Mašina ima problem sa hladnim uključenjem... Zapravo, kada stoji neko vreme, uključiš, dobiješ samo crn ekran, svi ventilatori uredno vrte ali beep nedostaje. Probao sam razne kombinacije, položaje memare, fleš biosa, isto... Prilikom uključenja se čuje tiho `tak... tak... tak` kao da ploča inicira hdd ?!?!
Da sve bude još čudnije... ponekad se mašina uključi kao da ništa nije bilo... Napadao sam je raznim testovima, klokovao do neba (cpu sa def 1.8GHz na 3.2GHz) i sve je uvek radilo ultra stabilno. Testovi koji su prošli bez problema (više časovno ponaoosob) 1. Gold memory 6.92 2. OCCT 2.01 3. Prime95 2.56 4. PassMark BurnInTest Pro 5.3 5. Hot CPU Tester 4.4.1 6. 3D Mark 2006 bez i sa hotfix-om
I sve je stabilno, nigde niti jedne greške... klokovana mašina ili ne.
HDD proveren, u više mašina... grafika radi ok u svim igrama...
Na ivici sam živaca, odoh da uzmem od komšije `stilovku` i uradim 10 sklekova da se zagrejem, pa da mu udarim xo sa motorkom.
Ne verujem da ThermalTake pravi problem, pre će bti da je ploča. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ako si kupio na jednom mestu sve onda odnesi kod njih pa nek se oni zezaju dok ne provale sta je!!! Ati uzmi od nekog drugo napajanje pa propaj sa njim da vozis jedno 2,3 nedelje!!! Najverotnije je do njega, ako ne onda do ploce, pa vidi! Posle ako se problem sto javlja sa drugim napajanjem stavi drugu plocu i probaj sa njom!
Taj zvuk koji ti ispusta ploca mi deluje kao da ploca radi automatski clearmos, pa se vraca na default ili na predhodne vrednosti biosa, i onda se cuje to klik,klik,moguce da si lose flasovao bios od maticne!!! Ili da ti se posle malo jaceg oc ploca zabrljavi pa vraca predhodne vrednosti!!! Vrati sve na default i memaru, pa vozi tako neko vreme pa ako se nista ne desava onda znas da je do toga!!!!
MB, CPU, PSU i HDD su kupljeni u Alti veleprodaji - Čačak. VGA kupljen u Gigatron-u.
Teško da mogu da odnesem u neki servis zbog garancije, jedino da ga raskupusam pa da šaljem pojedinačno. :(
Moraću da rešim sam...
Probaću sa drugim napajanjem, imam još jedan BloodIron u rezervi, pa ću da probam... Spremio sam i memoriju raznu, Sapphire vga 3850 za probu... ne znam odakle da krenem. Flešovaću ponovo bios ploče, hard reset i slično... Mada mi nešto miriše i na memoriju... predosećaj, ništa više :)
Ako neko ima još neki predlog neka se javi što pre.
Pazi grafika nije sigurno, tako da nju nemoj da menjas!!! Memorija verovatno isto nije, osim ako nisi oc zato je vrati na default!!! proveri da li je preporucene od strane proizvodjaca! Flesuj bios iz dosa, i stavi drugu plocu pa furaj jedno vreme tako, pa onda stavi napajanje drugo i isto furaj neko vreme, i videces sta te muci i sta stvara glup problem!!! Nemoj da se neviras jer time nista neces postici osim sto ces iskidati zivce, i sve vezano za komp ce ti se smuciti!!! Ponavljam vrati sve na defalt! Ako ti igrice seckaju ili bi zeleo bolje perormanse, onda uzmi bolju grafiku i malo jaci procesor, batali se oc jer dosta je tesko da bas uvek ostvaris max. tabilan oc za svaki dan, i samo ces se zezati jos vise!!!
verovatno u sistemu postoji neki labav lem koji se kada se komponente zagreju prosiri i napravi kontakt, pa sve proradi...probaj sa drugim napajanjem...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.