If you open Intel’s official document that is nicely stored here, on page 37 AAJ1 Clarification of TRANSLATION LOOKASIDE BUFFERS (TLBS) Invalidation part, you will see that Intel says that in some rare cases improper TLB invalidation may result in unpredictable system behavior and can hang your OS or result with incorrect data.
Ako otvorite Intel sluzbeni dokument na strani 37 AAJ1 Clarification of TRANSLATION LOOKASIDE BUFFERS (TLBS) ,videcete da Intel kaze da u nekim retkim situacijama TLB greska moze uzrokovati nepredvidljivo ponasanje sistema , zamrzavanje rada OS -a ili ce davati netacne podatke.
Pa ne bih rekao da je potvrda, pre će biti da je ovaj lik Fuad(tekstopisac) uradio samo kopi/pejst pošto najverovatnije radi za fudzilu, a u BiH drži ovaj ITexclusive ili radi za njih. a sta ti ja znam...
Kako ce ovaj procesor biti kupovan od extreme gamera u startu, ovo im se sigurno nikako nece svideti.Nista od extreme overclock-a. Sto se nas obicnih smrtnika tice ne verujem da ce neko da gura memoriju preko 1.65v
Ionako necu imati para za Nehalem dok ne izvadim bubreg,ili ne zavrsim srednju... What? Are we surrounded? Excellent! Now we can attack in any direction!
Niko nije bezgrešan, pa zašto bi to bio i Intel. Otkloniće oni tu grešku, a većina nas dugo vremena posle toga neće imati para da ga kupi. Tako da, Intelovci, nema jeda. Za mene sigurno nema jeda, ja ću i dalje da kupujem AMD-a.
otkupljujem na kilo nehaleme za koje se sumnja da pate od TLB buga. 100din/kg, vasa postarina ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
...cim su poceli da lice na AMD propadose... vratite mi memory controlere na plocu bre!!! `Ajd u zdravlje! .......................................................................... SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic
To je neki bug koji se pojavljuje kod native quad ,recimo kao sto su Phenom i Nehalem ,kazu kao vuce se od 486 ,AMD je sredio to za par meseci ,ali je morao da smanji perfomanse 10 %.Mislim da ce to i Intel morati da uradi.
Ja sam jedan od onih malobrojnih srecnih vlasnika Nehalema i920 @3.33GHz sa 3x2GB 1333MHz DDR3 memorije i do sada nisam primetio bilo sta slicno.. Ono sto primcujem drasticno ubrzanje u odnosu na q6600 koji sam imao do sada pre svega u multitaskingu ali i u igrama, naravno mislimo na Crysis Warhead...
Ne znam samo gde si primetio to ubrzanje u gamingu posto ga nema, ovo ti govori jedan vlasnik i7 940, imam ga zadnjih mesec dana i procesor je zaista dosta bolji od svega sto se dosad pojavilo, ali sto se tice gamiga sa istom kartom isti rezultati, jedino sto moze da bude obro to je skalirenje sli performansi, ja to nisma primetio imao sam 2x gtx260 do duse nesto kratko i sve se ponasalo prilicno izbagovano (bios). Medjutim ljudi sa vr-zone su dobili skoro duplo bolje performanse sa 2 karete sto dosad nikako nije bio slucaj, eventualno 20-30% se dobijalo koriscenjem 2 u odnosu na jednu kartu.
:: :: :: :: Ja sam jedan od onih malobrojnih srecnih vlasnika Nehalema i920 @3.33GHz sa 3x2GB 1333MHz DDR3 memorije i do sada nisam primetio bilo sta slicno.. Ono sto primcujem drasticno ubrzanje u odnosu na q6600 koji sam imao do sada pre svega u multitaskingu ali i u igrama, naravno mislimo na Crysis Warhead...
Nikad me nije zanimalo odakle nekom pare, i kako je doshao do kompa, fora je u tome da je to uzaludno bacanje para za nekog ko je isključivo gamer. Kupiš lepo PS3 i uživaš, ako te ništa drugo ne zanima. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Jel ste vas dvojica toliki burzuji kad dajete cirka soma evra za igranje igrica ili ono imacu ga pa makar nemo leba da jedem???
Ne znam odakle nekima ovde pravo da sude ko se cime bavi, da sam gejmer ne bi ga nkad uzimao naravno, ali kad imate novca koji zaradite baveci se IT-em i poznavanjem ljudi koji vam to mogu nabaviti povoljno ne vidim u cemu je problem.. Konkretno radi se najvise o multitaskingu gde se esktremno primecuje razlika plus sto sa 6 giga ili 12 giga dd3 memorije na x58 ploci imate zaista veliko ubrzanje.
xbox je izmislio igru za tog sp ali dobro je i to..... iskreno receno da imam para na bacanje i ja bi u kucistu povezo 6xnehalem i 6xcrossfire ,sa 120 gb ddr3 mem.na 3000 mhz
malo sam pustio masti na volju,ali ko je hteo shvatio je
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.