Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
EPU
STRANA 1 OD 1
LonleyMax EPU 16.11.2008. 22:28 T13236

status: user
broj poruka: 1475
Da li je ono cimanje mnozioca posledica rada EPU 6 Engine...???
Posto u CPU-Z frekvncija mi skakuce sa 2GHz na 2.84GHz, a mnozilac 6x pa na 8.5x...
Ovo stalno cimanje predpostavljam da je stetno za procesor, pa da piitam ja iskusnije ljude da li gresim ili sam u pravu...???

Ako sam upravu kako da utrnem EPU, samo brisanje ili moram da cackam nesto i u BIOS-u?

Hvala na pomoci
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Nije stetno 16.11.2008. 22:50 #79610

broj poruka: 5704
sluzi za ustedu energije, kada ne radi nista (idle) spusta takt...imas u BIOSu to da utulis...

- - - - - - - -
- A N G E L -
- - - - - - - -

ukimafija re 16.11.2008. 23:04 #79615

broj poruka: 263
Ma Di je stetno bre?! Pa da je stetno da li mislis da bi stavljali to na sve bolje ploce. A i bez EPU-a ploca i proc. sami imaju Speed step koji stedi srtuju i obara takt kad ne radis nista. Zbog cega bi on radio punim kapacitetom kad ne koristis ni 10% njegovih mogucnosti. Cim se potreba ukaze, on se momentalno podize. Ne cackaj bezveze ako ne znas, ima razloga zasto je to tako zamisljeno...
http://en.wikipedia.org/wiki/Speedstep

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs