posto se (pre)malo razumem u amd i njegove cipsetove, ajde mi predlozite neku lepu plocicu sa novijim chipsetom...:)
komp ce se koristiti za igranje u mrezi (red alert3, cs1.6, crysis etc.), net i filmove. klokovanja verovatno nece biti posto smatram da je 2.6ghz sasvim dovoljno. i da, ne treba mi integrisana grafika.
na plocu ce naleci 5000+, geil ddr2 2gb@800mhz cl5 i hdd 160gb sata2. za grafu se jos uvek nisam odlucio, zavisi od cene ploce...
treba mi nesto za 22`, a gpu i mobo zajedno mi trebaju u ceni od 150e(moze malko vise... al malko), pa eto mozete i to da predlozite slobodno.
razmisljam se izmedju 4670[ili je bolje izabrati 3850, posto vidim da je cak i bolji ponekad?...] i 9600gt (imam vec jednu GA silent verziju, i ako ima neka silent nvidia/ati koju mi predlozite, bice to idealno!:D )...
Biostar TA790GX SB750 sa integrisanom 3300 (sa ugradjenom 128 Mb memorije).VGA ti nece smetati,zlu ne trebalo moze posluziti u slucaju otkaza glavne graficke. Cena oko 85 E.
Biostar TA770 A2+ SE SB700,ova je bez VGA,ali je isto puzdana.Cena oko 65 E.Obrati paznju,jer postoje prvi modeli ploce sa SB600,koji je nekima pravio problem,ni sam ne znam sa cim.
Obe ploce su veoma lagane za clock,pa sto da ne probas,jer znam iz svog iskustva da mogu procesori raditi na 2,8 bez dizanja napona,tako da nema `dogevanja``.Samo FSB sa 200 na 215 Mhz i sve ce biti OK.Naravno ako budes imao potrebe za nesto vecom brzinom.
Sto se tice graficke uzmi MSI 3850 OC 256,jer je 256 bitna,a ja sam svoju OC na 770/2000 i super radi jer ima veliki kuler,ziva se ne cuje,a posle 2 sata igre ima 60 C.Klokovanje radis iz drajvera,ne treba ti nista drugo.Obrnuo sam Crysis,Crysis Warhead,Far Cry 2 sa podesavanjima 1680x1050 sa 90 % detalja.
`posto se (pre)malo razumem u amd i njegove cipsetove`
Najbolje ti je i da ostane tako...nisi puno propustio...nešto malo kad se pojavio KT266A čip-set i nešto malo više kad se pojavio K8.
`Sto se tice graficke uzmi MSI 3850 OC 256,jer je 256 bitna,a ja sam svoju OC na 770/2000 i super radi jer ima veliki kuler,ziva se ne cuje,a posle 2 sata igre ima 60 C.Klokovanje radis iz drajvera,ne treba ti nista drugo.Obrnuo sam Crysis,Crysis Warhead,Far Cry 2 sa podesavanjima 1680x1050 sa 90 % detalja.`
su trenutno dva najnovija i verovatno najbolja AMD-ova čip seta. Izaberi sebi nekog Gigabajta, ASUS-a, Biostara i sl. Ja imam Gigabajt GA-MA78G-DS3H i ploča je odlična. Možda je imak bolje da izmeš 3850, ali nikako sajlent. Možda se 38xx serija ne greje kao kao 48xx, ali batali tišinu, vežno je da karta kulira.
u nekoj osrednjoj klasi maticnih ploca ti je Biostar TA 780 G!!! Ima sve otkljucane opcije u BIOS-u,SOLID kondenzatore(kvalitetnije od obicnih),automated overclock engine(jednim potezom u BIOS-u automatski dizes procesor na 3ghz,memoriju....ma sve) a cena je ok!!! Uzmi,neces pogresiti!!! Na takvu kombinaciju najbolje bi legla Ati 3870. Prosla mi je takva konfiguracija kroz ruke i nemam apsolutno nikakvih zamerki,jednostavno Biostar ploce se `vole` sa AMD procesorima,i jos ako na to dodje Kingston ram memorija.... Dobitna kombinacija,trust me!!! pozzzzzzzz
svidja mi se ta ploca TA780G, verovatno cu nju i uzeti, zavisno kakve kritike nadjem na netu. Druge dve u izboru su Asus M3A78-EMH i Asus M3N78-AM... mada posto bas nista ne znam o njima, zaista mislim da cu uzeti biostar. pa ako neko ima neku od pomenutih, molim da ostavi komentar kako sluzi...:)
sad... ne mogu da se odlucim... sta je bolje uzeti kao gpu, 9600gt ili 3870? koja bolje leze na plocu (sa manje problema)? ista im je cena a i slicne su performanse... sta bi ste vi odabrali?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.