imam gigabyte 770-ds3 i zadovoljan sa sa njom..OC je solidan 5000BE radi opusteno na 3.3ghz stabilna bez ikakvih problema za sad... ali ne podrzava phenom-e tj cpu 125w i 140w znaci samo do 9750...a razmisljao sam o investiciji u cpu (9950 BE) ali ona ne podrzava ... ali mi se pruzila prilika da je zamenim bratu treba neka obicna da ima firewire (770-ds3 ima) pa taman spojimo dobro sa korisnim imam nekih 2000din da dodam i u uzi krug su mi usle 2 ploce ASUS M3A78-PRO i GIGABYTE 790-DS4 crossfire mi neznaci nista nekako mi raspored kod GA bolje odgovara ali ipak citao samo o ovoj ASUS kazu da je mrak da je ekstra clocker... neznam treba mi iskustva sa GA 790 DS4 kako se ponas dal ima problema
790 g chipset, ako nadjes uzimaj to bez razmisljanja
27.10.2008. 21:28
status: user broj poruka: 7720
Bolji za klokovanje .Cuo sam da se i Giga popravio.Ono sto me odusevljava kod Ati chipseta je raid .Kod mene na 690g cepaju 2 ista diska u raid 0 oko 105 mb /sec verovao ili ne na XP32 bez i najmanje greske.Ja licno preferiram Asus ,ali taj Gigabyte ima fireware koji ce ti zatrebati sigurno kad radis capture sa DV kamere.Obe imaju pci e 2.0 i ht 3.0 .U ovom slucaju pre bih uzeo Gigabyte.
Re: 790 g chipset, ako nadjes uzimaj to bez razmisljanja
27.10.2008. 21:33
status: user broj poruka: 5704
Pa i nije nesto taj scoere z RAID. Ja sam poslednji put merio na Intel X38, 2x WD3200AAKS, RAID0, WinXP SP3 i dobijem 130MB/s. I dalje stojim iza toga da su Intel based platforme i brze i stabilnije od AMD spider resenja.
- A N G E L -
:: Bolji za klokovanje .Cuo sam da se i Giga popravio.Ono sto me odusevljava kod Ati chipseta je raid .Kod mene na 690g cepaju 2 ista diska u raid 0 oko 105 mb /sec verovao ili ne na XP32 bez i najmanje greske.Ja licno preferiram Asus ,ali taj Gigabyte ima fireware koji ce ti zatrebati sigurno kad radis capture sa DV kamere.Obe imaju pci e 2.0 i ht 3.0 .U ovom slucaju pre bih uzeo Gigabyte.
Ne tako brz mozda kao Intel CPU ,moj rodjak ima Intel quad on je sa p35 chipsetom postizao tek sa raptorom 10000 rpm tu brzinu sto ti pricas na raid-u.Verovatno su ovi noviji chipseti AMD i brzi od mog.Naveo sam samo kao primer.Ja planiram da uzmem 790 g.Da nije stabilno ne bi se zezao presao bi i ja na Intel .
Imao sam iskustva sa GA-MA790GP-DS4H i GA-MA790X-DS4(verovatno si na nju mislio),obe su se odlicno pokazale...Ne znam na kakve probleme konkretno mislis?
Sto se mojih iskustava tiche:Kombinacija Asus+AMD...Nikad vise.
PS. Nasolv teme ti je super:`Momci nozeve u ruke i ajmo redom...` LOL :))))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.