Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Montiranje maticne ploce-pitanje
STRANA 1 OD 1
borac27 Montiranje maticne ploce-pitanje 01.11.2008. 00:42 T12902

status: user
broj poruka: 96
Pozdrav svima

Interesuje me koji je pravilan nacin za ubacivanje maticne ploce u kuciste i kako je najbolje pricvrstiti.
Naime,da li izmedju same ploce,sarafa kojima se ona pricvrscuje-METALNIH i kucista treba da bude neka vrsta izolacije kako ne bi doslo do kratkog spoja

HVALA UNAPRED SVIMA NA ODGOVORIMA

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 01.11.2008. 02:21 #77503

broj poruka: 12057

Iskreno, one podloške između ploče i glave šrafova nisam na svoje mašine stavio unazad bar 3-4 godine. Bunio mi se davno (mislim 2002) jedan MSI i odbijao da se upali. Ploče, danas generalno sve imaju dovoljno dobru izolaciju da ti dodatna neće trebati. Gledam da ih za svaki slučaj stavim ako nešto pakujem u neko ultra jeftino kućište i sa ispodprosečnim ispravljačem. (u kompletu manje od 20e).
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

MACHINE Kakav crni kratak spoj 01.11.2008. 02:32 #77504

broj poruka: 5704
TO i onako ide na masu a te keramicke podloske manje-vise ne sluze nicemu :)

- A N G E L -

MaliAbner Eh kad se setim... 01.11.2008. 11:14 #77539

broj poruka: 7769
Kad sam kupio prvi racuar uz kuciste sam dobio neke plasticne podloske za montazu ploce, covece cela ploca se uvijala kad sam stavljao bilo koju komponentu i na kraju sam skapirao da mi fali jedna koju nisam imao da montiram u zonu gde se zabada memorija a nju sam najvise vadio i stavljao.

Generalno na stvar treba gledati prakticno i ne zamarati mozak trivijalnim stvarima poput pomenute izolacije (i temperature procesora, graficke, HDD-a etc...) jer ljudi koji prave sva ova cuda tehnike valjda daleko bolje razumeju problematiku nego sto to nasa logika zakljucuje.

Ipak oni od toga bas dobro zive a mi im se divimo, i nikad nam nece biti jasno zasto je nekome CPU topao nekih 49°C a nekome 43°C i pri svemu tome onaj prvi ima neko `Zito` pardon htedoh reci Vito kuciste a ovaj drugi ima NUMBER NINE.

Mislim ako ti ne odgovara ponudjeni nacin montaze ploce na kuciste ti izmisli neki novi alternativni nacin koji ce bolje to da ostvari i da pri tome izolacija bude do kesice ako je to bas potrebno u toj meri.

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs