Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
BEST BUY QUAD PROCESORA!!!!!!
STRANA 1 OD 1
djdarko042 BEST BUY QUAD PROCESORA!!!!!! 30.11.2008. 13:24 T13488

status: user
broj poruka: 94

RazoR_89
KOji procesor od quad-owa je best buy????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO Zavisi za sta ti treba 30.11.2008. 13:32 #81508

broj poruka: 1013
Intel Core 2 quad 6600. Nije skup i dobro se klokuje.
JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dexy Pa sad... 30.11.2008. 13:48 #81512

broj poruka: 19

Uz neku solidnu plocu bez napona na 3.0 Ghz... A uz napon ~ 1.35-1.4v moze i do 3.6Ghz sa nekim novijim chip setom (P45-35). Pozeljno revizija G0 ako ides na Q6600!

Ipak mislim da vreme quadova tek dolazi i da je primamljiviji Quad na 3.6Ghz nego neki D8xxx na 4 Ghz. Ako pogledas jos sve vecu podrsku u ozbiljnim aplikacijama (tipa novi PH.CS) quad procesorima onda je definitivno Quad veoma zanimljiv...
gile23 ... 30.11.2008. 13:48 #81513

broj poruka: 9121
Q6600 je zastareo, po meni je to sad Q9550 ili neki Nehalem, ali sve ima svoju cenu, ali ako hoces sacekaj, treba da izadju jos neki Q9XXX procesori koji ce biti veoma dobri a imace nisku cenu,...

Pozdrav!

DmasteRNo1 Sačekaj januar 30.11.2008. 14:42 #81523

broj poruka: 6101
da AMD izbaci Fenome II koji bi trebalo da budu više nego konkurentni Intelovim procesorima. A još ako cena bude prava, i Intel će morati da skreše svoje. Zato se strpi još malo, pa onda vidi šta će da bude best buy.

rasha44 Q6600 odlazi u penziju 30.11.2008. 14:55 #81526

broj poruka: 1492
Intel je najavio da će prestati sa proizvodnjom ovog procesora početkom iduće godine.
On jeste i dalje best buy, ali će ostati samo u zalihama, dok se ne potroše.
Ova najava takođe znači da se očekuje novi pad cena Q6600. Naravno, kao i do sada,
naši prodavci se na to neće obazirati.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

obradmi U pravu su Rasha i Gile taj q6600 prestaje da se prozivodi 30.11.2008. 15:17 #81528

broj poruka: 7720
Bolje sacekaj oko Nove Godine pa kupi ili q9550 Intel ili AMD Deneb ,taj Q6600 nema sse 4.1 instrukcije ,za razliku od ova 2 gore navedena.
gile23 ... 30.11.2008. 15:23 #81530

Reci za sta ti treba procesor, da znamo koji da ti preporucimo,...

Pozdrav!

Nelcom Jeste u pravu su Gile i Rasha i obradmi q6600 prestaje da se prozivodi 30.11.2008. 15:25 #81531

broj poruka: 24
Core 2 Quad Q9550 je najisplativiji, kosta samo 260e
samo ti poslusaj njih ili sachekaj jos malo da padne cena Q6600 na 50-ak evra pa trk u radnju
Ako nekim slucajem padne cena na 40-ak evra, mozes kupiti i 2 komada da imas jedan za rezervu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
sada vozim enVidiju, do juce sam Ati,
AMD je nekad vlad`o, sad ga Intel mlati,
privoli se jednom klanu, pa za drugim pati,
sveukupno ko je bolji, nikad neces znati

io62s ... 30.11.2008. 15:26 #81532

broj poruka: 371
99% programa jos uvek ne kapira 4 jezgra pa i q6600 ne moze biti prevazidjen, a te se4 i q...c instrukcije mu toliko znace da covek ne znam kako ce koristiti komp bez njih...kupi bre opusteno q6600 i dalje je ekstra cpu i bice...i za igre i za render i sta god...ili sacekaj jos jedno pet godina da ovi i7 padnu na 100e pa kupi, ali ce onda oni biti zastarili, tako da ti je mozda bolje da sacekas jedno 10 godina pa da vidis kako se razvija situacija....
trogdor Realno, 30.11.2008. 15:45 #81533

broj poruka: 373
sacekaj sredinu februara, samo ce ti se kasti.
Go Go Go !!!

gile23 ... 30.11.2008. 15:48 #81534

Ako ti treba za igre kupi dual core, 4 jezgra ti nista ne znace,...

Pozdrav!

MaliAbner UPOZORENJE SVIMA !!! 30.11.2008. 17:19 #81539

broj poruka: 7769
OVO PISEM VELIKIM SLOVIMA JER SE DEREM TOLIKO DA CU GLAS IZGUBITI !!!

U ZEMLJI SRBIJI NIKAKO NE KUPOVATI RACUNARE I DELOVE ZA NJIH TOKOM MESECA NOVEMBRA, DECEMBRA, JANUARA SVE DO POLOVINE FEBRUARA !!!

DVA PUTA SAM KUPOVAO U TIM MESECIMA I NIKAD VISE, ODRALI ME PREPRODAVCI !!!

UNAZAD PAR GODINA KUPUJEM ISKLJUCIVO KRAJEM PROLECA I TOKOM LETA, ZATO STO IM PADA PROMET I ONDA SE ONI MEDJUSOBNO BORE ZA SVAKOG KUPCA, BUDUCI DA TREBA PLATITI KIRIJU !!!

MISLITE O TOME !!!

Tomato Republic Of Serbia !!!

P.S. Iskreno velika globalna ekonomska kriza jos uvek nije zahvatila srbiju u tolikoj meri, ako mozete stekajte kintu u jevrejkoj valutii cekajte, uskoro za mesec dva ce se osetiti krizni efekat u srbiji, tj plate ce ostati iste a cene onoga od cega se zivi ce ici gore tj bice manje kinte za sve ono sto nije za probavni trakt, tako da ce trgovci morati hteli ne hteli da skidaju cene ne bi li nesto prodali.
DaSickSyst Re: UPOZORENJE SVIMA !!! 30.11.2008. 17:51 #81543

broj poruka: 2909

:: OVO PISEM VELIKIM SLOVIMA JER SE DEREM TOLIKO DA CU GLAS IZGUBITI !!
::
:: U ZEMLJI SRBIJI NIKAKO NE KUPOVATI RACUNARE I DELOVE ZA NJIH TOKOM MESECA NOVEMBRA, DECEMBRA, JANUARA SVE DO POLOVINE FEBRUARA !!
:: DVA PUTA SAM KUPOVAO U TIM MESECIMA I NIKAD VISE, ODRALI ME PREPRODAVCI !!
:: UNAZAD PAR GODINA KUPUJEM ISKLJUCAVO KRAJEM PROLECA I TOKOM LETA, ZATO STO IM PADA PROMET I ONDA SE ONI MEDJUSOBNO BORE ZA SVAKOG KUPCA, BUDUCI DA TREBA PLATITI KIRIJU !!
:: MISLITE O TOME !!

Amen.

DaSickSystem

BlueSkyNIS Re: UPOZORENJE SVIMA !!! 30.11.2008. 18:27 #81544

broj poruka: 860
I ja se slažem sa ovim!

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

:: OVO PISEM VELIKIM SLOVIMA JER SE DEREM TOLIKO DA CU GLAS IZGUBITI !!
:: U ZEMLJI SRBIJI NIKAKO NE KUPOVATI RACUNARE I DELOVE ZA NJIH TOKOM MESECA NOVEMBRA, DECEMBRA, JANUARA SVE DO POLOVINE FEBRUARA !!
:: DVA PUTA SAM KUPOVAO U TIM MESECIMA I NIKAD VISE, ODRALI ME PREPRODAVCI !!
:: UNAZAD PAR GODINA KUPUJEM ISKLJUCIVO KRAJEM PROLECA I TOKOM LETA, ZATO STO IM PADA PROMET I ONDA SE ONI MEDJUSOBNO BORE ZA SVAKOG KUPCA, BUDUCI DA TREBA PLATITI KIRIJU !!
:: MISLITE O TOME !!
:: Tomato Republic Of Serbia !!
:: P.S. Iskreno velika globalna ekonomska kriza jos uvek nije zahvatila srbiju u tolikoj meri, ako mozete stekajte kintu u jevrejkoj valutii cekajte, uskoro za mesec dva ce se osetiti krizni efekat u srbiji, tj plate ce ostati iste a cene onoga od cega se zivi ce ici gore tj bice manje kinte za sve ono sto nije za probavni trakt, tako da ce trgovci morati hteli ne hteli da skidaju cene ne bi li nesto prodali.
DmasteRNo1 Dan zahvalnosti 30.11.2008. 19:25 #81549

broj poruka: 6101
Dok u Americi za Dan zahvalnosti prodavci spuštaju cene, kod nas ih prodavci dižu. Samo napred, kupujte. Novogodišnje poskupljenje 25-50%.

gile23 @Abner 30.11.2008. 21:59 #81560

Moze i za vreme novogodisnjeg ili nekog drugog popusta ili kad dobijes na lotou, ili ako dobijes neku vecu novcanu nagradu,...

Pozdrav!

dexy Re: ... 01.12.2008. 15:43 #81603

broj poruka: 19

@io62s >:: 99% programa jos uvek ne kapira 4 jezgra pa i q6600 ne moze biti prevazidjen, a te se4 i q...c instrukcije mu toliko znace da covek ne znam kako ce koristiti komp bez njih...kupi bre opusteno q6600 i dalje je ekstra cpu i bice...i za igre i za render i sta god...ili sacekaj jos jedno pet godina da ovi i7 padnu na 100e pa kupi, ali ce onda oni biti zastarili, tako da ti je mozda bolje da sacekas jedno 10 godina pa da vidis kako se razvija situacija...

Veoma saljiv i surovo realan post! Ne kupujes pobogu stan nego CPU! Za pola godine ko ziv a ko mrtav zaradices valjda za nesto drugo! Best buy definitivno Q6600 prodaje se odlicno jer je ulaznica za Quad Cpu... Q9xxx je preskup i izgubices na njemu dosta...Razmisli i o Q8200 (1333Mhz - 45nm) on je takodje odlican ~(170-180Eu). Boli te uvo za (65Nm)-Q6600 pazari neki kuler za 20EU i vozi na 3.5Ghz naredne 2 godine.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs