Dobio sam juče KINGSTION USB 16GB Data Travel. Odmah sam pokušao da prebacim neku igru na njega od 5 GB međutim odgovor je bio da na kartici nema mesta. Fajlove od oko 1GB je prebacivao bez problema. Onda sam rešio da formatiram USB međutim svakim formatiranjem je rasla memorija koja je korišćena, a ništa nisam mogao da vidim u folderu.
Onda sam uzeo neki HP USB formater i on ga je obrisao totalno i ...... trajno! Sada kada ubacim USB dobijem poruku da moram da ga formatiram, ali bilo koju opciju da uzmem (FAT, FAT32, NTFS) komp kao nesto radi i na kraju dobijem poruku da nije mogao da završi formatiranje.
U međuvremenu sam negde i pročitao da ako hoću da stavljam veće fajlove od 4gb da moram da formatiram USB kao NTFS.
Probao sam sve programe koje sam našao na netu (killdisksuite ....), ma sve živo ali jednostavno nilkako da povratim USB u život.
Tacno je da moras da formatiras u NTFS da mi mogao vece fajlove od 4gb, ali to vazi samo ako je jedan file 4gb.... ne cela igra.... Ako nece kod tebe, probaj da odneses kod nekog pa na njegovom kompu uradi format... pozz
sad nista...crko je... to sto je pri svakom formatiranju raslo zauzece memorije, to je zbog toga sto flash disk ima ugradjenu logiku koja automatski iskljucuje lose sektore i tako disk biva i dalje upotrebljiv i kada krene da umire... nisi trebao sa windowsom da ga formatiras...
... Sta mu je ?!?!? Sad mu nije nista ubio si ga ko zeca.
Salim se verovatno mu ima pomoci ali ima jedan problem sa flesicima a to je da se na njih moze upisati samo odredjeni broj puta a onda krece njihovo lagano umiranje ko sto rece Saske, no to nije tako drasticno i trenutno kako to mi zamisljamo. Ja se licno nisam nikad sreo sa ovakvim problemom a flash sam formatirao sa pojavom svakog novog softvera za moj U3 flesic.
Pogledaj na kingstonovom sajtu verovatno ima nesto sto moze pomoci, bilo bi previse glupo i neozbiljno da se ne moze popraviti ono sto je ucinjeno nije mu valjda to bio sudnji dan.
Thank you for your interest in Kingston Technology. Please note that our DT are formatted in FAT16 or FAT 32 therefore if you are trying to copy the a file bigger then 4BG we recommend to format your DT in NTFS.
With regards to your query we would suggest that you try to format the DTI with one of the following software:
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.