Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
opet ja
STRANA 1 OD 1
goran27 opet ja 07.11.2008. 23:42 T13057

status: user
broj poruka: 372
ponovo se javljam sa vec pitanim problemom.Racunar je prijateljev i problem je sledeci.Kada startujem racunar sve krene uredu,medjutim cim podigne windows posle kraceg vremena sve na desktopu`smrzne`.Posle par sekundi pojavi se plavi ekran(smrti).Resetujem racunar ali lampica od harda konstantno svetli amonitor ode u stand by rezim.Promenio sam napajanje kako je neko o d vas naveo,ali i dalje isto.Probao sam instalaciju i na drugom hardu ali cim skenira hardware,ponovo dead ekran i ponovo po restartu lampica harda svetli konstantno a monitor- stand by rezim.Sta mislite sta bi od hardwera moglo da bude.Hvala unapred.E da konfiguracija je :Sempron 2800+ Gigabyte GA-K8NE soket754,grafa Gigabyte NX7300GT 256P-RH,kingston 512.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Ulazem i pratim na GA K8NS 07.11.2008. 23:50 #78596

broj poruka: 5704
iako je ploca svojevremeno izgledala bolja od obicnog Asus K8N (bez E) nije mu bila ni do kolena. Reci sta ti kaze BSOD??? U najvecem broju slucajeva je hardverski problem...ali mi moras reci da li navodi neke hex adrese i koje i pominje li jo sta. Ja tipujem na plocu

P.S. napisao si K8NE a to je (-E) oznaka za Asus, K8N-S je gigabyte

- A N G E L -

Equinoxe Re: 07.11.2008. 23:55 #78597

broj poruka: 12057

I ja mislim da je ploča, al uradi za svaki slučaj jedan Memtest86+.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

goran27 da vidimo 08.11.2008. 00:18 #78600

Sto se tice hes adrese ne prikazuje nista,ajd probacu sa Memtest-om.Raduje me jedino sto sam na postojecem hardu uspeo da podignem novi windows,ali posle prvog dizanja ponovo blokiranje,plavi ekran,reset,hard svetli monitor stand by.Da ne pametujem al da nije do graficke?

MyDoom Skini bre procesor i dobro izduvaj socket... 08.11.2008. 00:26 #78601

broj poruka: 553
Ako opet zariba proveri da ti u biosu ne stoji neka anomalija....

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

BEmpire Imao sam slican problem 08.11.2008. 06:32 #78607

broj poruka: 439
sa SATA II hardom i Biostar NF520 plocom!Sve se instalirao,sve je radio al kad stigao do windows posle 5-10 sekund blok!Ponekad i BSOD,a da i lampica od harda stalno svetlio!Verujes ili ne problem sam resio tako da sam okrenuo(nisam ga menjao) kabel(SATA) na hardu do maticne i od tad-vec 2 meseca-ni jedan jedini problem!Znaci probaj novi ide ili sata kabel,mozda negde ima problem sa kontaktom...nikad se nezna!A da negde sam citao da ovakve probleme moze da stvara i LAN kartica...proveri!!!!Pozdrav!!!

Lobbo .. 08.11.2008. 07:51 #78610

broj poruka: 15

imao sam slican problem, da bi se na kraju ispostavilo da grafa nije legla do kraja :-)
pufi re 08.11.2008. 10:13 #78613

broj poruka: 2196
Ploca sigurno,ja sam odavno imao taj ukleti GIGABJT K8NE i vecito je nesto zezala,pogledaj memoriju!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

goran27 BICE DA JE PLOCA 08.11.2008. 10:40 #78614

Probao sam da izvadim memoriju i tako startujem racunar,medjutim ni glasa od pistanja.Isto se desava i kada izvadim graficku ili otkacim hard.Definitivno je ploca.Hvala svima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs