Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
laz ili ,,donekle,, istina q6600
STRANA 1 OD 1
Kajmak laz ili ,,donekle,, istina q6600 16.11.2008. 15:18 T13229

status: user
broj poruka: 184

Pozzzzz drugari,

do sada ste mi uvek pomagali i resavali moje zagonetke :)))

Elem ja sam uzeo Phenom x4 9550 , znate ga dobro ,

kao sto tekst kaze ortak oce q6600 jer mu je cena sad oko 140 e.

Pre nego sto smo krenuli da ga uzmemo cuo se on sa par likova sa nekih foruma i oni ma nabacali sledece fore :
ne budi lud , to je najlosiji proc sa 4 jezgra ,
kupi ga sad a vec u martu ce se igre praviti za druge????
Takodje rece da sam i ja promasio kupovinu sa mojim 9550???
Ortak se nadao da ce bar 2 god biti miran za igranje igara sa ovim procom ( kao i ja ) .
Jel ima istine u ovome ,da se ne isplati uzimate ove procove>?
On je kao i ja prosecan gamer , kupimo komp i 2 god cuti dok sve ne pocne da secka :))
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Generalno NE 16.11.2008. 15:43 #79564

broj poruka: 5704
C2Q6600 iako je najprodavanij procesor bio je od koristi SAMO onima koju su ga kosristili za arhiviranje, kompresiju podataka (fajlovi, filmovi i muzika), rendering...i to samo za firme gde je vreme novac, u home/office varijanti minut gore-dole ne igra ulogu. Q6600 je sto se tice arhitekture i organizacije `rasplinut` procesor i u igrama nema smisla korsiti bilo sta osim sto brzeg dvojezgarnog sa dosta cache-a. Igre nece furati 4 jegra najmanje 2 godine a tada ce sve to biti antika...znas kako je vec prosla x64 arhitektura, nista do 2010...dakle, da li su ti polovicno tacan odgovor...za igre ici samo na E8XXX serije i dosta brzog RAMa (2-4GB DDR2-1066) i naravno sto jaca grafika

- - - - - - - -
- A N G E L -
- - - - - - - -

ukimafija au bre 16.11.2008. 16:25 #79568

broj poruka: 263
Au bre machine, ko da oni ne mogu malo da kloknu te processore pogotovo Q6600 ide do 3.6ghz i odlicna je kupovina.
Phenom 9550 radi na nizem taktu od njega 2.2 ghz cini mi se, dosta se losije klokuje, i od njega je bolje bilo da se uzeo recimo intel E8400. Ali dobro. Ako se ne klokuje, niste trebali da uzimate Quadove, oni su na defaultu dosta sporiji za igranje, nakad 20 i vise%. Posle kloka je druga prica ali je Q6600 tu dobar, a phenom ne.

BataCele ... 16.11.2008. 17:07 #79571

broj poruka: 1532
Nisi promasio kupovinu. Sa tim prcesorom (Phenom X4 9550) bices potpuno miran naredne dve godine, a mozda i duze. Ako tokom tog vremena sa 4GB RAM-a i dobrom grafickom ne poteras sve igre u full, ja cu poljubiti sebe u zadnjicu.

Ako tvoj drugar sada kupuje CPU, ne kupuje ga sledece godine. A iduce godine ce da najave novi CPU, pa onda treba da ceka jos godinu dana ? Budalastinje. Ti si uzeo najbolji procesor za ulozene pare u datom trenutku. Tacka.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

io62s ... 16.11.2008. 17:31 #79574

broj poruka: 371

...ma za dve godine ce imati 8gb ddr3 i dva q proca...kupi bre sada sta ti odgovara, ako ti potraje dve godine budi srecan...sve se tako brzo razvija da ti vise i ne znas sta ce sve za dve godine da bude...tako da mojne da brines dobro si kupio :)

Dragster ... 16.11.2008. 21:10 #79590

broj poruka: 41

Dali je neko od vas probao igre iz novih naslova tipa Crysis,Far Cry 2 itd...na dvojezgranom ili cetvoroglavom procesoru pri manjoj ili vecoj frekfrenciji,verovatno nije!Tek kad se uveris mozes da pricas,framerate je isti i na frekfrenciji od 3.0Ghz i 3.6Ghz (Testirano u Crysis sa Intel Core2Duo 6850 i Intel Core2Quad 6600)razlike nema!Znaci u svakom slucaju treba uzeti cetvoroglavi,u svakom slucaju imaces vise koristi pored igara i u arhiviranju , kompresiji itd.Q6600 je prava stvarcica koja na iole boljoj ploci ide na 3.6ghz.Ipak je lepse videti a i iskoristiti 4x nego 2x.Svaka preporuka za pomenuti procesor!

Panta019 Intel Q6600.... 16.11.2008. 21:26 #79592

broj poruka: 1583
je u svemu brzi od Phenom-a X4 9550.

