Phenom II Deneb nadmasio Q9300 i Q9400 Yorkfield u Multimediji
STRANA 1 OD 1
obradmi
Phenom II Deneb nadmasio Q9300 i Q9400 Yorkfield u Multimediji
07.12.2008. 17:13
T13608
status: user broj poruka: 7720
Q9300 i q9400 se prodaju za 266 $ ,Ocekuje da ce cena PhenomII Deneb biti mnogo povoljnija.Zasto nema q9550 Intel Yorkfield nije mi jasno ,ali pretpostavljam da je to iz razloga sto je Deneb vrlo slican 9550 po perfomansama ,uglavnom uz OC koji je vrlo evidentan i kod q9550 i kod Deneba ddr2 mozete postici slicne perfomanse koje ima Nehalem sa ddr3.
Da, ali to je poredjenje hi-end AMD procesora (koji jos nisu izasli na trziste) sa pola godine (ako ne i jace ) starim Intelima. Svakako da AMD u odnosu na Intel ponovo daje vise za iste pare, isto kao i ATI u odnosu na Nvidiu. Alli ako hoce da zapuse usta ljudima onda ce morati da izbace nesto sto ce pobediti Nahelem, kao sto je ATI to uradio sa 4850 i 4870.
Sta li se tripujete toliko kome je koji hardware dostupan i ko sta ima??!!! To je totalno na nivou 16godisnjaka............ Pa da zelim, mogu da imam 10 nehalema samo za mene, ali sta ce mi, stvarno mi ne trebaju.... Dovoljan mi je ovaj c2d e6400@3.6 i 8800gts 512mb, sve ide super, stvarno nema potrebe menjati, a iz iskustva kazem da apsolutno nema nikakve razlike u koriscenju Viste sa q9450@4ghz u odnosu na moj e6400@3.6, razlike jedino ima u 3d marku a igrama je razlika bila samo 2 frejma, tako da apsolutno nema potrebe za nekim hi end procesorima, OSIM ako radite za televiziju, pravite animacije, reklame i slicno, jedino tada opravdavam kupovinu hi end stvari. P sto puta je lepse otici u kafanu sa drugarima, trositi pare na devojku, voziti dobra kola, nego dati 500e na procesor.... Glupost
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.