Kombinacija DFI LP DK P45-T2RS plus i memorije 1066!!!
STRANA 1 OD 1
urosk
Kombinacija DFI LP DK P45-T2RS plus i memorije 1066!!!
14.11.2008. 12:21
T13182
status: user broj poruka: 462
Da li neko ima u ovu plocu ili varijantu bez plusa?!! Do nedavno sam imao istu samo obicnu verziju i narucio sam plus, jer je doticna odbijala da sa procesorom e7200 radi na 1066mhz(vrednost za mem) ! U pitanju je ozc reaper ali probane su i druge tako da nije do memorije, vec ploca nemoze da butuje sa podesavanjima 266/1066 i 333/1066 u biosu za memoriju! Probane su nekoliko istih ploca (flesovan bios aravno) i sve su imal isti sindrom! Nakon toga sam narucio plus verciju jer se nadam da je na njoj taj problem resen! Da li neko ima ovu komb. ploce i procesora sa mem od 1066, i da li to radi?!! Pitam iz razloga ako i na ovoj ploci mem jednostavno ne bude mogla da se podesi da radi na 1066, verovatno moram da zamenim procesor za neki 8***, jer ocigledno ploca ima neke nesuglasice sa doticnim procesorom!!!
dk p45 t2rs sa ozz 1066 ramom. I takođe se borim oko mhz-a.. Najbolji klok sam izvukao na 333/800 mem divajderu. ali čim mem pređe preko 800 mhz. komp neće da butne. bez obzira na latencije i voltažu. Čekam novi bios...
pokušaj da na 333/800 u kombinaciji sa FBS množiocem izvučeš 1066 mhz za ram. pa javi. Ja sam uspeo sa latemcijama 5 , 5, 5, 15 volt, 2,170. Pozzz
Sad trenutno cekam ovu plus verziju, posto sam odneo plocu u servis!!! Isto sam imao problema! Izgleda da jedno ta kombinacija moze da radi 333/800, ja sam uspeo nesto da izvucem ali sistem posl nije bio stabilan, posle 10,15 min pojavi se plavi ekran!!! Mada cemu sve to valjda bi ploca trebalo da radi sa memorijom na 1066mh?! da li procesor ima veze, da li bi laks podesio sa e8400?! Ajde srecno, pa sutra kad mi stigne probacu da vidim, trebalo bi da su na plus verziji ispravili tu nesuglasicu!!! pozdrav
DFI UT DK P45-T2RS i imam DFI UT DK P35-T2RS. Nema neke suštinske razlike u brzini, layot-u, biosu, kao ni u sertifikovanim memarama za ove 2 ploče. Prvo sam kupio za njih 4 modula OCZ Reaper CrossFire certified PN OCZ2RPR1066A2GK, zapravo 2 pakovanja po 2 modula od po 1GB. Ploče nisu htele ni da mrdnu, hiljadu gremlina... na prvoj 8400, na drugoj q6600, mada sam menjao i cpu-e probao razne kombinacije, preko 800MHz ni da mrdnu. Ono što me je najviše bunilo je to da kada stavim 4 modula ove memare, nema ni boot-a. Kad izvadim jednu, bilo koju, boot na 800MHz bez problema. Menjao sam slotove, module, grafike, cpu-e, ma šta nisam radio, vrteo gold memory i memtest, sve je prolazilo, ali preko 800MHz ni da mrdne, klokovanje cpu q6600 je bilo apsolutno nemoguće... Slućajno mi u ruke dospe Kingston HyperX 1066 PN KHX8500D2K2/1G zabodem je u ploču, ode q6600 na 3.6GHz, na 3.7, pa sve do 4.0 opušteno... Zabodem je u P45 ode 8400 na 4.05GHz i to sve solid rock stabilno.
Nezgodno je tražiti RMA po bilo kom osnovu, jer će servis uraditi test ploče, videće da je potpuno ispravna, uradiće test Reaper memare, videće da je ispravna... Nema osnova za RMA. Samo ćeš gubiti vreme i nerve. Probaj drugu memoriju, recimo ovaj HyperX ili se menjaj sa nekim... Ja trenutno imam na stolu ispred sebe gore pomenuti CrossFire Reaper i ne znam šta ću sa njim, kad se pojavi ploča za koju je testiran onda ću ga ugraditi i miran sam.
Nisam siguran da je DFI sa + varijantom ploče bilo šta poboljšali po pitanju kompatibilnosti, u svakom slučaju javi šta se dešava.
Re: Kombinacija DFI LP DK P45-T2RS plus i memorije 1066!!!
15.11.2008. 14:18
status: user broj poruka: 568
U linku koji sam postovao iznad tvog posta je navedena jedna jedina Reaper memara koja je sertifikovana za ove ploče i to je upravo ta 4GK/2GB tako da me ne zbunjuje što ona i radi... Ali pazi, jedna jedina Reaper memorija, a na OCZ sajtu ih ima 10tak različitih...
Ja sam jurio upravo tu, ali je nije bilo pa sam uzeo 2 x 2 modula od po 1GB CrossFire certified Reaper ali kao da sam stavio ciglu u komp a ne memaru.
Momci iz OCZ kažu da za 4 modula memare, obavezno prva latenca na 5, bez obzira što je deklarisana na 4 fabrički, TRFC na 42 ili eventualno na 54. Voltaža NB na P45 do max 1.3 nikako preko toga, mada vidim da je sam DFI išao i na 1.45 pa i više.
Ako bude u ponude te memare kao što je tvoja, uzeću sigurno 2 kompleta, ako ne rezervisao sam HyperX, pa opušteno...
Pozz
:: Meni OCZ Platinum 1066 (OCZ2P10664GK 2x2 GB) i Q6600 (3.2 ghz 24/7) radi bez ikakvih problema na ploci DFI LT P35 -T2R :: :: ::
ja imam istu tu memoriju ocz reaper crossfire certified, 2x1 gb!!! I na mojoj ploci nije htela preko 667, bar ja nisam znao da podesim preko!!! E sad sutra mi stize plus verzija, i plasim se da ce biti istih problema sa ovom memarom, pa cu da predlozim ovima iz radnje gde kupijem da mi promene memoriju i stave neku kingston ili geil!!! E sad ne mogu nikako da se snadjem sa ovim preporucenim memorijama sa njihovog sajta sve su slicne, imaju iste ozake pa samo neki broj se razlikuje!!! I jos je fora kad nadjem neku tipa geil ultra na 1066, ovi moji iz a-maze nemaju, nego imaju black dragon na 1066mhz, kapiras!!! Evo ti link sa memorijama koji ovi iz a-maze imaju, pa mi ti reci koju da probamo tako da vidimo da li ce raditi na 1066mhz?! Cini mi se da tu kingston imaju, pa sad dali da uzmem dva komada ili nesto drugo?! Evo ti link sa memorijama iz ove radnje!
Uzmi ovu KINGSTON KHX 1GB DDR2 1066MHz CL5 DIMM Non ECC (5-5-5-15) ali pogledaj da ti pročitaju sa nalepnice pn koji treba da glasi KHX8500D2K2/1G ako je modul od 1gb Nećeš pogrešiti...
Samo jedna napomena, ne bih da ih nešto vređam, ali mi idu na q takve radnje koje krate garancijske rokove... HyperX - 3 godine, nije nego... ona ima life time proizvoda a minimum 5 godina... OCZ - 3 godine, pazi majku mu... ona ima life time proizvoda, a Alti u vp daje 10 godina za nju...
:: ja imam istu tu memoriju ocz reaper crossfire certified, 2x1 gb!!! I na mojoj ploci nije htela preko 667, bar ja nisam znao da podesim preko!!! E sad sutra mi stize plus verzija, i plasim se da ce biti istih problema sa ovom memarom, pa cu da predlozim ovima iz radnje gde kupijem da mi promene memoriju i stave neku kingston ili geil!!! E sad ne mogu nikako da se snadjem sa ovim preporucenim memorijama sa njihovog sajta sve su slicne, imaju iste ozake pa samo neki broj se razlikuje!!! I jos je fora kad nadjem neku tipa geil ultra na 1066, ovi moji iz a-maze nemaju, nego imaju black dragon na 1066mhz, kapiras!!! Evo ti link sa memorijama koji ovi iz a-maze imaju, pa mi ti reci koju da probamo tako da vidimo da li ce raditi na 1066mhz?! Cini mi se da tu kingston imaju, pa sad dali da uzmem dva komada ili nesto drugo?! Evo ti link sa memorijama iz ove radnje :: :: http://www.a-maze.co.rs/memorije.ht :: :: :: :: :: :: ::
E super nadam se da ce ona da bude pogodak! Ja mislim da je taj seriski, ali cu proveriti za svaki slucaj!!! Jeste od 1 gb. Sto se tice garancije, ma vidis da dana svi rade kako im se digne, vise se ni nezna ta bi trebalo a sta ne!!! Znam da uzimaju od altija, dfi i ocz stvari, a ja ne znam da li alti ima maloprodaju, ili da li mogu ja nekako da uzem nesto iz altija, mozda i povoljnije?! E a reci mi da li moj procesor ima neke veze, e7200, da li bi mozda njega trebalo da menjam, ili nema veze?! Pitam posto ima fsb 266, a mnozioc 9,5X?
Da li bi mozda OZC DDR2-1066 Titanium Intel Edition 2x1GB bila prava stvar za DFI P45? Ili juriti neki G.SKILL koji je na sajtu DFI-ja najcesca preporuka za ovu plocu?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.