Da li moze neko da me uputi kako da kloknem ovo cudo na malo vise od 2.4 GHZ (toliko sam uspeo sam podizanjem fsb-a) posto nemam bas iskustva sa voltazama pa ne bih da zeznem nesto. Na netu sam video da ga kloknu i na 2.6 Ghz uz minimalno podizanje voltaze ali ja nisam bas uspeo. U pitanju je : AMD Athlon64 X2 3800+ 2.0 Ghz (Windsor f2) AM2 Gigabyte GA-MA770-DS3 Kingston 4 x 512 Mb RAM
posto je jemu mnozilac 10.5 stavi ti fsb lepo na 248 i to ti je 2.6GHz i poci polako sa dizanjem voltaze procesora i memorije,memoriju ne diraj preko 2.20v a procesor terajmax do 1.50v,polako igraj se malo fsb malo voltazu!!! BIOSTAR THE WAY OF LIFE
DDR2 voltage 1,9 V CPU multiplier 10,5 HT 800 ili x 4 u zavisnosti od ploce ,negde pise frekvencija negde mnozilac koji mnozi sa 200 Memorija na default ,mada i tu zavisi od ploce mozes da spustas frekvenciju ako budes imao problema Frequency 250 ce ti davati oko 2,6 Ghz ,ako povecavas davace i vise kombinacija vodi do 2,9 Ghz uz dobar kuler i naravno dobro napajanje.
To je Windsor,tesko da ce on stici do 2.9ghz. Sve sto obradmi kaze je ok,mada ja bi spustio memoriju u startu,i ne bi prelazio takt od 2.6ghz... Poboljsanje ce biti osetno...
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: DDR2 voltage 1,9 :: CPU multiplier 10,5 :: HT 800 ili x 4 u zavisnosti od ploce ,negde pise frekvencija negde mnozilac koji mnozi sa 20 :: Memorija na default ,mada i tu zavisi od ploce mozes da spustas frekvenciju ako budes imao problem :: Frequency 250 ce ti davati oko 2,6 Ghz ,ako povecavas davace i vise kombinacij :: vodi do 2,9 Ghz uz dobar kuler i naravno dobro napajanje :: ::
da ne otvaram novu temu hteo bih da vas pitam koliko moze da se klokne 4000+ a da se ne dize napon,odnosno koliko da stavim otprilike fsb,ne znam nesto amd da klokujem,nisam imao iskustva,ocu burzeru da namestim.I jer trebam da mu dizem napon memorije ili tako nesto.Hvala unapred! Konfa mu je: Asus M2N-X AMD 4000+ GEIL 2X1GB 800MHZ (value) Codegen 400w Asus 7300gt
Znaci iskljuceno .Vidi po grejanju CPU i ploce koliko mozes dalje ,ali mislim da ti je 2,6 ghz dovoljno.Za vise treba i bolji kuler kuciste ,napajanje .....MB ne sme da ti prelazi 40 C cak bi trebalo i manje od toga.
e jeste pocetnici, svi od reda... ma sala... :P kao prvo i prvo...Cool n Quit odma iskljuci jer on obara multiplajer kad procesor nije opterecen...drugo...drugo, ako me dobro sluze chartovi iz mojih Athlon dana, Windsor je 90nm, tako da tome mos da teras napon do kolko oces, ja tero do 1.55V na Toledu i do 1.6V na Venicu sa stock kulerom...Venice je bio single core i iso je od sa 2.0GHz na 2.75 sa stock kulerom..Toledo je bio x2 i njega sam sa 2.2 istero do 2.8GHz ali je imao bolji kuler...mogo je jos, ali nije bilo potrebe da ga przim...dakle operacija ti je sledeca... HTT spusti na 800, digni napon na procesoru na 1.45 (nemoj preko ako imas stock kuler) i onda dizi fsb dokle moze...i pazi na memoriski divajder...ti Athlon-i imaju prilicno lose odradjene te memoriske kontrolere sto se tice mincanja frekvencije...digni napon na memoriji slobodno do 2.0v ako ti pravi probleme, nista nece da joj fali... kad ga razpalis u widnowsu da testiras stabilnost (preporucujem OCCT) pazi da ti temperatura ne predje 60 stepeni za CPU kejs...mislim da mu je 65 neki dozvoljeni maksimum za kejs, ne secam se vise...za jezgro vec ne znam...ako imas bolji kuler, dizi napon dalje i teraj fsb dalje i gledaj temperature...i nije neka nauka... :P
i da...memoriju podesavaj da ne prelazi mnogo preko deklarisane...nisi naveo koja je memorija...mada najsigurnije ti je da je uvek stavljas ispod deklarisane vrednosti dok ne nadjes maksimum za procesor...memoriju mozes i posle da mincas...
izvukao sam 2.6 Ghz Temperature su: Core1: 45 stepeni Core2: 48 stepeni Vista Experience Index: 5.2 Necu ici dalje. Dodao sam jedan SysFan u kuciste da se nadje. Komp radi poprilicno brze! :)
Pa zato provrti testove,nemmoj da ga nestabilan klok sprzi!!! 3d mark i sat dva njakanja neke jako zahtevne igrice,i neki test za stabilnost memorije ce ti reci sve... i NON STOP prati temperature u SVIM rezimima rada kompa,barem u pocetku,prvih par dana... Upamti,ako predje 65 stepeni pod opterecenjem,spustaj klok...
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Nadam se samo da nece da crkne za koji dan! :) :PP :: :: :: Windows Vista ZAKON! :: ::
radi kod mene na 2.85,max temp.ne prelazi 45stepeni,ali je kod mene brisbane radi sa box kulerom, mada planiram da uzmem neki bolji jer planiram da ga dignem do 3,imate neki u vidu di jedno 15e najbolje je sto sve radi na biostar nf 520a,ploci od 35e,bez ikakvih problema...pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.