Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pomoc
STRANA 1 OD 1
stevan07 pomoc 11.12.2008. 19:08 T13707

status: user
broj poruka: 185
postovani forumasi treba mi mala pomc ...elem imam plocu p35-ds3 sa procesorom q6600 ... e ssad zamenio sam memorije imao sam kingstona na 800 a sada sam stavio kingstona xyperx na 1066...e sad kako da dobijem da mi kompijuter ocita te menorije kao 1066 a ne kao 800 ?? unapred hvala
Terminator
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 11.12.2008. 20:07 #83257

broj poruka: 12057

Klasičan problem sa HyperX modulima i SPD čipovima. To se reševa tako što odeš u BIOS i zavariš u podešavanjima napon, tajminge i brzinu (na 1066 u tvom slučaju) memorije i boli te baš uvo što to BIOS sam nije preporznao. Na njenim deklarisanim brzinama HyperX mora da radi. E sad ako ti posle toga ploča ne postuje, e onda treba da pogledaš na Gigabyte-ovom sajtu za tvoju ploču i podršku za RAM module. Ako na spisku nema tvog HX-a, heftalica.
Međutim, za to je verovatnoća mala.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

DaSickSyst re 11.12.2008. 20:09 #83260

broj poruka: 2909
U BIOSu podesi `Syst.memory multipl.` na 4x,mada mislim da ce ga prepoznati i ako stavis na AUTO.
Obavezno proveri voltazu memorije i podesi je u BIOSu prema svojim modulima....To je `DDR2 OverVoltage` (+0.1 je 1.9v,+0.2 je 2.0v,+0.3 je 2.1....Kapiras vec i sam...)

DaSickSystem

Equinoxe Memory support lista za tvoju ploču... 11.12.2008. 20:37 #83265

broj poruka: 12057

...u zavisnosti od revizije: 1.0, 2.0 i 2.1

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-p35-ds3_2.1.pdf

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-p35-ds3_2.0.pdf

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-p35-ds3.pdf
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

stevan07 hvala 11.12.2008. 21:08 #83271

broj poruka: 185
hvala na odgovorima tako sam i pretpostavljao da treba da ceprkam po biosu to cu sutra na tenane.....pozz
Terminator

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs