E ovako se to desilo... ja sam otisao kod burazera i sa ploce sam mu skinuo graficku koja je inace pci-e i nekako sam je vratio ali.. posle toga vise nije hteo da ukljuci ekran kad startujemo pc,znaci ekran stoji kao da ne u stand by-ju.Plocu smo zamenili nije to problem.PROBLEM je to sto je meni covek koji mi je popravljao racunar rekao da je ploca crkla i sad tu nastaje dramaturgija.. kako je to moglo da se desi?Zelim misljenje drugog `lekara`! Neka sud uzme u obzir da ranije nikada nisam skidao grafiku sa pci-e pa mi je bilo malo frka ali znam da nista nisam slomio. Ovo pisem jer imam procesor i memoriju za tu plocu i mogao bi da napravim nesto od toga.
Uf, pa ako si imao statičkog naeletrisanja na sebi, tj rukama, možda se oštetila neka elektronika na grafičkoj. Jel možeš iskopaš još neku PCI-E karticu za probu. Ili bar PCI da vidiš jel ostatak mašine radi.
Uradite jedan discharge BIOS-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Pa onda nema puno razmišljanja, ako je napajanje u redu....ploča se spucala, tako logika nalaže, al stvarno si maler.....moguće je da si statičkim naelektirsanjam ubio ploču, naročito ako je komp ostao pod napajanjem, tj. nisi izvukao kabl ili isključio prekidač na napajanju. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Graficka,memorija i procesor su presadjeni na novu plocu i rade besprekorno.. ::
Izgleda da si bas neki maler da statickim elektricitetom zeznes plocu. Smumnjam da je ploca jer se takvi simptomi javljaju kada je riknuo CPU ili Graficka probaj ponovo da vratis Graficku u tu plocu ali prethodno ocisti PCI-e slot od prasine i trudi se da lepo upadne i meni se desavalo mali milion puta da posle ciscenja ventilatora nece da upali.
:: ma izvukao sam strujni kabl i onako se plasim struje : :: nista onda to je to ploca je otisla.. steta ::
Da ali obzirom da čovek kaže: Graficka,memorija i procesor su presadjeni na novu plocu i rade besprekorno....... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Izgleda da si bas neki maler da statickim elektricitetom zeznes plocu. Smumnjam da je ploca jer se takvi simptomi javljaju kada je riknuo CPU ili Graficka probaj ponovo da vratis Graficku u tu plocu ali prethodno ocisti PCI-e slot od prasine i trudi se da lepo upadne i meni se desavalo mali milion puta da posle ciscenja ventilatora nece da upali :: :: :: :: ma izvukao sam strujni kabl i onako se plasim struje : :: :: nista onda to je to ploca je otisla.. steta :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.