Konfiguracija: Ploca: Asus P5PL2-E Procesor: Intel CPU E 2140 @ 1.60GHz Graficka: NVIDIA GeForce 8600 GT Ram: 2GB HDD: 250GB Sta bi trebalo promeniti u ovoj konfiguraciji da bi najnovije igrice (Prince of Rersia, StarWars: Repubic Commando, Unreal II The Awakening Lego Indiana Jones, 007, Bully, Crysis, Fallout 3, wall-E, Pirates od Carbbean...) mogle da rade ok? Neke od njih ne moze ni da pokrene, neko od njih par minuta, neke pri najlosiijoj rezoluciji.. Procesor zameniti za neki E4700? E7200? Da li je potrebno vise L2 kesa, ili vise megaherca? Ili bolja ploca?
Namesto 8600 bar neka 9800 ili ati 3870, 4850. Cpu je malo slabiji, bolje je da ga zameniš sa nekim c2d. Zamenom ploče nećeš dobiti ništa. Ram i hdd su ok.
Pa on i ima C2D E2140 sa 2x 512K...igre ti se mnogo razlikuju: Unreal II, Prince Of Persia, Star Wars su igre iz 2005 i one ce leteti i na 6600 a kamo li na 8600. Svakako uzmi neku 8800 (naci ces polovne sa garancijem) i propevaces a svoju prodaj, pa za nekih 50e doplate imas super kartu...takodje lako moze CPU dici na model E2200, bez dizanja napona samo picis FSB
A N G E L
:: Namesto 8600 bar neka 9800 ili ati 3870, 4850. Cpu je malo slabiji, bolje je da ga zameniš sa nekim c2d. Zamenom ploče nećeš dobiti ništa. Ram i hdd su ok :: :: ::
mozes taj procesor da overklokujes bez problema...ta ploca ima i podesavanje napona i fsb-a, tako da ne bi trebao da je problem da se podigne i do 2.5GHz...meni isti proc radi na 2.8GHz na 1.35v, sto je manje/vise defult napon... i graficka ti je takodje veoma dobra za overklok...ljudi su tu 8600GT terali dosta preko klokova GTS modela pa ti probaj...skini Riva Tuner i teraj... i sem toga, sve te nove igrice ce ti raditi, samo sto neces moci da ih teras na super high, vec na nekom midiumu bi trebale sve da rade bez problema...
graficku 9600GT ili 9800GT i klokuj malo procesor(ili uzmi jaci) i ima sve te igre sem Crysis-a u fulu da rade. A to za klokovanje 8600GT takt GTS-a su dostizali samo Gainward Golden Sample, Palit Sonic, Asus Top ja sam obicnu Asus 8600GT klokovao najvise na 650/1700 nije htela vise.
Imam isti proc i savetovao bi da ga dobro kloknes bar na 2.6ghz, mada oni rade i do 3ghz zavisi od primerka. Moj radi na 2950mhz stalno 24/7 a svi pokusaji na 3 nisu uspeli... Elem, za grafu ti savetujem 9800 ili 9600gt koje se mogu isto dodatno ubrzati klokovanjem.
Sad u igrama taj procesor ce super gurati sve igre klokovan, a grafa isto ali ne u najvisim detaljima neke naslove. Znaci imas samo izdatak za grafu +50e. Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.