Ovaj test to dokazuje.
http://www.matbe.com/articles/lire/1121/comparatif-de-100-processeurs/

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

Equinoxe Re: Intel Q6600.... 16.11.2008. 21:48 #79595

broj poruka: 12057

I konačno malo zdravog razuma.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: je u svemu brzi od Phenom-a X4 9550.
::
:: Ovaj test to dokazuje.
:: http://www.matbe.com/articles/lire/1121/comparatif-de-100-processeurs
:: ___________________________________
:: I pijan i trezan za kompjuter vezan.
MaliAbner Razlika u ceni utice na brzinu sistema u igrama !!! 16.11.2008. 22:19 #79600

broj poruka: 7769
Phenom x4 9550 vs. Q6600, sto se brzine proceosra tice tu price zaista nema.
Sto se tice razlike u ceni tu je prica malo drugacija AMD je jeftiniji nekih 30€ a za tu sumu novca dobijes ili 2gb memorije vise ili graficku za klasu bolju od one koju mozes da kupis uz Q6600.

E tu sad dolazimo do onoga sto iracionalno razmisljanje ne uspeva da uvidi na prvi i uglavnom letimican pogled.

Znaci tebi i drugaru racunar treba za igranje.

Q6600 + n9800 vs AMD9550 + ATI 4850, znaci ova druga kombinacija tuca onu prvu u zdrav mozak jos kad se u igru ukljuce MB dolazimo do jos nekih 30-tak € pa mozda ona druga kombinacija postaje AMD9550 + 4870 i tu brzina samog i za OC vrlo sposobnog Intela pada u vodu jer igre vise cene GPU nego CPU.

E to je ono sto zakljucuje zdrav razum kad se izvuce iz stega iracionalnog i jurnjave za OC.

Tomato Republic Of Serbia !!!

P.S. Stvarno mi nije jasno zasto AMDeka nije obratio malo vise paznje na mobilna resenja jer evo sve vise ljudi kupuje laptop ili notebook racunare a tu nema OC tj intelova realno superiorna arhitektura tu ne dolazi do izrazaja jer su klok na klok manje vise tu negde s tim da AMDeka ipak vuce vise struje ali uz manju cenu procesora moze i bolja bakterija i tako u krug.

BataCele ... 16.11.2008. 23:44 #79624

broj poruka: 1532
Pa nije covek ni poredio Intel vs AMD, vec pita da li se zeznuo pri kupovini Phenom-a, te da li njegov drugar gresi ako uzme q6600 ?

1. Receni Intel je preko 25% skuplji (mada nije ni priblizno toliko brzi) i besmisleno je porediti ova dva procesora.
2. Ni Kajmak, ni njegov drugar ne grese kada kupuju pomenute proceosre. U skladu sa cenom i danasnjim danom, odlicna su kupovina.

Sto se tice `uskog grla` u igrama, mislim da je Nebeska vatra pre nekog vremena prikazao rezultate testiranja u kojima se vidi ovo sto pise Dragster. Tj. CPU od 100 jevreja je vise nego dovoljan za igranje `svega`.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

Daum Re: au bre 17.11.2008. 01:24 #79630

broj poruka: 12794
Molim te mi obrazlozi cinjenicu, kako su to quadovi sporiji za 20% u igrama...
Kompletna budalastina...

Ljudi, bavite se malo cinjenicama umesto sto skupljate komentare sa raznih foruma i solite pamet...

Vidis recimo, ja sam pre Q6600 imao E6600, i razlika je vidljiva u korist Q6600 pa makar i za 20%, ali je opet u korist Q6600...
Au covece...

:: Au bre machine, ko da oni ne mogu malo da kloknu te processore pogotovo Q6600 ide do 3.6ghz i odlicna je kupovina
:: Phenom 9550 radi na nizem taktu od njega 2.2 ghz cini mi se, dosta se losije klokuje, i od njega je bolje bilo da se uzeo recimo intel E8400. Ali dobro. Ako se ne klokuje, niste trebali da uzimate Quadove, oni su na defaultu dosta sporiji za igranje, nakad 20 i vise%. Posle kloka je druga prica ali je Q6600 tu dobar, a phenom ne
SkyFire Re: Re: au bre 17.11.2008. 02:50 #79632

broj poruka: 18472
Ja to pricam vec duze vreme samo ne znam kome?!

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Ljudi, bavite se malo cinjenicama umesto sto skupljate komentare sa raznih foruma i solite pamet...
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Au bre machine, ko da oni ne mogu malo da kloknu te processore pogotovo Q6600 ide do 3.6ghz i odlicna je kupovina
:: :: Phenom 9550 radi na nizem taktu od njega 2.2 ghz cini mi se, dosta se losije klokuje, i od njega je bolje bilo da se uzeo recimo intel E8400. Ali dobro. Ako se ne klokuje, niste trebali da uzimate Quadove, oni su na defaultu dosta sporiji za igranje, nakad 20 i vise%. Posle kloka je druga prica ali je Q6600 tu dobar, a phenom ne
:: ::
Zajebani76 Alo!!! sta se ovde sve napisalo ne mogu da verujem!!! 20.11.2008. 06:23 #80132

broj poruka: 538
Q6600 je jedan od najboljih i najkompletijih proizvoda koje je intel ikada izbacio. Po performansama na istom kloku ni malo ne zaostaje za procesorima novije generacije. Izradjen u 65nm trpi velike temperatur i ne dolazi do degradacije performansi usled preteranog napona prilikom overkloka kao recimo kod 45nm procesora. Maksimalni klok za 24/7 kod probranih primeraka je 4000mhz uz neko vodeno hladjenje, optimalni klok sa boljim vazdusnim hladjenjem je 3600mhz, dok sa box kulerom bez problema moze da postigne 3200mhz i da ne predje temperturu od 85c. Brzi je od bilo kog AMD procesora a kada se overklokuje tu prestaje svaka dilema sta je boje kupiti.

