Imam jedan problem vezan za komp naime igre koje se igraju malo duze pocnu da se zatupljuju posle odredjenog vremena npr. Civlization 4 - Colonization Pocne da usporava kao da ga nesto koci i sve sto treba da uradim jeste da izadjem opet na desktop dok ona radi npr. sa CTRL+ ALT+ DEL i vratim se u igru i ona poleti(tj. radi normalno) to isto vazi npr. za Far Cry 2. Menjao sam drivere 180.48 - directx - najnoviji i to se i pre desavalo i sada. Nije strasno s obzirom da imam 4Gb rama pa igre ne osete kad izadjem ali malkice iritira. Ploca GA-p35-ds3l Kingston dd2 4gb e7200 intel (nije overklokovan) Graficka 8800gt 512mb Napajanje Chieftec 550W
Ja licno mislim da me mozda zezaju fore u BIOS-u za manju potrosnju/zagrevanje procesora npr. EIST da li to iskljuciti ili je nesto softverski mozda? OS je Windows XP SP3. Napominjem da cesto radim montazu video snimaka i da nikad nije bilo padova performansi.
Pokusaj da prvo pokrenes Everest,i dok on radi ti igraj igricu,i kad se desi to usporavanje izadji na desktop i ODMA pogledaj temperaturu graficke i procesora koju ocitava Everest. Ako je neka temperatura u prvi cas jako visoka a za 2-3 sekunde padne na normalu,onda je ta komponenta neispravna jer se pregreva!!! Ja sam 2x do sad imao takav slucaj,znaci NOVE masine jednoj se procesor grejao k`o lud,nije pomoglo 3 vrste paste,ogroman kuler,ma nista,zamena ploce je resila problem(ploca se grejala nenormalno-GIGABYTE ds3l),a druga masina je imala problem sa grafickom koja je isla preko 100 stepeni za 20 min igranja. Resenje je bilo dodavanje kulera sa strane da hladi greficku,i usporavanje je prestalo!!!
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Imam jedan problem vezan za komp naime igre koje se igraju malo duze pocnu da se zatupljuju posle odredjenog vremena npr. Civlization 4 - Colonization Pocne da usporava kao da ga nesto koci i sve sto treba da uradim jeste da izadjem opet na desktop dok ona radi npr. sa CTRL+ ALT+ DEL i vratim se u igru i ona poleti(tj. radi normalno) to isto vazi npr. za Far Cry 2. Menjao sam drivere 180.48 - directx - najnoviji i to se i pre desavalo i sada. Nije strasno s obzirom da imam 4Gb rama pa igre ne osete kad izadjem ali malkice iritira. :: Ploca GA-p35-ds3 :: Kingston dd2 4g :: e7200 intel (nije overklokovan :: Graficka 8800gt 512m :: Napajanje Chieftec 550 :: :: Ja licno mislim da me mozda zezaju fore u BIOS-u za manju potrosnju/zagrevanje procesora npr. EIST da li to iskljuciti ili je nesto softverski mozda? OS je Windows XP SP3 :: Napominjem da cesto radim montazu video snimaka i da nikad nije bilo padova performansi ::
Pa sam instalirao neki programcic HWInfo koji ima pracenje temperatura i zabelezavanje min max i trenutne max najveca dosad je bila 48 stepeni a graficku sam detaljno testirao jos kad sam je kupio sa 3dmark-om nije bilo problema. Da li ima neki program koji sa 100% sigurnoscu moze da prati i temperaturu procesora i graficke.(osim everesta)
RivaTuner...ima da se podesi da ti prikazuje na overlay povrsini npr. T grafike, proceosra, br. obrtaja ventilatora, taktove/frekvencije...
A N G E L
:: Pa sam instalirao neki programcic HWInfo koji ima pracenje temperatura i zabelezavanje min max i trenutne max najveca dosad je bila 48 stepeni a graficku sam detaljno testirao jos kad sam je kupio sa 3dmark-om nije bilo problema. Da li ima neki program koji sa 100% sigurnoscu moze da prati i temperaturu procesora i graficke.(osim everesta :: :: ::
To je pristojna temperatura posle igrice,ali nije lose da u BIOS-u podesis da kuler uvek vrti na max.Dakle,pregrevanje nije,ostaje da probas sa svezim Windowsom,probaj sp3 opet,a ako se i dalje isto desava,probaj cist win sp2(do sada sam par puta video neobjasnjive pojave i sitne gluposti koje su potpuno nestale kad je umesto sp3 stavljen sp2)!!! Ne umem da objasnim zasto ali pomoglo je a to je jedino i bitno...pozzzzzzz
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: bas gledam igrao sam far cry 2 i proc je nasvirao 57 stepeni jel to normalno dal treba da iskljucim i kontrolu kulera iz biosa :: :: ::
:: Pogasio sam sve kontrole vezane za eist, za kuler i sada sve radi kako treba i ugasio sam CPU Enhaced Halt. :: :: Probacu jos danas malo da ugnjavim komp sa Far Cry 2 :: :: Hvala svima na odgovorima i posebno hvala doci :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.