Na istoj frekvenciji Deneb je jednak ili brzi od Intel Yorkfield sto ce ga ciniti vrlo konkurentim cak u odnosu i na Nehalem.Kazu da jedino gde bi mogao da budei slabiji su testovi optimizovani za Intel instrukcije SSE 4.1, ali kazu da su i tu u pitanju jednobrojne cifre.Sacekajmo pravi benchmark.U svakom slucaju Intel ce morati da spusti cene svojih cpu 45 nm Yorkfield kad izadje Deneb.
Odnos cene i default brzine ce biti best buy .Amd nije daleko od toga
Kod Intela sto vise jezgara sve slabiji clock ? Ne znam,mislim da novije generacije nece biti neki klokeri i da ce Amd biti bolji izbor osim ako se ne uobraze i dignu cenu
Ako AMD uspe da izbaci prozivod sa dobrim odnosom cena/performanse, obori cene sadasnje linije CPU-a u kombinaciji sa ATI-jem, bice verovatno Best-buy a ici ce im na ruku i ova finasijska kriza. Sada se svi trude da smanje troskove, moze AMD/ATI tu dobro da se omasti...
ploce sa novim amd cipsetom i nisu tako paprene videcemo one koji budu hteli novu intelovu platformu,ala ce da se ujedu za bulju ali za sada je intel ipak mnogo bolji od amd,ali ja ipak furam amd i furacu ga i dalje....
Kako ja gledam na ovu krizu u svetu ljubitelji AMDeke ce morati da naprave mesta u ocekivanju velikog broja preletaca koji se ocekuju tokom sledecih 6-7 meseci...
@Nebeski, Ti nista ne brini za tebe cuvamo pocasno mesto !!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.