Re: poruka je primljena ali je malo nejasna,molim razjasnite
06.11.2008. 12:44
status: user broj poruka: 1260
Da je dva puta dual core onda bi bio quad core, i šta je to `običan dual core`? Definiši malo preciznije šta te zanima. Ni meni nije sad jasno šta si hteo da pitaš. Pozdrav!
Živ bio!!!
:: core2du :: da li je to 2xdual core ili obican dual cor :: ::
dual core je prva intelova serija dvojezgarnih procesora, core2duo je druga serija, novija, kvaltitenija, ona koja mu je donela novu slavu i dominaciju na trzistu, ukratko novi procesori(core2duo) se ne greju kao stari(dual core) to za rezultat ima izrazito stabilan rad racunara i veliku mogucnost overklokovanja...
Dual Core procesor je procesor sa dva jezgra ,sama rec govori Dual -dva!Tacnije nosi oznaku Pentium D!Iza njega se pojavila novija serija Dual Core procesora sa oznakom Core 2 Duo...To je isto tako dvojezgarni CPU ali sa novom arhitekturom tako da je samim tim unapredjeniji i brzi...Quad Core,sama rec takodje govori - CETIRI...Znaci CPU sa cetiri jezgra,nesto poput Core 2 Duo samo dva puta...Slicna arhitektura samo sa 4 Jezgra!To su trenutno najbrzi procesori danasnjice za obicne korisnike za desktop!Postoji sad i Nehalem i ovi Xeoni na 8 i 16 jezgara ali nisu LGA 775!
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
:: Dual Core procesor je procesor sa dva jezgra ,sama rec govori Dual -dva!Tacnije nosi oznaku Pentium D!Iza njega se pojavila novija serija Dual Core procesora sa oznakom Core 2 Duo...To je isto tako dvojezgarni CPU ali sa novom arhitekturom tako da je samim tim unapredjeniji i brzi...Quad Core,sama rec takodje govori - CETIRI...Znaci CPU sa cetiri jezgra,nesto poput Core 2 Duo samo dva puta...Slicna arhitektura samo sa 4 Jezgra!To su trenutno najbrzi procesori danasnjice za obicne korisnike za desktop!Postoji sad i Nehalem i ovi Xeoni na 8 i 16 jezgara ali nisu LGA 775 :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: May the force be with you :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: ::
:: Dual Core procesor je procesor sa dva jezgra ,sama rec govori Dual -dva!Tacnije nosi oznaku Pentium D!Iza njega se pojavila novija serija Dual Core procesora sa oznakom Core 2 Duo...To je isto tako dvojezgarni CPU ali sa novom arhitekturom tako da je samim tim unapredjeniji i brzi...Quad Core,sama rec takodje govori - CETIRI...Znaci CPU sa cetiri jezgra,nesto poput Core 2 Duo samo dva puta...Slicna arhitektura samo sa 4 Jezgra!To su trenutno najbrzi procesori danasnjice za obicne korisnike za desktop!Postoji sad i Nehalem i ovi Xeoni na 8 i 16 jezgara ali nisu LGA 775 :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: May the force be with you :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: ::
Ne...ne...ne...prijatelju...Dual Core ove poslednje genracije sto se pojavio je usrao Intel sa nazivom i o tome je bila rasprava na tu temu vec odavno...Pravi Dual Core i prvi koji se pojavio jeste Pentium D!Inace Core Duo imas i za desk top razunare i to je preteca Core 2 Duo CPU-a!Nema izgleda kao arhitektura ...Sad sam gledao...Nije mi jasno za Xeon od 8 jezgara nema nigde shoot da postavim...Ima dva uparena od po 4 cores na Intel platformi!
update : Kakav bedak..Ne mogu da nadjem nigde gde sam citao o tome..Moram pitati drugara iz Intela da mi kaze tacnu informaciju posto i ja znam za to od skoro!
Postoji 2 x 4 jezgra Xeon to stavljaju na MAC.Mozda je u planu ,ali ne postoji,pa si zato mozda pomesao.Najvise jezgara trenutno ima Intel Dunigton 6 to je skoro izaslo i to je u stvari 3x2 c2d ,to je skoro izaslo.Jedino Nehalem extreme ima 4 jezgra ,a u stvari 8 virtualnih tako ih sistem vidi.
Tu informaciju sam dobio od Intela licno..Znaci jedino ako lika nisam dobro razumeo...Ovo sto sam video postoji Platforma od dva Xeona po 4 Cores i racuna se kao Intel sa 8 jezgara ali nije to 8 jezgara po arhitekturi...Kao sto rekoh moram se raspitati jer se pominju i nekih 16 jezgara a i ja sam to cuo tek od skoro!!!Nehalem je sasvim nesto drugacije...Druga je arhitektura u pitanju i on ima 8 cores ...Inace za njega ide i nov socket 1366!
:: Postoji 2 x 4 jezgra Xeon to stavljaju na MAC.Mozda je u planu ,ali ne postoji,pa si zato mozda pomesao.Najvise jezgara trenutno ima Intel Dunigton 6 to je skoro izaslo i to je u stvari 3x2 c2d ,to je skoro izaslo.Jedino Nehalem extreme ima 4 jezgra ,a u stvari 8 virtualnih tako ih sistem vidi.
Samo Nehalem extreme ima 8 virtualnih jezgara,mada 4 fizicka jezgra
06.11.2008. 21:24
status: user broj poruka: 7720
ovi drugi Nehalemi nemaju tako bar pise po net- u.To je u planu 8 jezgara i kod Amd-a i kod Intel-a i to ce prvo ici na servere.Proveri ako nadjes link ,baci ga.
:: ovi drugi Nehalemi nemaju tako bar pise po net- u.To je u planu 8 jezgara i kod Amd-a i kod Intel-a i to ce prvo ici na servere.Proveri ako nadjes link ,baci ga.
Sky ti rece da to tek na leto ubacujes u komp , 920 kosta 320 dolara a 940 je duplo skuplji 600 dolara, i jos maticna od 500 dolara, IBM cell procesor je ostao best buy!!!
Ma nije moj ali moze da bude..Ja sam se vise nalozio na Intel Core I7 965 (Nehalem)...Ako budem ista menjao njega cu uzeti...Ja nesto i nisam specijalno zadovoljan,mislim odusevljen..Vise je to izvikano nego sto je brze od najbrzeg Quad core-a!Jeste i do 50% ali po meni to nije neki pomak u arhitekturi i po meni bi trebalo da budu ovi 45nm koji su se pojavili tih karakteristika a Nehalem recimo bar neki 80%...U igrama je cak i sporiji itd...
:: Sky ti rece da to tek na leto ubacujes u komp , 920 kosta 320 dolara a 940 je duplo skuplji 600 dolara, i jos maticna od 500 dolara, IBM cell procesor je ostao best buy!! :: :: Pozdrav :: :: ::
Igre neoptimizovanost, za taj jedan procesor mogu da kupim 3 Q6600 i da dobijem mnogo bolje performanse, ili uzeti 2 Q9550, mnogo bolje performanse se dobiju, a u igrama je sporiji jer ce se on optimizovati tek za 2 godine, a dotad i ovi Core 2 Quad-ovi su dovoljni!!!
Taj Nehalem je samo poboljsani Core 2 Quad i to je sve, proizvodni proces isti 45nm, kad predju u 22nm bice zanimljivo sta ce tad IBM da uradi, samo kad bi dosli Cell procesori u kucnu upotrebu, terao bih 10 COD4 odjednom!!!
ajd i ja da se ukljucim.. nece preci na 22nm, tj.mozda i hoce ali prvo moraju da usavrse i predju na 32nm
:: Taj Nehalem je samo poboljsani Core 2 Quad i to je sve, proizvodni proces isti 45nm, kad predju u 22nm bice zanimljivo sta ce tad IBM da uradi, samo kad bi dosli Cell procesori u kucnu upotrebu, terao bih 10 COD4 odjednom!! :: :: Pozdrav :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.