Recimo da sto se tice igranja nije potreban zato sto igre ne umeju da koriste vise od 2 u vecini slucajeva samo jedno jezgro, daleko je bolje uzeti recimo E8500 i dobro ga ovrklokovati za sto bolje perfotmanse. Razlika u odnosu na i7 940 pri istom kloku je sto se tice igara (konkretno mereno u crysisy) nekih 10% u korist i7 (sto se ovoga tice tu bih ipak da se ogradim zato sto nehalem platforma koju imam nije bas naj zdravija, fali adekvatan bios), tu je tek besmisleno porediti odnos cene i performansi, ali i7 svoju pravu vrednost pokazuje tek u oziljnim aplikacijama narocitio sa ukljucenim hyper tradingom.

Forum PCberze ne prestaje da me fascinira kolicinom gluposti koja ovde moze da se procita, ne razumem kako nekim ljudima nije dosadno ili glupo ili neznam sta vec, da trube konstantno istu pricu koja nema veze sa zivotom i to sve zbog toga sto su naklonjeni nekom brendu. Naklonjenost parcetu silikona, koja je to bolest?

MaliAbner je najbolje objasnio sta treba uzeti ali pritom ako se ima para ne treba praviti kompromis, ako je budzet ogranicen AMD kombinacija sa dosta boljom grafikom za igre pravi izbor, ali samo za igre i u tom slucaju nikoko ne kupovati cetvorojezgarne procesore, ne zato sto su sporiji u igrama (kakva tek je to notorna glupost) vec zato sto ih igre ne mogu iskoristiti na pravi nacian. Dual cor sa sto vecim klokom, to je prava stvar da moze da proprati jaku graficku kartu i iz nje izvuce maksimum.
MACHINE Re: Alo!!! sta se ovde sve napisalo ne mogu da verujem!!! 20.11.2008. 23:58 #80273

broj poruka: 5704
Ja sam to isto rekao, ne??? Najveci skorovi su upravo postugnuti na O/C masina sa E8XXX procesorima i Asus plocama...

A N G E L

:: Q6600 je jedan od najboljih i najkompletijih proizvoda koje je intel ikada izbacio. Po performansama na istom kloku ni malo ne zaostaje za procesorima novije generacije. Izradjen u 65nm trpi velike temperatur i ne dolazi do degradacije performansi usled preteranog napona prilikom overkloka kao recimo kod 45nm procesora. Maksimalni klok za 24/7 kod probranih primeraka je 4000mhz uz neko vodeno hladjenje, optimalni klok sa boljim vazdusnim hladjenjem je 3600mhz, dok sa box kulerom bez problema moze da postigne 3200mhz i da ne predje temperturu od 85c. Brzi je od bilo kog AMD procesora a kada se overklokuje tu prestaje svaka dilema sta je boje kupiti
:: Recimo da sto se tice igranja nije potreban zato sto igre ne umeju da koriste vise od 2 u vecini slucajeva samo jedno jezgro, daleko je bolje uzeti recimo E8500 i dobro ga ovrklokovati za sto bolje perfotmanse. Razlika u odnosu na i7 940 pri istom kloku je sto se tice igara (konkretno mereno u crysisy) nekih 10% u korist i7 (sto se ovoga tice tu bih ipak da se ogradim zato sto nehalem platforma koju imam nije bas naj zdravija, fali adekvatan bios), tu je tek besmisleno porediti odnos cene i performansi, ali i7 svoju pravu vrednost pokazuje tek u oziljnim aplikacijama narocitio sa ukljucenim hyper tradingom
:: Forum PCberze ne prestaje da me fascinira kolicinom gluposti koja ovde moze da se procita, ne razumem kako nekim ljudima nije dosadno ili glupo ili neznam sta vec, da trube konstantno istu pricu koja nema veze sa zivotom i to sve zbog toga sto su naklonjeni nekom brendu. Naklonjenost parcetu silikona, koja je to bolest
:: MaliAbner je najbolje objasnio sta treba uzeti ali pritom ako se ima para ne treba praviti kompromis, ako je budzet ogranicen AMD kombinacija sa dosta boljom grafikom za igre pravi izbor, ali samo za igre i u tom slucaju nikoko ne kupovati cetvorojezgarne procesore, ne zato sto su sporiji u igrama (kakva tek je to notorna glupost) vec zato sto ih igre ne mogu iskoristiti na pravi nacian. Dual cor sa sto vecim klokom, to je prava stvar da moze da proprati jaku graficku kartu i iz nje izvuce maksimum.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs