Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asus Striker II NSE VS Asus Maximus Extreme VS Asus Rampage
STRANA 1 OD 1
korica Asus Striker II NSE VS Asus Maximus Extreme VS Asus Rampage 20.11.2008. 10:51 T13300

status: user
broj poruka: 152
Koja od ovih navedenih ploca je najbolja za overklokovanje procesora i koja se isplati uzeti
Da li je striker dobar za overklokovanje posto bih mozda nju uzeo jer imam Asus GTX280 graficku kartu i da li graficka bolje radi sa nvdiinim cipsetom ili intelovim.I koji je cipset najbolji od ovih 3 navedenih grafickih karti?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman Re: Asus Striker II NSE VS Asus Maximus Extreme VS Asus Rampage 20.11.2008. 12:24 #80150

broj poruka: 1046
ako neces da koristis sli ne treba ti nvidia chipset.koji ces procesor da oc-ujes?

:: Koja od ovih navedenih ploca je najbolja za overklokovanje procesora i koja se isplati uzet
:: Da li je striker dobar za overklokovanje posto bih mozda nju uzeo jer imam Asus GTX280 graficku kartu i da li graficka bolje radi sa nvdiinim cipsetom ili intelovim.I koji je cipset najbolji od ovih 3 navedenih grafickih karti
::
Dachman mobo 20.11.2008. 12:56 #80155

broj poruka: 630
Sve tri su izuzetne ploce i sve imaju savrsene overclock mogucnosti.Sto se tice SLIa,apsolutno je svejedno da li je Nvidijin ili Intelov chipset jer na oba radi odlicno.Izmedju te tri ploce razlika je u samo nekim detaljima, ali ja licno bi se pre odlucio ipak za Rampage Formulu.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 20.11.2008. 13:41 #80164

broj poruka: 1117
ne moze SLI na intel chipsetu...moze samo na nekim X58 chipsetima i to je to, dok crossfire radi na bilo kojoj platformi...
dakle, ako planiras da pravis neki SLI, moraces da se odlucis za plocu sa nVidia chipsetom...

Overclocking is the way of life!!!

Dachman Re: ... 20.11.2008. 14:21 #80166

Izvini,ali odakle ti to? Molim te , koji chipset korisri Rampage Formula??? I jos ako kazes da ona ne podrzava SLI,onda ne znam sta bi rekao na to :S.

:: ne moze SLI na intel chipsetu...moze samo na nekim X58 chipsetima i to je to, dok crossfire radi na bilo kojoj platformi..
:: dakle, ako planiras da pravis neki SLI, moraces da se odlucis za plocu sa nVidia chipsetom..
:: Overclocking is the way of life!!!
SkyFire Re: Re: ... 20.11.2008. 15:20 #80169

broj poruka: 18472
Rampage Formula je bazirana na X48 chipset-u..Ja sam je uzeo kad je izasla..Ona podrzava Full Cross Fire 16x...Ni na jednoj ploci sa Intelovim chipset-om nije moguc Sli ...To samo radi na plocama sa nVidia Chipset-vima...Uvek se CPU bolje clockovao na plocama baziranim na Intel chipset-ovima...nVidia chipset poslednje generacije 790 se jako dobro pokazao,tacnije daje iste performasne kao i Intel X48 chipset ali se takodje mnooogo greje...Posto je upitanju single karta bez razmisljanja bi uzeo X48!
P.S.Maximus Extreme je X38 i po meni za onoliko koliko sam ja video nije nista bolja od Asus Maximus Formule ,samo je izvikana...

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Izvini,ali odakle ti to? Molim te , koji chipset korisri Rampage Formula??? I jos ako kazes da ona ne podrzava SLI,onda ne znam sta bi rekao na to :S
:: :: ne moze SLI na intel chipsetu...moze samo na nekim X58 chipsetima i to je to, dok crossfire radi na bilo kojoj platformi..
:: :: dakle, ako planiras da pravis neki SLI, moraces da se odlucis za plocu sa nVidia chipsetom..
:: ::
:: :: Overclocking is the way of life!!!
Dachman Re: Re: Re: ... 20.11.2008. 15:55 #80176

Cek.... zar nije Cross fire i SLI isto? (ATI - Nvidia)

:: Rampage Formula je bazirana na X48 chipset-u..Ja sam je uzeo kad je izasla..Ona podrzava Full Cross Fire 16x...Ni na jednoj ploci sa Intelovim chipset-om nije moguc Sli ...To samo radi na plocama sa nVidia Chipset-vima...Uvek se CPU bolje clockovao na plocama baziranim na Intel chipset-ovima...nVidia chipset poslednje generacije 790 se jako dobro pokazao,tacnije daje iste performasne kao i Intel X48 chipset ali se takodje mnooogo greje...Posto je upitanju single karta bez razmisljanja bi uzeo X48
:: P.S.Maximus Extreme je X38 i po meni za onoliko koliko sam ja video nije nista bolja od Asus Maximus Formule ,samo je izvikana..
:: I Want to believe - The truth is out there
:: May the force be with you
:: @PCBeast@
:: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: Izvini,ali odakle ti to? Molim te , koji chipset korisri Rampage Formula??? I jos ako kazes da ona ne podrzava SLI,onda ne znam sta bi rekao na to :S
:: :: :: ne moze SLI na intel chipsetu...moze samo na nekim X58 chipsetima i to je to, dok crossfire radi na bilo kojoj platformi..
:: :: :: dakle, ako planiras da pravis neki SLI, moraces da se odlucis za plocu sa nVidia chipsetom..
:: :: ::
:: :: :: Overclocking is the way of life!!!
SkyFire Re: Re: Re: Re: ... 20.11.2008. 16:01 #80177

