Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ВХАТ ДА ПХУЦК ?
STRANA 1 OD 1
Slavuj ВХАТ ДА ПХУЦК ? 30.11.2008. 21:23 T13496

status: user
broj poruka: 2236
Da li, bilo ko, ume da mi objasni zbog cega je RAM memorija za Apple kompjutere toliko puta skuplja od memorija drugih proizvodjaca, istih performansi ?

ИМАМО ХД РЕДИ ТЕЛЕВИЗОРЕ
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 30.11.2008. 21:32 #81556

broj poruka: 12057

Zato što su retardi!

Apple nVidia GeForce 7300 GT 256MB DDR2 = 150e. Nek se iznabadaju peglom u glavu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Filozfski 30.11.2008. 21:32 #81557

broj poruka: 3741
pa zato što je to apple...
a sta ti ja znam...

zzarko Re: 30.11.2008. 22:50 #81565

broj poruka: 128
To ako hoces da kupis bas njihovu memoriju koju oni preporucuju.
Ali kad pogledas to je ista ona koju imas svuda da kupis.

Zasta ti konkretno treba, odnosno za koji MAC?

Slavuj ... 30.11.2008. 22:53 #81566

Ne treba meni, pitam onako bezveze, nije mi jasno.

Ne razumem, sta se krije iza toga, je l` makar ti njihovi kupci dobiju nesto uz makar neki proizvod koji preplate 2000% ?

Nesto sto `mi, seljaci`, u `obicnim, domacim, seljackim` radnjama, ne dobijemo ?

Ako su retardi, i musterije im moraju biti slicnih osobina, drugacije nikako ne bi opstali.
A, cini mi se da imaju mnogo musterija.

Verovatno im doturaju, onako ispod kese, uz garanciju, http://gizmodo.com/gadgets/notag/-249962.php drugacije nema sanse da ih `navuku`.

ИМАМО ХД РЕДИ ТЕЛЕВИЗОРЕ
obradmi Porez na budale 30.11.2008. 23:43 #81570

broj poruka: 7720
ukratko receno .

Daum ... 01.12.2008. 02:19 #81579

broj poruka: 12794
Nije inace skupa memorija, nego oni uvoznici, da ne spominjem imena, su totalno bezobrazni, pa lupaju po usima jer imaju tu privilegiju...

A i pored toga, sa Apple-om ti je isto kao sa BMW-om. Tripuju se da su mnogo kvalitetni, pa skupi delovi opravdavaju kvalitet, a ne znas gde vise da im se smejes...

zzarko Re: 01.12.2008. 07:22 #81581

broj poruka: 128
a sta mislis koliko bi kostao neki laptop od bilo kog proizvodjaca kostao sa sledecom konfiguracijom
2.53GHz 6MB
4GB RAM DDR3
320GB SATA II
9400M + 9600GTM
OLED 15.4` 1440x990

ne verujem da bi bio ispod 2k
njihova je 1.6k sto ne mislim da je puno za ono sto dobijes

Slavuj ... 01.12.2008. 09:44 #81584

Ne pratim cene laptop-ova, ali sam do sada upoznao mozda cetvoro ljudi kojima je riknula baterija na Iphone-u, i, uglavnom, nisu imali gde da je zamene, od ovlascenog uvoznika su dobili informaciju da eventualno ako bi neki pokvareni Iphone dosao na servis, pa iz njega da izvade, ono kao, trenutak pre nego sto je bace u smece da `magicno nestane` i tako zavrsi u drugom uredjaju. Da ne spominjem cenu, pravu sitnicu, od samo 100 eura, za zamenu baterije. Pa, koliko je to posla, 12 sekundi ? Sta su oni tamo, neki ljudi sa platinastim rukama, neki inzenjeri i specijalisti za postavljanje baterije u mobilni telefon, neki doktori i magistri implementiranja sredstva za akumuliranje elektricne energije u specijalni bezicni uredjaj za spoljnu upotrebu ?

Isto tako za Ipod. Razumem donekle i zbog cega su uvoznici bezobrazni, danas u Srbiji svako zeli da bude monopolista i sam da izmislja zakone, ali ovakvo `pilicarenje` sa baterijama nisam ni sanjao. Razumeo bih ga, opet sa rezervom, da Iphone i Ipod kosta 20 dolara, pa da je kao za jednokratnu upotrebu. Ovako je stvarno crtani film.

Ne znam da li je za laptop-ove ista situacija kada treba da zamenis bateriju, ili uz punjac dobijes i mali, prenosivi dalekovod i kotur od 2 km gajtana, kad ti stvarno zatreba da ne zafali...

Ok, hvala svima, na brzim odgovorima, resio sam misteriju, izgleda da sam kriv zato sto sam se rodio u ovoj dusevnoj bolnici otvorenog tipa, Srbiji. Nijednog trenutka nisam posumnjao da je to glavni uzrok ovakvog ponasanja uvoznika. Necu vise, majke mi.

ИМАМО ХД РЕДИ ТЕЛЕВИЗОРЕ
pajsgudgud Re: Re: 01.12.2008. 11:37 #81588

broj poruka: 3741
Hm pa cena im je oko 2200eur.

Za 1300eur je kolega kupio tekru na 2.4Ghz core2duo centrio Vpro saquadro grafikom...
a sta ti ja znam...

:: a sta mislis koliko bi kostao neki laptop od bilo kog proizvodjaca kostao sa sledecom konfiguracijo
:: 2.53GHz 6MB
:: 4GB RAM DDR
:: 320GB SATA I
:: 9400M + 9600GT
:: OLED 15.4` 1440x99
::
:: ne verujem da bi bio ispod 2
:: njihova je 1.6k sto ne mislim da je puno za ono sto dobije
dragonover strpi se jos malo 01.12.2008. 13:09 #81592

broj poruka: 68

ne lipsi srbine do bele sengen liste! .)

:: Ok, hvala svima, na brzim odgovorima, resio sam misteriju, izgleda da sam kriv zato sto sam se rodio u ovoj dusevnoj bolnici otvorenog tipa, Srbiji. Nijednog trenutka nisam posumnjao da je to glavni uzrok ovakvog ponasanja uvoznika. Necu vise, majke mi
:: ИМАМО ХД РЕДИ ТЕЛЕВИЗОРЕ::

vIRUS cOMPUTERS kad ja tamo a ono medjutim, premda iako ali mozda svakako
nidarko02 Pravi odgovor je u sledećem 01.12.2008. 14:34 #81594

broj poruka: 69
Apple na svoje mašine zbog boljeg rada i otklanjanja grešaka stavlja memorije sa ECC chipom koji služi za ispravljanje i kontrolu bitova po memoriji. Ovo je naročito važno za brzinu sistema kod apple jer i sam njihov sistem (OSX) to traži. Zato su i skuplje memorije. Takve memorije obično ne idu na pc, ali se preporučuju u serverskim sistemiam sa kseonima. A za laptop macbook moze da se grune i obični so-dimm.

Pozdrav

vampirbg evo ti racunica... 01.12.2008. 14:52 #81599

broj poruka: 711
Promene baterije za iPod ~ 100e

nova baterija istog proizvodjaca, a vece kapaciteta ~ 10e
vreme potrebno za zamenu ako nikad nisi otvarao iPod ~ 10min

Naravoucenije:
Apple i nije namenjen ljudima koji ce znati koju memoriju i sl. da uzmu i zele da sami menjaju komponente... Zato i jeste skuplje, posto i mogu da naplate vise...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs