resio sam se mog athlona 4000+ sad je doslo vreme da se bocne nesto novo sto bi lepo islo sa radeon 3870 nemam pojma sta da uzmem intel/amd puna mi je glava,ali zdvojio sam par cpu koji su mi zaokupili paznju amd athlon x2 6000+ phenom 8450 8650 8750 9550 intel core 2duo e7200 ili sta vi preporucujete hvala,oko 4 zavrsavam sa smenom pa idem u shoping tako da mi je svaki predlog dobro dosao,iskreno nebih davao vise kesa nego sto je potrebno ako neki dual core moze da resi situaciju jer komp sluzi iskljucivo za igre,igre i samo igre
Za Intela neka ti preporuče drugi, koj ise bolje razumeju, a od AMD-a ja bih ti preporučio ono što i sam imam X2 6000+. Dugo sam planirao da uzmem nekog Fenoma, ali pošto su i meni jedina zahtevna stvar igre, odlučio sam da ne bacam pare i uzeo 6000+. Samo, njemu treba da obezbediš neko bolje hlađenje, mada preko zime ni s boks kulerom nećeš imati nekih problema, osim ako nemaš neke tropske temperature u sobi.
ja sam isto imao do sada amd4000+,dok nisam prekjuce kupio intela e7200.Uz njega sam kupio i maticnu asus p5ql-e i prezadovoljan sam njime.Primetno se oseti razlika.Tako da bih ti ja preporucio e7200 u svakom slucaju.
kao i sa ostalim clanovima koji su rekli E8400... mislim da jeste AMD brzi od intela u igrama zbog HT-a (nesto malo, ali je brzi) ali to onda trazi i brz ram... a komp ce ti nekada sluziti i za nesto drugo, ne samo za igrice... tako da je ovaj Intel pravi izbror!!!
Ja sam letos isto migrirao sa amd x2 4000+ na Intel E8400 ali imam grafu nvidia 9600gt. Covece, nemas pojma kako je to lep osecaj da ti totalno sve igre prorade vise od duplo brze. Jedina igra u kojoj je moja masina pocela da malo povraca i bljuje krv je Crysis Warhead podesen na Enthusiastic. Podesavanja na Gamer (no problemo, nema sec sec). Far Cry 2 ide ko podmazan na najvisim podesavanjima.
Ati 3870 bi trebalo da je po brzini ekvivalentan nvidiji 9600gt tako da ces videti sta je sila ako predjes na Intel E8400.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.