Bem ti misa...Cut..Ne progovaraj vise..Hhehehehe...Gde je bre covece isto...Sli je najpsorstije receno mogucnost povezivanja dve ili vise nvidia karti a Crossfire je samo za ATI...Inace oba sistema razlicito rade i raspodeljuju informacije...Sve u svemu to nikada nije bilo usavrseno i male se performanse dobijaju u odnosu na single varijantu...Jedina platforma na kojoj to radi 40-50% bolje i mogu reci da sad ima potpuno vrednovanje tog Sli-a kako i CrossFire-a je X58!Znaci chipset za Nehalem odnosno LGA 1366!

@PCBeast@

:: Cek.... zar nije Cross fire i SLI isto? (ATI - Nvidia)
:: :: Rampage Formula je bazirana na X48 chipset-u..Ja sam je uzeo kad je izasla..Ona podrzava Full Cross Fire 16x...Ni na jednoj ploci sa Intelovim chipset-om nije moguc Sli ...To samo radi na plocama sa nVidia Chipset-vima...Uvek se CPU bolje clockovao na plocama baziranim na Intel chipset-ovima...nVidia chipset poslednje generacije 790 se jako dobro pokazao,tacnije daje iste performasne kao i Intel X48 chipset ali se takodje mnooogo greje...Posto je upitanju single karta bez razmisljanja bi uzeo X48
:: :: P.S.Maximus Extreme je X38 i po meni za onoliko koliko sam ja video nije nista bolja od Asus Maximus Formule ,samo je izvikana..
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: May the force be with you
:: :: @PCBeast@
:: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: :: Izvini,ali odakle ti to? Molim te , koji chipset korisri Rampage Formula??? I jos ako kazes da ona ne podrzava SLI,onda ne znam sta bi rekao na to :S
:: :: :: :: ne moze SLI na intel chipsetu...moze samo na nekim X58 chipsetima i to je to, dok crossfire radi na bilo kojoj platformi..
:: :: :: :: dakle, ako planiras da pravis neki SLI, moraces da se odlucis za plocu sa nVidia chipsetom..
:: :: :: ::
:: :: :: :: Overclocking is the way of life!!!
Dachman hm... 20.11.2008. 16:11 #80181

Naravno,to i kazem.. Sli je Nvidijin a CF je Atijev.Jedino mi nije jasno kako ne moze da rade dve nvidijine karte a atijeve mogu? :S Kazem isto jer CF za ati je isto uparivanje dve ili vise kartica.

SkyFire Re: hm... 20.11.2008. 16:25 #80184

Jojjj..Drugaciji su sistemi...Nije isti nacin obrade podataka i ne radi na istim chipset-ovima..Od kako su se pojavili Sli i CF to radi tako..Znaci CF samo moze da radi na plocama sa Intel Chipset-om a nVidia samo na plocama sa nVidia chipset-om zbog kompatibilnosti istog!

@PCBeast@

:: Naravno,to i kazem.. Sli je Nvidijin a CF je Atijev.Jedino mi nije jasno kako ne moze da rade dve nvidijine karte a atijeve mogu? :S Kazem isto jer CF za ati je isto uparivanje dve ili vise kartica
Dachman Re: Re: hm... 20.11.2008. 16:38 #80187

E taj detalj nisam znao :S,zakunuo bi se da mu dodje isto koje graficke ubodes :(.Sky,hvala puno na ovom prosvetljenju.

:: Jojjj..Drugaciji su sistemi...Nije isti nacin obrade podataka i ne radi na istim chipset-ovima..Od kako su se pojavili Sli i CF to radi tako..Znaci CF samo moze da radi na plocama sa Intel Chipset-om a nVidia samo na plocama sa nVidia chipset-om zbog kompatibilnosti istog
:: I Want to believe - The truth is out there
:: May the force be with you
:: @PCBeast@
:: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: Naravno,to i kazem.. Sli je Nvidijin a CF je Atijev.Jedino mi nije jasno kako ne moze da rade dve nvidijine karte a atijeve mogu? :S Kazem isto jer CF za ati je isto uparivanje dve ili vise kartica
gile23 Re: Asus Striker II NSE VS Asus Maximus Extreme VS Asus Rampage 20.11.2008. 16:48 #80190

broj poruka: 9121
Kupi neku Nehalem plocu i sa njom i7 920, da vidis kakve ces ti performanse izvuci,...

Pozdrav!

:: Koja od ovih navedenih ploca je najbolja za overklokovanje procesora i koja se isplati uzet
:: Da li je striker dobar za overklokovanje posto bih mozda nju uzeo jer imam Asus GTX280 graficku kartu i da li graficka bolje radi sa nvdiinim cipsetom ili intelovim.I koji je cipset najbolji od ovih 3 navedenih grafickih karti
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs