Imam AMD X2 4800+ i njegov box kuler... Kada očitavam temperature procesora i jezgara posebno,razlika izmedju jezgara je 5-6 stepeni... Da li neko zna kako ovo može da se sredi i čime može da bude uzrokovano? Čuo sam da poliranje kulera sredjuje stvar,ali nemam pojma kako se to radi... :D Thanx,guys!!! Open source software rules!!!
Opusti se, sto da sredjujes nesto sto je potpuno normalno!!!
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Imam AMD X2 4800+ i njegov box kuler.. :: Kada očitavam temperature procesora i jezgara posebno,razlika izmedju jezgara je 5-6 stepeni.. :: Da li neko zna kako ovo može da se sredi i čime može da bude uzrokovano :: Čuo sam da poliranje kulera sredjuje stvar,ali nemam pojma kako se to radi... : :: Thanx,guys!! :: Open source software rules!!!
Budi srećan zbog toga, jer ta razlika znači da procesor štedi, tj. da je drugo jezgro manje zaposleno od prvog, pa se i automatski manje greje. Dok sam imao 4400+, temperatura procesore mi je u nekim momentima bila oko 30, a jezgara (npr.) 15 i 12 stepeni. Dakle samo uživaj i nema jeda.
ma nemoj da se opterecujes time i meni je na e7200 razlika izmedju jednog i drugog jezgra oko 3-4c.Nijedan program ne moze tacno da ti meri temperaturu procesora najbolje je da gledas u biosu.
Da mi je znati kako to program meri temperaturu jezgra...
22.11.2008. 11:45
status: user broj poruka: 7769
... i to jos bez ikakve sonde da be oca.
P.S. E da buduci da je razlika u temperaturi koju je ocitao program prilicna obavezno nosi ceo racunar na reklamaciju, ako ti se u servisu podsmevaju da pozoves trzisnu inspekciju cisto da znaju sa kim imaju posla, mamicu im njinu lopovsku prodaju poluispravne procesore koji se nejednako zagrevaju.
Re: Da mi je znati kako to program meri temperaturu jezgra...
22.11.2008. 14:13
status: user broj poruka: 18472
Ne mora da znaci...Mozda su jednostavno otisli thermalni senzori...Iako se to kod AMD-a redje desava kod Intela je cesca pojava da popuste vremenom thermalni senzori...Sve u svemu to je bezazlena stvar i nista ne utice na rad CPU-a niti na njegovo ponasanje..
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
:: ... i to jos bez ikakve sonde da be oca :: :: P.S. E da buduci da je razlika u temperaturi koju je ocitao program prilicna obavezno nosi ceo racunar na reklamaciju, ako ti se u servisu podsmevaju da pozoves trzisnu inspekciju cisto da znaju sa kim imaju posla, mamicu im njinu lopovsku prodaju poluispravne procesore koji se nejednako zagrevaju :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: ::
Re: Re: Da mi je znati kako to program meri temperaturu jezgra...
22.11.2008. 17:01
status: user broj poruka: 7769
Ne znam da li si shvatio ili ne ja sa u prethodnom odgovoru bio ironican, cinican i kojesta drugo.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ne mora da znaci...Mozda su jednostavno otisli thermalni senzori...Iako se to kod AMD-a redje desava kod Intela je cesca pojava da popuste vremenom thermalni senzori...Sve u svemu to je bezazlena stvar i nista ne utice na rad CPU-a niti na njegovo ponasanje. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: May the force be with you :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: ... i to jos bez ikakve sonde da be oca :: :: :: :: P.S. E da buduci da je razlika u temperaturi koju je ocitao program prilicna obavezno nosi ceo racunar na reklamaciju, ako ti se u servisu podsmevaju da pozoves trzisnu inspekciju cisto da znaju sa kim imaju posla, mamicu im njinu lopovsku prodaju poluispravne procesore koji se nejednako zagrevaju :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: ::
Naravno da sam shvatio,ali sam na nekom fdrugm forumu gedam neke stvarcice,pa su rekli da se tako nesto sredjuje lako i da razlika ne bi trebala da bude preko 2-3 stapane,a zna da ode i na 8-9 stepeni...Nije ni bitno... Open source software rules!!!
Svi Athlon procesori sa Brisbane jezgrom, kao i svi Phenom procesori imaju manje-više pogrešna očitavanja temperature, posebno pri nižim temperaturama (30-40*C). Posmatrao sam dosta dugo promene temperatura i smatram da su temperaturni senzori (diode) utoliko tačniji pri višim temperaturama. O ovome je upoznat AMD, i više informacija imaš u njihovom errata pdf dokumentu. Negde sam prošitao da su u Deneb-u ispravili ove nedostatke. Videćemo...
Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.