Dobio sam od druga memoriju kingston 512mb na 400mhz a u kompu imam 2x256mb kingston na 266mhz i 2x256mb PQI na 400mhz, znaci sva 4 slota su mi puna i memorije mi rade u dual channel modu. Koju memoriju da izbacim da bi ubacio ovu novu i da li treba negde da iskljucim dual channel mod jer memorija nije ista ( pitam ovo jer je drug ubo dve razlicite memorije u dual channel i nesto mu je crklo na ploci) HVala
Viđao sam ja ploče sa 3 DDR slota gde su popunjena sva tri kompletno različitim memorijama (brzina, kapacitet, tajminzi) a BIOS kaže Dual Channel umesti Single. Ma važi evo odma, 100%. Minimalni uslov koji je potreban za funkcionisanje DC-a je paran broj modula sa čipovima istog kapaciteta. Karakteristike koje dalje razlikuju module apsolutno znače da DC-a ne može biti.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Koji procesor imas. Ako imas nekog slabasnog Semprona ili Celerona,onda je i 1gb mnogo jer ti procesori ne mogu da iskoriste ni ceo giga...pa razliku izmedju 1024 i 1268 UOPSTE neces ni osetiti u realnom radu...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.