Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
gigabyte i apacer
STRANA 1 OD 1
tiva gigabyte i apacer 09.12.2008. 02:56 T13637

status: user
broj poruka: 116

Imam sledeći problem: računar je nov i ima gigabzte m61pme-s2 ploču, 2x1gb ddr2 800 apacer, hdd 160gb, dvdrw samsung, 400W napajanje, u toku rada računar se ugasi. Posle toga odmah se gasi prilikom sledećeg paljenja i onda radi neko vreme. Da li je moguće da se memorija i ploča ne slažu i da je problem zbog toga, ili neko ima neko drugo objašnjenje koje bi mi pomoglo?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 09.12.2008. 03:09 #82830

broj poruka: 12057

Oće to i napajaje da radi. Koje je to napajanje ? A možda je i ploča trsla. Uradi za početak BIOS update.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

obradmi Rizicno je raditi flesovanje bios -a ako mu se racunar sam gasi 09.12.2008. 09:20 #82842

broj poruka: 7720
Moze da mu se desi u toku flesovanja gasenje racunara i onda tek nista nije uradio.Ako je gasenje , a ne reset meni ovo lici na zastitu CPU od pregrevanja ,t,j mozda ti se CPU previse greje.
DrGrozozo Imao taj problem pre par dana 09.12.2008. 11:22 #82852

broj poruka: 203
U igri su tri komponente : ploca, memorija i napajanje...
Pre par dana sam imao TAJ problem sa jedno konfiguracijom - problem je bio u memoriji!!!
Istestiraj memoriju sa nekom alatkicom tipa GoldMemory 6.92 ili MemTest...
Pre toga sam imao problem sa uparivanjem .o) GA-MA78G-DS3H i Kingston HyperX 2x1Gb 4-4-4-12 800MHz memorijama, pa je zamena memorija za Apacer resila problem.
Znaci moze biti i do problema sa kompatibilnoscu (problem je primecen tako sto nakon izlaska iz BIOSa nece komp da se rebootuje...
Pozajmi od nekog napajanje koje provereno radi, pa vidi dal nije do njega...
A ako sve ovo ne resi problem uzmi plocu pa je olupaj ono ko ti je prodao o glavu .o)))))...
Salim se naravno!...

Pozdrav
tiva Problem resen 09.12.2008. 15:10 #82878

broj poruka: 116

sa drugim napajanjem, hvala svima na odgovorima

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs