednost clocka.Kada sam pitao(iz zajebancije)prijatelja(okoreli profesionalac)koja je bolja varijanta dual core procesora AMD ili Intel,on mi je rekao AMD.Naravno sledilo je famozno `ZASTO`,njegov odgovor je bio:zato sto dize sistem za 5-10 sekundi.E to ti je jedina prednost AMD-a u trenutnoj Dual-Quad core varijanti.Nisam pristrasan jer i ja imam Spider platformu,medjutim tek Phenom-i 2 donose varijantu `KOJI PROCESOR DA UZMEM`,jer ce oni imati kvantitet i brzinu kesa kojom Intel trenutno sramoti AMD.Pozdrav
Mislim da je ipak 5000+ trenutni best buy,a ne black edition. BE je skuplji pa jos treba kupiti kuler za njega,kad to stavis na papir shvatis da te on izadje dosta skuplje od obicnog 5000! E sad svaki 5000+ ide na 3.1 do 3.2 ghz sa box kulerom uz malo dizanje voltaze,znaci NEMA pregrevanja i sl. Da li tih 100-200 mhz vise koje bi izvukao sa BE vredi par hiljada dinara vise? Ja mislim da ne vredi!!! A skar je pitao koji ima najbolji odnos cena/performanse i jamislim da je to 5000+
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Moja preporuka ti je 5000+ black edition,radi mi godinu dana na 3.3,uspeo sam da klokujem na 3499mhz(samo za slikanje) na TF560 A2+ i CM 21 :: Sve preporuke za ovaj CP :: :: :: ::
A koja je neka normalna temperatura za 5000+ u mirovanju bez OC sa box kulerom (a nema neke velike razlike ni sa CM vortex 752 koji sam kupio zbog problema niže navedenih), meni varira negde između 37-40C na ploci GA-MA770-DS3, pa mi se čini da je to puno, imao sam problem sa tim procesorom na ploči Foxconn NF570 SLI, nisam uspeo nikako da mu normalizujem temperaturu (u mirovanju nešto preko 40C, a u igricama i preko 70C (više puta menjao pastu, nameštao jedan pa drugi cooler, flash biosa, čak se par puta i gasio zbog pregrevanja. Sad sam ga stavio na drugu mašinu sa GA pločom, čini mi se da OK, nisam stigao još da ga skroz testiram (stavio sam i CM na njega). Opet varira tu negde izmedju 36-39C, a kada je u load-u malo se popne temp. par stepeni.
Dzabe si bacio pare na kuler,nije problem u losem hladjenju,problem je u neispravnoj ploci koja se pregreva! Susretao sam se sa tim problemom do sada,i resenje je bilo zamena ploce!!! Normalna temperatura 5000+ jednim malim delom zavisi od ploce. Primer-box kuler na Biostar ta690g ploci u idle rezimu 22-24 stepena,full load 40 stepeni,OC na 3.0ghz full load 45-47 stepeni,na MSI k9n neo v2 box kuler u idle 28-30 u full load-u 45-50 OC na 3.0ghz full load55-57stepeni itd... Sve do 60 NIJE zabrinjavajuce. Meni je bas na GA ploci bio taj problem sa pregrevanjem,i ne volim taj GA najstrasnije...
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: A koja je neka normalna temperatura za 5000+ u mirovanju bez OC sa box kulerom :: (a nema neke velike razlike ni sa CM vortex 752 koji sam kupio zbog problema niže navedenih) :: meni varira negde između 37-40C na ploci GA-MA770-DS3, pa mi se čini da je to puno :: imao sam problem sa tim procesorom na ploči Foxconn NF570 SLI, nisam uspeo nikako da mu :: normalizujem temperaturu (u mirovanju nešto preko 40C, a u igricama i preko 70C (više put :: menjao pastu, nameštao jedan pa drugi cooler, flash biosa, čak se par puta i gasio zbog pregrevanja :: Sad sam ga stavio na drugu mašinu sa GA pločom, čini mi se da OK, nisam stigao još da ga skro :: testiram (stavio sam i CM na njega). Opet varira tu negde izmedju 36-39C, a kada je u load- :: malo se popne temp. par stepeni :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.