Problem je sto kod kolege nece da podigne POST ekran. Tj ne pokazuje nista na ekranu.Sve je novo osim grafike koja provereno radi jer je skinuta sa mog racunara. PHASE LED diode indikuju sve faze rada procesora.Ventilatori vrte. HDD se cuje.DVD radi.Racunar reaguje normalno na Power Switch i ne resetuje se sam od sebe. Eh sad.Napajanje je obicno Coolermaser-ovo od 420W i ima samo jedan 24-pinski konektor, a na samoj ploci pored standardnog 24-pinskog,iznad procesora, ima i dodatni 8-pinski konektor koji po specifikaciji sluzi za jace intele koji trose po 130W snage.On je u ovom slucaju ne iskoriscen jer su svih 24 pinova napajanja zakaceno na svoje mesto na ploci i nema dodatnih konektora.
Negde sam procitao da je covek imao isti problem sa ovom plocom i sa procesorom E7200 Morao je da zakaci dodatni 4-pinski konektor na gorepomenuto 8-pinsko mesto da bi sve proradilo, a ima napajanje Coolermaster 600W. Da li je ne odgovarajuce ili suvise staro ovo napajanje sto imamo ili pak nesto drugo?
Ne nego ce da kupi BioZRNO !!! (to je ono u tvom potpisu)
Generalno je struja u pitanju taj 4-pin sto si naveo mora obavezno da bude uboden u plocu, to je kod intela obaveza na starim AMDekama nije bio slucaj ali sa novim (Boga mi i starim) intelima to je obaveza, bez toga nema dizanja sistema.
To je i mene zbunilo kad sam prvi put sam sastavljao intel racunar.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pa tako je kad kupujes GIGABYT :: :: probaj da izvadis baterij :: :: :: :: :: :: :: BIOSTAR (BioZRNO) THE WAY OF LIF :: ::
@MaliAbner Pa da...Pazi sta je sad problem.Na napajanju je 24-pinski konektor ali na razdvajanje na 20 + 4 pina i nema vise nijedan za napajanje.Tj nema poseban 4-pinski za CPU.Osim naravno onih molex za HDD.E sad da razdvojim i ubodem tih 20-pina na napajanje ploce a ovih 4-pina na 8-pinski konektor iznad procesora, zvuci mi malo suludo.
To kako zamisljas nece da uspe. Sve mora da bude na svom mestu. 24pinski konektor u plocu i 8pinski prikljucak da napaja procesor. Ako tvoje napajanje nema sve to moras da kupis drugo.
:: :: @MaliAbne :: Pa da...Pazi sta je sad problem.Na napajanju je 24-pinski konektor ali na razdvajanje na 20 + 4 pina i nema vise nijedan za napajanje.Tj nema poseban 4-pinski za CPU.Osim naravno onih molex za HDD.E sad da razdvojim i ubodem tih 20-pina na napajanje ploce a ovih 4-pina na 8-pinski konektor iznad procesora, zvuci mi malo suludo.
:: To kako zamisljas nece da uspe. Sve mora da bude na svom mestu. 24pinski konektor u plocu i 8pinski prikljucak da napaja procesor. Ako tvoje napajanje nema sve to moras da kupis drugo. :: To hocu da kazem.Pa bas tih 4 za napajanje CPU mi fale na napajanju kad ubodem ovih 24.Probacu danas sa drugim napajanjem koje je malo bogatije pa javim.
Pa napajanja iz doba 2004 su to imala, sa svojih 300W. Ima sigurno proveri malo bolje...i ne razdvajaj taj 24pin konektor je takav kakav je a na napajanju je odvojeno u blokove zbog starijih ploca. Imas sigurno 4-pin samo gledaj...mora biti uboden inace nista od slike. Taj CM 420W je i vise nego dobar i vise nego sto treba jak...dakle, bilo 4pin bilo 8pin, mora da ima osim ako felericno nije doslo nezalemljeno, u principu to je obicnih 12V i GND
:: Pa napajanja iz doba 2004 su to imala, sa svojih 300W. Ima sigurno proveri malo bolje...i ne razdvajaj taj 24pin konektor je takav kakav je a na napajanju je odvojeno u blokove zbog starijih ploca. Imas sigurno 4-pin samo gledaj...mora biti uboden inace nista od slike. Taj CM 420W je i vise nego dobar i vise nego sto treba jak...dakle, bilo 4pin bilo 8pin, mora da ima osim ako felericno nije doslo nezalemljeno, u principu to je obicnih 12V i GN :: :: :: A N G E L
Lepo si rekao...A ovaj degenerik sto sada pise je taj konektor od 4 pina po nekoj navici ubo u dodatno napajanje za GPU umesto da zakacim na molex preko onih dodataka.Covek vrlo lako ispadne iz fazona kad dugo ne radi ovakve stvari...a pogotovo jos uz par piva pored.Jutro je pametnije od veceri.Hvala svima. Javim ako proradi.
ako nema napravi adapter sa molexa, prosto je. ako se ne usudjujes, napravice ti ga u svakom servisu ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.