Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Msi K9A2 CF-F ili Biostar TA790GX A2+
STRANA 1 OD 1
Ishmerish Msi K9A2 CF-F ili Biostar TA790GX A2+ 26.10.2008. 22:11 T12833

status: user
broj poruka: 7285
Da li je bolje uzeti 790x ili 790gx,posto sam dosta upucen u komponente interesuje me strucno misljenje (naponska,SB600 ili SB750,mogucnost jedne ili ne mogucnost druge sto se tice Deneb arhikteture...) ili misljenje ljudi koji imaju jednu ili su imali obe navedene ploce(cipa)u naslovu.Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax Biostar 26.10.2008. 22:35 #77000

broj poruka: 1475
TA790GX A2+
MACHINE MSI 26.10.2008. 22:50 #77003

broj poruka: 5704
ako uzmes MSI obrati paznju da RAZLICITE boje daju DualChannel i to ubadas redo module, ako ubodes u jednobojne moze se desiti da se sistem ne podigne u toj kombinaciji (nece crci). Cisto da se ne strecnes :)

P.S. Nije ni taj Biostar los ali ima integrusu i nema sve tvrde lektrolite. GA vs MSI je sada obrnuto proporcionalno...GA sve gori a MSI sve bolji :)

- A N G E L -

Ishmerish 1:1 26.10.2008. 23:20 #77006

Ok momci nereseno za sada,prem da je Angel u prednosti jer napisati sam naziv ploce bas nije neki argument.Ponavljam da mi trebaju karakteristike(razlike),sto se tice Biostar-ove ploce dizajn je ocajan posebno nedostatak All-Solid capasitors i smdrljivog moleksa na ploci i to ce biti dobri razlozi da je ne uzmem ako odgovori zavrse na vasima,uprkos naprednijem south bridge-u.Pozdrav
MACHINE Re: 1:1 26.10.2008. 23:26 #77007

MSI K9A2-CF ima 790X NB i SB600 (nisam iskusio nikakve probleme, mada nisam koristio RAID mogucnosti, dok USB, IDE i SATA AHCI rade korektno). Jedina prednost ove ploce bio bi SD750 koji je ipak mocniji chip jer je uparen za Spider platformu...koliko mocniji?! Pa ne verujem da su razlike u performansama vece od 10%, a stabilnost - svakako da je poboljsana, znajuci da AMDu to nikada nije bila najjaca strana...takodje ima mikroprekidace za O/C-ere ali sam renome Biostara nije veci od prosecnog MSIa koji je nakada bio kralj, pa pao na dno, pa se polako uzdize...najbolje ce biti po principu: eci-peci-pec

- A N G E L -

:: Ok momci nereseno za sada,prem da je Angel u prednosti jer napisati sam naziv ploce bas nije neki argument.Ponavljam da mi trebaju karakteristike(razlike),sto se tice Biostar-ove ploce dizajn je ocajan posebno nedostatak All-Solid capasitors i smdrljivog moleksa na ploci i to ce biti dobri razlozi da je ne uzmem ako odgovori zavrse na vasima,uprkos naprednijem south bridge-u.Pozdrav
MyDoom Moj glas ide... 26.10.2008. 23:43 #77008

broj poruka: 553
za BioStar!!!Ekstremno dobre ploce i trpe svakakva izivljavanja!Imao sam jedan model i on je trpeo ne daj boze koliki overclock sa kinezom od napajanja za 24/7 sto sa GA nikad nisam mogao da izguram!Samo dobra memorija i to ima da gori!
MSI necu ni da komentarisem jer je kao kurton:prepreka ka potpunom uzitku!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Equinoxe Re: 27.10.2008. 00:21 #77010

broj poruka: 12057

Nemoj ni da razmišljaš - uzmi Biostar TA790GX A2+. Zaobiđi te NEO-F raspade.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

voodoons Re: Msi K9A2 CF-F ili Biostar TA790GX A2+ 27.10.2008. 01:14 #77016

broj poruka: 152
MSI bi trebao izaci iz proizvodnje maticnih.. biostar je vrh.. ako ne mozes ici na DFI, onda ti je Biostar jedini izbor..

:: Da li je bolje uzeti 790x ili 790gx,posto sam dosta upucen u komponente interesuje me strucno misljenje (naponska,SB600 ili SB750,mogucnost jedne ili ne mogucnost druge sto se tice Deneb arhikteture...) ili misljenje ljudi koji imaju jednu ili su imali obe navedene ploce(cipa)u naslovu.Hvala unapred.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 27.10.2008. 05:04 #77023

broj poruka: 4262
Draga mi je malopre otišla sa drugaricom za BG, pa da uhvatim da se bar javim :)

Ovako.
Napomena: Ni po cenu života nekoristi Kingmax module na 1066 !!!!
Nemoj da proveravaš. Veruj na reč. Usporavaju mašinu nakon upotrebe od 4-6 meseci, a daje i simptome otkazivanja HDD-a.
Biostar i Gigabyte su iz donjeg segmenta ploče, mada su po `sopstvenom` proglašenju ušli u Top 10 proizvođača matičnih ploča u svetu, qurac. Low level ploče, osim Biostar TA790GX 128 HP, pa nagore i starija generacija TF NVidia ploča. Nije ista kao TA790GX A2+, jer ima 64 MB više graf. memorije i podnosi veće napone, a i radi sa 4 HDD-a u RAID-u. Testirano na 4 ploče.
Za sada nemam reklamacije, a i sam je koristim na poslu, ali pazi natemperaturu same ploče. Čim temperatura(ako skoči) reklamiraj, pošto zna otiči na 85 stepeni.
Radi i sa ubogim kinezima.
MSI KA790GX sasvim korektna ploča, mada ima problema sa 3 HDD SATA II, kada su priključeni na mašinu, bez obzira da li je ubogi kinez od napajanja ili CM ili CT ili Corsair.

Nemam neta osim modema, tako da se svima izvinjavam, kojima sam obećao slanje patch-eva za igre, a i draga mi je rekla da će mi dati `nogu`, ako kod kuće provedem više od 2 sata dnevno za kompom.
DmasteRNo1 790GX svakako 27.10.2008. 08:25 #77030

broj poruka: 6101
Ne znam kakav je taj Biostar, ali je sigurno bolje uzeto njega zbog novijeg čip seta, a uz to taj MSI ne izgleda ništa posebno (nije ni Platinum ni Diamond).

R2-D2 biser DECENIJE!!! (minimum!!!!!!!!!!!) 27.10.2008. 08:32 #77031

broj poruka: 100

Ni po cenu života nekoristi Kingmax module na 1066 !!!!
Nemoj da proveravaš. Veruj na reč. Usporavaju mašinu nakon upotrebe od 4-6 meseci, a daje i simptome otkazivanja HDD-a.

eeeeeeeeeeeeeee, jesam se ismejao
kakav si ti lik
kakva nebuloza
pufi re 27.10.2008. 11:10 #77044

broj poruka: 2196
definitivno BIOSTAR,to je vrhunska ploca

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

R2-D2 Re: Re: biser DECENIJE!!! (minimum!!!!!!!!!!!) 27.10.2008. 13:29 #77059

:: @mrv
::
:: ako vec prozivas bilo bi korektno da iste potkrepis cinjenicama..
:: - A N G E L -
:: ::
:: :: Ni po cenu života nekoristi Kingmax module na 1066 !!!
:: :: Nemoj da proveravaš. Veruj na reč. Usporavaju mašinu nakon upotrebe od 4-6 meseci, a daje i simptome otkazivanja HDD-a
:: :: eeeeeeeeeeeeeee, jesam se ismeja
:: :: kakav si ti li
:: :: kakva nebuloz

zar treba objasnjenje?
ako treba onda je tuga brate
toliko nepoznavanje principa rada racunara, a vi ste serviseri, tuga brate, tuga

ima neko da zna sta je u ovom navedenom nebulozno, zanemarujuci pritom pravopisne greske?
MACHINE Re: Re: Re: biser DECENIJE!!! (minimum!!!!!!!!!!!) 27.10.2008. 13:45 #77061

pazi, ja cesto imam slovnih gresaka (swap ili pak gutanje pojedinacnih slova) iz primarnog razloga sto je RF tastatura iz 2000 a konfiguracija u sobi takva da se javlja efekat intereferencije talasa (BT, IR, fix, coskovi sobe...), pa cesto kada kucam brzo ne razdvoji reci ili prvo otkucano slovo prikaze kao drugo, a drugo kao prvo...e, sad anije mi jasno zasto si presao na mnozinu (mi serviseri)??? Iz koji si ti struke `brate`, mi smo samo serviseri sa srednjom skolom i poluzanatom :)) ???

- A N G E L -

:: :: @mrv
:: :: ako vec prozivas bilo bi korektno da iste potkrepis cinjenicama..
:: :: - A N G E L -
:: :: ::
:: :: :: Ni po cenu života nekoristi Kingmax module na 1066 !!!
:: :: :: Nemoj da proveravaš. Veruj na reč. Usporavaju mašinu nakon upotrebe od 4-6 meseci, a daje i simptome otkazivanja HDD-a
:: :: ::
:: :: :: eeeeeeeeeeeeeee, jesam se ismeja
:: :: :: kakav si ti li
:: :: :: kakva nebuloz
:: zar treba objasnjenje
:: ako treba onda je tuga brat
:: toliko nepoznavanje principa rada racunara, a vi ste serviseri, tuga brate, tug
:: ima neko da zna sta je u ovom navedenom nebulozno, zanemarujuci pritom pravopisne greske?
R2-D2 Re: Re: Re: Re: biser DECENIJE!!! (minimum!!!!!!!!!!!) 27.10.2008. 16:00 #77062

e, tebra, ja sam samo bedni admin u nekoj bednoj IT firmi, sys i network admin.
operater ima servis (barem on tako tvrdi) i mnogo korisnika (prateci postove se i to zakljucilo), a svako malo ima ovako neki izlet u nebulozu
a ti takodje kucas po forumu da servisiras itd sve sa tvojim fakultetom to vec i ptice van foruma pevaju
otud mnozina
ja i dalje cekam da neko prijavi sta je tu nebuloza
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Re: biser DECENIJE!!! (minimum!!!!!!!!!!!) 27.10.2008. 16:57 #77064

broj poruka: 2909
:: ja i dalje cekam da neko prijavi sta je tu nebuloz

Pa nije 4-6 nego 3-4 meseca...Jel sam pogodio?
Kingmax memorija na 1066 je vrlo za*ebana i sigurno ti crkava hard,a u 90% slucajeva ti crkava i monitor,TV,lamela na kolima i najdrazi kucni ljubimac,ali SAMO ako imas GA plocu:)))))...Sta ti je ovde nelogicno...Ovo je proverena informacija i nemoj da je neko posumnjao.:))))))))))
LOL!!!

E sad stvarno vise nemam rechi.Mislio sam da je ovih dana Machine najveci biser na forumu,ali ovo za Kingmax i HDD je definitivno izjava godine na berzi.
Treba pozvati Olju Beckovic...

DaSickSystem
R2-D2 Re: Re: Re: Re: Re: Re: biser DECENIJE!!! (minimum!!!!!!!!!!!) 27.10.2008. 17:31 #77065

najsmesnije je sto sistem moze u slucaju neispravnog rama (ili nekompatibilnog sa plocom) da ispisuje poruke npr file ntldr is missing i slicne nebuloze (desacalo mi se), ali da je za to kriva KINGMAX memorija na 1066 je loodilo...
a za usporenje nemam reci... to ide kao sto si rekao za 3-4 meseca...
operater potcenjuje patnju sa kingmaxom

:: :: ja i dalje cekam da neko prijavi sta je tu nebuloz
:: Pa nije 4-6 nego 3-4 meseca...Jel sam pogodio
:: Kingmax memorija na 1066 je vrlo za*ebana i sigurno ti crkava hard,a u 90% slucajeva ti crkava i monitor,TV,lamela na kolima i najdrazi kucni ljubimac,ali SAMO ako imas GA plocu:)))))...Sta ti je ovde nelogicno...Ovo je proverena informacija i nemoj da je neko posumnjao.:)))))))))
:: LOL!!
:: E sad stvarno vise nemam rechi.Mislio sam da je ovih dana Machine najveci biser na forumu,ali ovo za Kingmax i HDD je definitivno izjava godine na berzi
:: Treba pozvati Olju Beckovic..
:: DaSickSyste
Ishmerish Cisto da se javim 27.10.2008. 18:13 #77072

Hajde da probam da prekinem ovo prepucavanje,niste mi jasni uopste,to sto neko nema isto misljenje ne znaci da ga treba spaliti.Sto se memorije tice uopste ne treba 1066MHz za Spider platformu,ja licno imam OCZ 2Gb 800MHz Ati Crossfire Edition i veruj te mi na rec da vam od ovakvih preformance ram-ova nista vise ne treba.Sto se tice pregrevanja cipa na Biostaru bice mi malo teze da ga uocim,posto na mom Antecu 900 Radeon 4850 radi na 36 ,CPU na 34 a HDD na 29 stepeni.Pozdrav svima.
MACHINE Hajmo sve da nazovemo pravim imenom...mrlja 27.10.2008. 20:07 #77080

`loodilo`, ne interesuje me koji si gde sraf vec sta si po struci. Biti popularno nazivan `admin` mozes i bez skole a u najboljem slucaju sa FONom. Kao drugo, ja nisam rekao da sam serviser, bar ti to nisi mogao videti od kako si prisutan...bar ne pod ovim nick-om. Kao trece, imas istih izleta kao i prosek ovde na PCberzi zato bolje ne pametuj da ne bih izvlacio tvoje `lapsuse`. Aj` uzdravlje

P.S. nece vise biti off-topic-a, bar ne sa moje strane

- A N G E L -

R2-D2 Kako je lako plivati 28.10.2008. 08:00 #77132

a kako je tesko proplivati.
neki to bas tesko podnose
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs