Da li je neko probao BSEL modovanje FSB-a procesora sa 200 na 266 i/ili 333MHz ?
Takodje me interesuje da li je ova stvar moguca na Gigabyte ili ASUS plocama ?
Posedujem jednog e4300 (fsb 200MHz) koji je dusu dao za tako nesto pa cisto rekoh da vidim ima li neko iskustva sa navedenim modom tj. sa tom i slicnom materijom.
Naleteo sam na to skoro na OCforumu (http://www.ocforums.com/showthread.php?t=532207) i ljudi se baš na ovoj temi bave mojim Q6600, čak je jedan lik okačio PDF sa diagramom procesora. Nešto mi se to ne radi, ionako mi je FSB na 400, CPU radi na 3.6 GHz, i ne bih ga ni terao dalje. I koliko ja vidim, ne bi trebalo to da je problem ni sa jednom pločom S775 od P35 čipseta pa na ovamo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Vidi kapiram ja sve to, iscitao sam dosta toga na mrezi... Jedino zbog cega me interesuje je to sto se na taj nacin menja FSB samog procesora a samim tim mu je OC margina malo poboljsanja.
Ipak se moras sloziti sa tim da jedan e4300 ne moze da se poredi sa Q6600 tj ja na mom procesoru nikako nisam uspeo da izvucem vise od 350MHz ma koji mnozilac stavio.
Ovako ako bi upalio BSEL mod onda bi valjda prevazisao tu zidnu barijeru i uspeo da zabodem fsb od 400mhz uz manji mnozilac kloka a to kasnije bolje saradjuje s DDR2 800mhz itd...
Jedino sto nisam nigde naleteo na potvrdu da je neko uspeo ovo modovanje sa ASUS ili gigabyte plocama, izgleda da njihovo ocitavanje CPUID-a onemogucava BSEL mod, nazalost, mislim za mene nazalost zato sto imam jednu polocu koja podrzava fsb 1333 ali izgleda da ne vidi procesor kome je uradjen onaj most grafitom ili tecnim srebrom (bakrom i sl.).
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Naleteo sam na to skoro na OCforumu (http://www.ocforums.com/showthread.php?t=532207) i ljudi se baš na ovoj temi bave mojim Q6600, čak je jedan lik okačio PDF sa diagramom procesora. Nešto mi se to ne radi, ionako mi je FSB na 400, CPU radi na 3.6 GHz, i ne bih ga ni terao dalje. I koliko ja vidim, ne bi trebalo to da je problem ni sa jednom pločom S775 od P35 čipseta pa na ovamo :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Slažem se, za tvoj CPU je ovo i smišljeno. Ako već kreneš da se zezaš, uradi to tako da možeš da uradiš `undo` mod-a, ako se zbune on ili ploča. Podigni pre mod-a malkice napon i onda kreši. I bavezno javi šta si uradio, i čime. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Vidi kapiram ja sve to, iscitao sam dosta toga na mrezi.. :: Jedino zbog cega me interesuje je to sto se na taj nacin menja FSB samog procesora a samim tim mu je OC margina malo poboljsanja :: :: Ipak se moras sloziti sa tim da jedan e4300 ne moze da se poredi sa Q6600 tj ja na mom procesoru nikako nisam uspeo da izvucem vise od 350MHz ma koji mnozilac stavio :: :: Ovako ako bi upalio BSEL mod onda bi valjda prevazisao tu zidnu barijeru i uspeo da zabodem fsb od 400mhz uz manji mnozilac kloka a to kasnije bolje saradjuje s DDR2 800mhz itd.. :: :: Jedino sto nisam nigde naleteo na potvrdu da je neko uspeo ovo modovanje sa ASUS ili gigabyte plocama, izgleda da njihovo ocitavanje CPUID-a onemogucava BSEL mod, nazalost, mislim za mene nazalost zato sto imam jednu polocu koja podrzava fsb 1333 ali izgleda da ne vidi procesor kome je uradjen onaj most grafitom ili tecnim srebrom (bakrom i sl.) :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: :: :: Naleteo sam na to skoro na OCforumu (http://www.ocforums.com/showthread.php?t=532207) i ljudi se baš na ovoj temi bave mojim Q6600, čak je jedan lik okačio PDF sa diagramom procesora. Nešto mi se to ne radi, ionako mi je FSB na 400, CPU radi na 3.6 GHz, i ne bih ga ni terao dalje. I koliko ja vidim, ne bi trebalo to da je problem ni sa jednom pločom S775 od P35 čipseta pa na ovamo :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.