Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pitanje za Makinu (post screen)
STRANA 1 OD 1
dradisic Pitanje za Makinu (post screen) 02.12.2008. 19:19 T13519

status: user
broj poruka: 271
Ponekad pri uključivanju računara post screen zaglavi i izbaci sledeću poruku:
A Hyper Transport sync flood error occured on last boot.
Pres F1 to Resume
Zanima šta znači to odn. šta je razlog jer računar savim normalno radi, inače je računar dečiji i koriste ga tri devojčice od kojih je jedna moja supruga pa možda mu nešto pogrešno rade kad sam na poslu.
Konfiguracija je sledeća:
AMD Athlon 64X2 3800+ 2.00GHz
ploča je MSI K9N Platinium
4x512MB DDR2667 Supertalent
VGA WinFast GeForce7300GT256MB
PSU Chieftec 410W, mislim da ostalo nije važno.

Hvala unapred na odgovorima i pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Pitanje za Makinu (post screen) 02.12.2008. 19:21 #81683

broj poruka: 5704
Da li je nesto oveclockovano??? MSI...hm, jeste visa klasa, ali ipak...testiraj RAM sa MemTest86+ 2.10 just in case

A N G E L

:: Ponekad pri uključivanju računara post screen zaglavi i izbaci sledeću poruku:
:: A Hyper Transport sync flood error occured on last boot.
:: Pres F1 to Resum
:: Zanima šta znači to odn. šta je razlog jer računar savim normalno radi, inače je računar dečiji i koriste ga tri devojčice od kojih je jedna moja supruga pa možda mu nešto pogrešno rade kad sam na poslu
:: Konfiguracija je sledeća:
:: AMD Athlon 64X2 3800+ 2.00GHz
:: ploča je MSI K9N Platinium
:: 4x512MB DDR2667 Supertalent
:: VGA WinFast GeForce7300GT256M
:: PSU Chieftec 410W, mislim da ostalo nije važno
::
:: Hvala unapred na odgovorima i pozdra
dradisic re: 02.12.2008. 19:24 #81685

Ma jok, sve na default. (Da se slučajno ploča ne koprca pred smrt?)

MACHINE Re: re: 02.12.2008. 19:28 #81686

Ucitaj setup defaults. Ucitaj MemTest...ovde nesto smrdi u komunikaciji RAM-HT-CPU

dakle neka od memorija, sinhronizacija, poplava :) ...moguce neki cache, sam CS. CPU istestiraj preko Hot CPU Tester Pro 4.4.1 sve sem RAM i HDD (obavezno chipset ukljucen). Kod AMD64 je memorijski kontroeler integrisan u sam CPU a ne u chipset koji je tu samo posrednik koji rutira zahteve...

You are not alone :)

http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=120766.msg912455

A N G E L

:: Ma jok, sve na default. (Da se slučajno ploča ne koprca pred smrt?
dradisic re: 02.12.2008. 19:36 #81688

Skroz sam zaboravio, kad je bio nov imao je ova 2x512 supertalenta, a kasnije sam ubacio još 2x512 transcedenta sa istim tajminzima samo je serverska, baferisana odn. ima onaj ECC čip, sad kad sam otvorio kućište sam se setio, mora da je to u pitanju. U svakom slučaju hvala ti bar si me naveo šta bi moglo da bude i natero da otvorim kućište a i prašina je tamo i svašta, pa kad sam već tu da malo počistim.

MACHINE Re: re: 02.12.2008. 19:46 #81690

Moze biti ali nemoj da te ECC buni jer Error Checking And Correcting imas i u okviru CPU cache-a. Svakako nije pozeljno mesati ove tipove memorija...kod vecine slucajeva i ne radi...ako to ploca i podrzava na nivou sistemskog RAMa, ne znam napamet...AKo ima ECC ostavi samo TRANSCEND ili pak u BIOSu iskljuci ECC, to ce mozda resiti problem. U svakom slucaju ces izvrteti MT86+ 2.10

A N G E L

:: Skroz sam zaboravio, kad je bio nov imao je ova 2x512 supertalenta, a kasnije sam ubacio još 2x512 transcedenta sa istim tajminzima samo je serverska, baferisana odn. ima onaj ECC čip, sad kad sam otvorio kućište sam se setio, mora da je to u pitanju. U svakom slučaju hvala ti bar si me naveo šta bi moglo da bude i natero da otvorim kućište a i prašina je tamo i svašta, pa kad sam već tu da malo počistim
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs