Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Sa kojom motherboard imate najbolje iskustvo ?
STRANA 1 OD 2  
obradmi Sa kojom motherboard imate najbolje iskustvo ? 26.10.2008. 10:14 T12823

status: user
broj poruka: 7720
Ja recimo dajem glas za Asus .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ASUS 26.10.2008. 10:16 #76896

broj poruka: 5704

- A N G E L -

BataCele ... 26.10.2008. 10:37 #76897

broj poruka: 1532
Biostar.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

Dyca re 26.10.2008. 10:39 #76898

broj poruka: 1574
Asus. Kratko i jasno.

Equinoxe Re: 26.10.2008. 10:49 #76899

broj poruka: 12057

Sa ASUS-om imam najbolje iskustvo, ali izbegavam da uzimam (za sebe) matičnu ploču jeftiniju od 100e.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Dachman ploca 26.10.2008. 10:53 #76900

broj poruka: 630
ASUS.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tihimil re 26.10.2008. 11:01 #76902

broj poruka: 216
Abit ranije sada Asus
misafloyd Hehe ... 26.10.2008. 11:07 #76906

broj poruka: 321

A S U S . . . . . . R.O.G.
VMARC Matsonic 26.10.2008. 11:10 #76907

broj poruka: 9420
Just kidding

Baby BM

DaSickSyst Chaintech 26.10.2008. 11:11 #76909

broj poruka: 2909

DaSickSystem

ukimafija re 26.10.2008. 11:11 #76910

broj poruka: 263
DFI

KaiserSoze Matsonic 26.10.2008. 11:21 #76911

broj poruka: 568
Pa kako....

Testovi i brzine, klokabilnost i slično su jedno, a što se tiče eksploatacije, svi su proizvođači imali svoje bisere...

UBEDAČILI SU ME:

1. MSI me je ubedačio sa svojom Neo Platinum serijom, koja radi extra a traje taman koliko ima i garanciju (pre svega nf3/nf4)...
2. Epox sa svojom elitnom serijom ploča koje crknu kad im uključiš u usb neki malo veći prenostni mp3 player ili hdd...
3. DFI sa svojom serijom Lanparty Ultra i NForce 3/4 čipovima, koje rade extra, probirljive su po pitanju memare a traju u normalnim uslovima korišćenja 3 godine i neki dan... bedak :)
4. ASUS sa svojom serijom ploča A7V8-X kao i nesrećna A7N8X-X, kukala im majka :( šta je tu sve trebalo gimnasticirati da bi radilo normalno...

USREĆILE SU ME:

1. Biostar BX master, koji radi i dan danas kao i provog dana...
2. ABIT (KG7 raid) koji radi bez prestanka od prvog dana bez greške i gašenja... ABIT IP35 Pro - veliki kvalitativni povratak na scenu slavnih... samo napred... :)
3. ASUS u većini slučajeva radi bez problema, iako preskupe, ploče iz serije Gamer Republic su za svaku preporuku...
4. DFI serije P35 rade bez greške, exploatacija maximalna...

itd...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Re: Re: 26.10.2008. 12:36 #76918

broj poruka: 2386
Znachi Bax-e plochu kojoj je cena trenutno oko 120 evra, a za 6 ili vishe meseci cena padne na 90 evra, ne treba kupovati. Takvo razmishljanje bar od tebe nisam ochekivao.
Asus, ali K8NE nforce 4.

::
:: Sa ASUS-om imam najbolje iskustvo, ali izbegavam da uzimam (za sebe) matičnu ploču jeftiniju od 100e
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: 26.10.2008. 12:42 #76919

broj poruka: 12057

Ja ne znam šta tebi nije jasno. Meni treba stabilna mašina ko stena i ne žalim da dam pare za kvalitetne osnovne komponente. I kad mi treba ja kupim, i ne čekam 6 meseci da padne cena 20-30 eura. Ja tu razliku u ceni zaradim 100 puta za par meseci. A 100r je ovkirna cena +- što ne znači da ne bih kupio kvaltetnu ploču ako košta od 85 recimo pa naviše eura. To što komponentama padaju cene ja ne mogu ništa i to to je normalna stvar. ASUS Maximus Formula koju imam nije ni euro pala od kad sam je pre 4 meseca kupio.

Šta vas bukvalista i cepidlaka ima ovde to je neviđeno.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

MACHINE Re: Chaintech 26.10.2008. 12:43 #76920

DSS, napravi sada statisticku tabelu, tvrdim da ce biti preko 90% posto senzitivna i specificna (ovo su med. termini) tj. validna i predstavljace prilicno validan statisticki uzorak. Dakle, prebroj koliko je glasalo za Asus a koliko za GA i ostale...ne treba ti bolji dokaz od toga, eto obradmi nam je ucinio cast ovom temom :)

- A N G E L -

:: DaSickSyste
urosk DFI, broj 1 26.10.2008. 12:45 #76922

broj poruka: 462
DFI, uvek stabilne i bez problema!!!

Asus, eventualno samo skuplji modeli, a ovi jeftiniji su krs!!! I sve je gori i gori, valjda zbog povecane proizvodnje!!!

Msi, jednom ili dvaput i uvek problemi!!!

Stare chaintech su bile vrh!!!
Jebivetar Re: 26.10.2008. 12:48 #76923

broj poruka: 2386
Eh sad, ASUS Maximus Formula.
Samo sam pitao, nemoj se srditi.

Scyter re 26.10.2008. 12:50 #76924

broj poruka: 8138
DFI ili Asus.Nikako Gigabyte!

Zmajko ... 26.10.2008. 12:51 #76926

broj poruka: 1228
Asus. Ne bih se bojao ni da kupim neki Gigabyte ili DFI ali kao sto rece Bax, nikako one od ispod 70-80e.

BTW uopste ne vidim da je ovo validan dokaz da su GA ploce krs.
mikruli .... 26.10.2008. 12:58 #76927

broj poruka: 56

Abit ili ASUS.

Mada ASUS Maksimu II Formula je za svaku preporuku.

MACHINE Re: ... 26.10.2008. 13:05 #76928

Pravo kazes, nije, ali svakako jeste dokaz da su bolje. Moraces se sloziti sa tom cinjenicom!

- A N G E L -

:: Asus. Ne bih se bojao ni da kupim neki Gigabyte ili DFI ali kao sto rece Bax, nikako one od ispod 70-80e
:: BTW uopste ne vidim da je ovo validan dokaz da su GA ploce krs.
Dachman Re: .... 26.10.2008. 13:05 #76929

broj poruka: 630
Cela Asusova ROG serija je za svaku pohvalu.Recimo Rampage Formuli nijedan proizvodjac za sada ne moze ni da prismrdi ni sa jednim modelom,ni po kvalitetu izdrade ni po performansama...

:: Abit ili ASUS
:: Mada ASUS Maksimu II Formula je za svaku preporuku
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: Chaintech 26.10.2008. 13:13 #76931

broj poruka: 7769
Vidi ovako pre desetak godina Chaintech je bio skoro suvereni vladar trzista u SRJ, zasto pa bio je pouzdan i radio je za sve te male ulozene parice u odnosu na sumu koju je trebalo uloziti u nesto poznatije. Tada ej apsolutni hit bio AMDeka shodno tadasnjem standardu prosecnog srbina i karadaganca. Sad je obratno.

Nekako u to vreme ASUS ko da nije ni postojao, tj tek je poceo da se pojavljuje na ovom trzistu kao i velika vecina drugih. Kad sam se vracao iz latinske amerike krajem davne 2003 tamo skoro niko da nije cuo za tu fitrmu, da ne poverujes tamo su u to vreme u racunare ugradjivali skoro i iskljucivo INTEL maticne ploce i iskljucivo ATI graficke. Kako je sad tamo ne znam.

U to vreme je vrlo pouzdan bio i Gigabyte ali je bio skup mada je i danas skup.

Prosto mi je neverovatno da se taj DFI toliko spustio u narodne mase kad je radnije bio skup ko otrov.

Abita sam uvek mrzeo zato sto je bio preskup po meni neopravdano je je % klokera u celokupnoj populaciji skoro zanemarljiv (PCB nije relevantan uzorak zato sto su ovde vecinom klicni u zakasnelom pubertetu) tako da na osnovu fame zvane OC oni nabijaju cenu svojim proizvodima a razlika u brzini njihove i ploca drugih proizvodjaca do 2%.
Drago mi je da su otisli u slivnik IT industrije.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: DSS, napravi sada statisticku tabelu, tvrdim da ce biti preko 90% posto senzitivna i specificna (ovo su med. termini) tj. validna i predstavljace prilicno validan statisticki uzorak. Dakle, prebroj koliko je glasalo za Asus a koliko za GA i ostale...ne treba ti bolji dokaz od toga, eto obradmi nam je ucinio cast ovom temom :
:: - A N G E L -
:: ::
:: :: DaSickSyste
BrianM 26.10.2008. 13:16 #76932

broj poruka: 178
Bilo koja sa ULi (ALi) chipset-om!!!

DaSickSyst Re: Re: Chaintech 26.10.2008. 13:52 #76941

broj poruka: 2909
:: DSS, napravi sada statisticku tabelu, tvrdim da ce biti preko 90% posto senzitivna i specificna (ovo su med. termini) tj. validna i predstavljace prilicno validan statisticki uzorak. Dakle, prebroj koliko je glasalo za Asus a koliko za GA i ostale...ne treba ti bolji dokaz od toga, eto obradmi nam je ucinio cast ovom temom :
Kao sto sam i juce rekao ako si stvarno ETFovac ponasaj se tako,a ne kao da studiras menagment ili stratedzik marketing,posto je ovo bas to...Zamolio sam te da se ne ponasas kao dete i da ne pravis show od nase rasprave nego se ponasaj kao strucnjak ako vec sebi dajes tu titulu...
Pitanje posta je bilo kojim brendom MB ste imali najbolja iskustva,a ne ono oko cega smo se ti i ja raspravljali,a to su one tvoje gluposti o GA plocama...Tako da si potpuno promasio temu na ovom postu.
Da se vratimo na moju i tvoju jucerasnju `rapravu`...Rekao sam ti sta dokaz zahteva,ako ti je lakse pravi se da me nisi razumeo,OK nema problema...A ako si zaista studirao neku (bilo koju) nauku znas sta znaci dokazati tacnost neke teorije...A ovo se zove statistika dve VRLO,VRLO razlicite stvari...Da ti dam jedan primer...Ako bi statistika bila dokaz onda bi trebalo da nacisticka Nemacka vlada danas svetom,jer je statistika na pocetku drugog svetskog rata bila 100% na njihovoj srtani...Kapirash razliku?

DaSickSystem
voodoons DFI 26.10.2008. 14:13 #76945

broj poruka: 152

pa biostar pa tek onda asus, gigabyte.. abit se povlaci iz proizvodnje maticnih tako da njega necemo vise ni uzimati a msi, ne daj boze nekom..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs