Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
INTEL IDIOTLUK
STRANA 1 OD 1
crnogorka INTEL IDIOTLUK 14.01.2006. 17:55 T1301

status: user
broj poruka: 3

NE MOGU DA VERUJEM DA JE INTEL MOGAO DA PROIZVEDE MEMORIJU RAMBUS 711 KOJU JE SPAKOVAO U PIII KOJU VISE NE MOZE COVEK NIGDE DA NADJE. DA SAM ZNALA DA JE INTEL TOLIKO OGRANICEN, VODILA BIH RACUNA STA BIH KUPOVALA. TOLIKO O VELIKOJ FIRMI KOJA NEMA POJMA O TOME KAKO DA ZARADI NOVAC.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
AtilaK Odgovor 14.01.2006. 18:39 #3822

broj poruka: 18
Al` ako cemo iskreno kome je to vishe potrebno.
Ne brini se ti za Intel, zaradili su oni milijarde, a zaradice i josh.
zokitrb rambus 14.01.2006. 20:14 #3825

broj poruka: 21

Lutko moja Rambus je bila najkvalitetnija memorija koja je ikad do sada napravljena.To sto je vreme pregazilo to je druga stvar a i sta bi ti?Da kupis jednom racunar i da posle 10 godina igras najnovije igrice i pokreces neke programe?E to ne moze.
marmarko :) 14.01.2006. 21:24 #3826

broj poruka: 30
"TOLIKO O VELIKOJ FIRMI KOJA NEMA POJMA O TOME KAKO DA ZARADI NOVAC."

Pa prodali su tebi komp, zar ne?

:>

crnogorka PAMETNO ! 14.01.2006. 23:18 #3828

broj poruka: 3

PA KAD ZNATE DA ODGOVORITE NA TAKVU MOJU PORUKU, ZNATE LI DA MI KAZETE GDE SE MOZE KUPITI RAMBUS MEMORIJA. A STO SE TICE DA SU MI PRODALI RACUNAR I TAKO ZARADILI NOVAC, SLAZEM SE. ALI ISTO TAKO JE PROBLEM STO TI RACUNARI SLUZE OBUCI KANDIDATA I KUPLJENI SU PRE 6 MESECI. NEMOGUCE JE DA SE NE MOZE KUPITI POLOVNA MEMORIJA KAKO BI SE PODRZALI NEKI KOMPLIKOVANIJI PROGRAMI. NEVEROVATNO !

Fencer Ijaoj 15.01.2006. 01:32 #3832

broj poruka: 217

Ti hoces da kazes da si kupila PIII racunare sa Rambus memorijom pre 6 meseci???? Neko te je tako izvozao da je to cudo jedno.

Prvo, mislim da PIII nije koristio Rambus, vec prve PIV, tamo negde 2001. Ako gresim moze neko da me ispravi...ustvari ne mora, stvarno je nebitno.
Intelu je istekao ugovor sa Rambusom valjda 2002 i od tada je Rambus zapao u totalni zaborav (bar sto se tice PC-a).

Da ponovim mada znam da ti nece pomoci...racunari sa Rambus memorijom (pretpostavljam da su polovni) su bili jako, jako, jakoooooo losa kupovina.
fan Kupi prvo tastaturu! 15.01.2006. 10:23 #3837

broj poruka: 33
Posto se Caps zaglavio izgleda.Mislim da ovde svi dobro vidimo.

ludi sta rambus ??? 15.01.2006. 11:59 #3840

broj poruka: 568
1. pitanje:
Mozda sam ja glup i neobavesten (kao premijer) ili sam se samo zbunio (kao tadic) pa ne znam: kakva je to marka memorije rambus za pIII koja se ne moze zameniti nijednom drugom .. jel to neka vrsta ram-a ili sta ???
2. pitanje (cisto usputno):
kako to da crnogorka pise "ekavski" umesto "jekavskog"

sto se tice prevare tipa "prodali joj pIII racunar pre godinu dana" mog ortaka ortak zna lika kome se nudio da mu sredi za 600 jevreja nov komp extra a ovaj ga odjebe kao ti oces da me zajebes i ugradis mi se ... i on sam nadje i kupi "novu" pII konfu na ispod GHz-a (ne znam tacno koliko stotina MHz-a) za 700 i nesto jevra ???
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev Rambus 15.01.2006. 12:31 #3842

broj poruka: 1673
Problem nije sto nema Rambusa u prodaji vec sto ga nema kod nas. U inostranstvu ga sigurno ima u specijalizovanim prodavnicama i dan danas. Jedino ga nema kod nas jer je bilo preskupo i prodato je malo takvih masina. I sada neki jadni prodavac treba da uvozi takvu memoriju za nekoliko potencijalnih musterija. Nadji nekog ko zivi u inostranstvu i voljan je da naruci karticom pa da ti je posalje. Ja sam imao Rambus PC800 2x256MB i na kraju sam je srecno udomio i presao na 2x512 kingston za iste pare. Kod nas firma Transcend ima predstavnika u Novom Sadu i tip mi je ponudio u to vreme da je nabavi za 140E a nije ni znao da li je cena za par ili za komad. Oni se instaliraju obavezno u paru bar na P4. Moj savet promeni plocu i kupi obicnu memoriju kostace te manje pogotovo sto je P3 u pitanju
gagimil Da da 15.01.2006. 21:01 #3852

broj poruka: 172
Da gospodjice, ako mozemo , kao sto neko rece , da pomognemo sa nekom alternativom samo kazite..Ono sto nema kod nas - jednostavno nema.Proci ce dani,nedelje,meseci,dok neko ne bude prodavao rambus memoriju,a uzgred cete morati da kupite i celu polovnu konfiguraciju.A ako i dalje insistirate na toj memoriji-srecno.Poz.

zokitrb Rambus memorija 16.01.2006. 09:01 #3858

broj poruka: 21

Rambus DRAM
* prvi put: RIMM pakovanje
* sinhroni interfejs prema procesoru

Da bi se prevazišla ograničena brzina kojom memorijska može da komunicira sa ostalim komponentama, mora se projektovati memorijski dizajn koji šalje mnoštvo signala u istom ciklusu takta. Rambus je firma koja je to ostvarila kroz posebnu memorijsku arhitekturu koja se naziva Rambus DRAM, ili skraćeno RDRAM.

Izuzetna brzina je direktna posledica ovakvog dizajna. Dok SDRAM zahteva specijalna poboljšanja i prepravke da bi stigao do 200 MHz, RDRAM može bez problema da radi na čak 800 MHz. Ipak, ovaj izuzetno visok takt još uvek ne znači da je RDRAM zapravo nekoliko puta brži od SDRAMa. Dok SDRAM podatke šalje kroz punu 64-bitnu magistralu, magistrala podataka kod Rambus memorije je široka samo 16 bita, što znači da RDRAM mora da obavi četiri memorijska ciklusa da bi postigao transfer koji SDRAM obavi u jednom ciklusu. Ovo za posledicu ima da je 800-megahercni Rambus modul, koji se još naziva i RIMM (Rambus Inline Memory Module) približno ekvivalentan po performansama 200-megahercnom SDRAM DIMMu.

I pored ograničene propusne moći, Rambus ima Intelovu punu podršku u vidu najnovijih čipsetova , i820 i i840, koji isključivo podržavaju Rambus memoriju. Pošto je Rambusova tehnologija patentirana, svi proizvođači koji hoće da prave RIMMove moraju da za svaki prodati modul plate Rambusu određenu svotu novca (eng. royalty). Deo tog novca ide Intelu kroz ugovore o saradnji i partnerstvu, i zbog toga je Intelov direktan interes da isforsira da Rambus postane standard za memoriju u budućnosti.

Bez obzira na Intelove motive, RDRAM ima perspektivu da postane važan memorijski tip čim tehnologija bude sazrela. Najneophodnija promena je da se omogući 64-bitni pristup podacima. Bez toga, uprkos velikoj brzini takta, nije moguće postići značajan dobitak u performansama dok se ne smanji vreme pristupa RDRAMa - nije bitno koliko brzo čip može da prenese podatak ako mu treba previše vremena da mu pristupi.

RDRAM ima još nekoliko manjih nedostataka, kao na primer to što je u ovom trenutku prilično osetljiv na elektromagnetsku interferenciju (EMI). To znači da čipovi zahtevaju posebne EMI oklope, i da moraju biti postavljeni blizu jedan drugom i blizu čipsetu. Ako se ovi problemi budu rešili, i ako Intel ima onoliki uticaj na tržište koliki misli da ima, RDRAM bi mogao da postane dominantna memorijska tehnologija budućnosti.

PC100 PC133 DDR SDRAM Rambus
Frekvencija rada (MHz) 100 133 200/266 600/800
Maksimalni protok podataka (GB/s) 0.80 1.00 1.6/2.1 1.2/1.6
Očekivani protok podataka (GB/s) 0.50 1.00 0.9/1.2 1.1/1.5
Efikasnost (%) 65 60 60 97
Pristup podacima (bit) 64 64 64 16

Pisko Taktika za dobijanje odgovora 16.01.2006. 16:52 #3869

broj poruka: 6645
Koju sam ovde predložio, upalila je 50%, tj. odgovori su stigli ali ni jedan nije pravi (niko ne nudi rešenje za RAMBUS). Pa, eto, kad se već javljaju ljudi koji se više interesuju za Intel od mene, po meni ne postoji rambus za PIII, već za katastrofalne rane primerke PIV ( u odnosu na tadašnji Thunderbird i PIII) i nešto kasnije, poboljšane. Da li gospođa-đica uopšte treba rambus tj. da li ima ili ne PIII ili PIV, ili se možda radi o ECC-u ili ko zna čemu... ako neko odgovori da li je bilo memorije za PIII (tualatin jezgre ako je i ta) možemo malo da pomognemo gdžici-gdži.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs