1. Ortak je kupio komp, treba sutra da mu stigne. U pitanju je kombinacija Phenom 9550 + Sapphire 4850 512mb. Prvo sam mu rekao da je imao i boljih izbora sto se tice procesora ali me pre svega zanima jedna stvar pre nego sto odem kod njega da mu masiram konfu.
Moja kombinacija je Intel E8400 + Asus EN9600gt (sve na def).
Meni je vrlo kristalno jasno da je ortakova ati 4850 jedno 50% brza kartica od moje dzifors 9600gt ali moj procesor je za igrice mnogo bolji od njegovog pa me zanima kada se sve sabere i oduzme, pomnozi i podeli koliko ce ortakova kombinacija proca i grafe biti brza od moje.
Moram da se naoruzam znanjem pre nego sto odem kod njega.
Ortakov komp će imati više sirove snage za profi upotrebu (render and stuff ), kao i u igrama zbog grafičke naravno. Ali kao što znamo u 99% igara svaki CPU se svodi na Two Core. Tu mu Pheonom neće mnogo značiti. Grafička će nagurati do 30-40% razlike i mislim ne više. 9600GT nije loša kartica, totalno mid-range. 4850 je viša - srednja. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Moras uvek da znas da grafa vuce sama 80% minimum a CPU jedno 20% a mozda i manje...Inace dokazano je da ove nove arhitekture grafickih karti totalno malo zavise od CPU-a tako da se sve svodi na cistu sirovu snagu GPU-a!
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
:: 1. Ortak je kupio komp, treba sutra da mu stigne. U pitanju je kombinacija Phenom 9550 + Sapphire 4850 512mb. :: Prvo sam mu rekao da je imao i boljih izbora sto se tice procesora ali me pre svega zanima jedna stvar pre nego sto odem kod njega da mu masiram konfu. :: :: Moja kombinacija je Intel E8400 + Asus EN9600gt (sve na def). :: :: Meni je vrlo kristalno jasno da je ortakova ati 4850 jedno 50% brza kartica od moje dzifors 9600gt ali moj procesor je za igrice mnogo bolji od njegovog pa me zanima kada se sve sabere i oduzme, pomnozi i podeli koliko ce ortakova kombinacija proca i grafe biti brza od moje. :: :: Moram da se naoruzam znanjem pre nego sto odem kod njega :: :: :: :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan.
Ja imam E8400 i 4850, 11595 markova na defaultu graficka proc na 2.66GHZ, u full load-u, a operator izvukao u 3dmark 06 14,5k markova sa Q6600 i 4850, bas reci rezultate zanima me,...
:: Ja imam E8400 i 4850, 11595 markova na defaultu graficka proc na 2.66GHZ, u full load-u, a operator izvukao u 3dmark 06 14,5k markova sa Q6600 i 4850, bas reci rezultate zanima me,.. :: :: Pozdrav :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.