Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
e7200 i ga-p35-ds3l
STRANA 1 OD 1
peguar e7200 i ga-p35-ds3l 04.12.2008. 18:24 T13551

status: user
broj poruka: 332
Negde sam procitao na forumu da e7200 radi na 1.20v po defaultu a kod mene je 1.15v kao normalno e sad me zanima da li taj manjak voltaze na procesoru izaziva usporavanje procesora dok ne izletim na desktop pa se odmah vratim da to ispravim ili je to mozda do xp-a sp3. Temperature sam testirao i one su normalne nema suludih pregrevanja 8800gt max 63C a proc isto tako oko 63Cmax s tim sto je hladnja stock.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: e7200 i ga-p35-ds3l 04.12.2008. 18:41 #81870

broj poruka: 18472
Po cemu si zakljuciko da je to defaultna voltaza?Jesi li obratio paznju na VID?

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Negde sam procitao na forumu da e7200 radi na 1.20v po defaultu a kod mene je 1.15v kao normalno e sad me zanima da li taj manjak voltaze na procesoru izaziva usporavanje procesora dok ne izletim na desktop pa se odmah vratim da to ispravim ili je to mozda do xp-a sp3. Temperature sam testirao i one su normalne nema suludih pregrevanja 8800gt max 63C a proc isto tako oko 63Cmax s tim sto je hladnja stock
::
peguar jbg 04.12.2008. 18:54 #81874

Kad teram igru neku nije bitno cpu-z prikaze 1.152 a everest 1.20 a u BIOS-u stoji normal temp. 1.15000 e sad me zanima ko govori istinu a kad stavim voltazu za cpu 1.20000 koja je kao `default` po nekim forumima na koje sam naisao cpu-z pokaze 1.168 - 1.17nesto . Na kutiji koju sam dobio od procesora pise max 1.25v Znaci li to da nekim plocama treba stavljati vecu voltazu itd. Nekapiram sve ovo a imam problem koji nije da me iritira ali me plasi da ne ujebe masinu. Ili sve ovo treba da iskuliram i da pripisem gresku SP3.

peguar VID= 04.12.2008. 19:12 #81881

VID=1.1875

SkyFire Re: VID= 04.12.2008. 19:17 #81883

E to ti je defaultni napon za CPU!Nema veze to sa operativnim sistemom...Obicno programi citaju tj povlace informacije iz biosa preko ploce a bios ponekad nije merodavan tj sve zavisi od ploce do ploce...To sto ti sistem crashuje nije do CPU-a za koji si napon u biosu stavio verovatno na Auto...Cim je tako ploca sama odredjuje koliko joj je napona potrebno...Tebi bi bilo bolje da taj CPU OC-ujes i da stavis parametre sve na manuelno i onda ces videti kako se CPU ponasa...

Za temperaturu koristi Core Temp..Tu ce ti i VID tacan pokazati...

@PCBeast@

:: VID=1.187
peguar Hvala na odgovoru 04.12.2008. 19:36 #81894

Uskoro uzimam novi hdd pa cu raditi sistem i stavicu SP2 Pa cu videti kako se ponasa. Odprilike posle toga cu sve opcije eliminisati osim ploce.

SkyFire Re: Hvala na odgovoru 04.12.2008. 19:42 #81898

Vidi nema sanse da je OS-a tj service packa-a 3!Crashovanje se uglavnom desava usled nestabilnosti hardware-a pa loseg software-a ili drivera i sl..
Koliko vidim ti imas samo problem koji uopste i nije problem a to je ralzicito iscitavanje defalt-ne voltaze za vcore tj CPU...Svaki program ce da ti cita drugacije...Za CPU volt koristi CPU-Z i koliko ti on pokaze na toliko ti i radi CPU...Za temp kao sto sam vec rekao Core Temp...Nemas potrebe za panikom i brigom,stvar je najnormalnija...

@PCBeast@

:: Uskoro uzimam novi hdd pa cu raditi sistem i stavicu SP2 Pa cu videti kako se ponasa. Odprilike posle toga cu sve opcije eliminisati osim ploce
peguar Iskljucio sam CPU Thermal Monitor 04.12.2008. 21:33 #81925

Poslednja stavka koja je ostala da se iskljuci i izgleda da je delovalo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs