Eh...ode BIOS..mislim..dal tu ima pomoci ili...kes..kolica..prodavnica
STRANA 1 OD 1
gor7
Eh...ode BIOS..mislim..dal tu ima pomoci ili...kes..kolica..prodavnica
25.10.2008. 11:28
T12810
status: user broj poruka: 80
Vezano za prethodnu temu pokusao sam flesovanje BIOS-a, na ASUS MV2-TVM VIA cipset ploci zbog toga sto nije hteo da prepozna novi CPU Athlon X2 5000+ (bio Athlon 3000+) flesovao sam pomocu Asusovog utility-a za update Biosa, to je vrlo prost program i sve je odradjeno kako treba (il ipak nije) ucitan ROM faj,l odradjeno flesovanje, resetovan komp. i onda nista, pojavi se onaj Asus logo i cao samo tako stoji i nemo`s mu nis.Sad neprima ni stari ni novi CPU. Dal tu sad ima pomoci ili...kes pa nova ploca
Iskaci kompjuter iz mreze (struje). Potom izvadi bateriju i kratko spoji jumper za Clear CMOS. Nakon par minuta vrtai sve kako je bilo. Upali masinu. Ako i dalje ne radi ubaci original Asus disk za tu plocu, on na sebi ima FlachRecovery rutinu, imas upute u manualu pa prelistaj kako se odradjuje spasavanje korumpiranog BIOS. Ako ti ne uspe ni to imas garanciju pa u servis, nemoj govoriti sta si majstorisao :))
Ma neznam dal imam jos garanciju kupljno je u konfiguraciji neznam koliko je garancija al to je nebitno.Kako ce komp da podigne taj utility nemogu nista da mu pokrenem neverujem da ce sam, a to s bateriom i CLEAR CMOS sam vec uradio
ali ti je ploča, tj. BIOS, otišla u večna lovišta. Meni se to desilo u fabruaru sa GA-MA55S-S3, kojoj sam od verzije F2, koju sam dobio na ploči, do verzije F11 uspešno flešovao gotovo svaku novu verziju BIOS-a i to pomoću programčića @BIOS iz Wondowsa. E kod ove poslednje verzije, posle flešovanja se nešto pokarabasilo. Posle žestokog ubeđivanja sa pločom uspeo sam par puta da dignem sistem, ali je posle dan-dva ploča je odučila da odbije bilo kakav vid saradnje i više nikakvi trikovi, magije i fatalitiji nisu uspeli da pomognu. I kao što si sam rekao: keš -> kolica -> prodavnica = nova ploča.
Da to podrzava mogao bi da stavi flash ili cd i sve bi bilo ok ,ali probaj sa ili , prethodno stavi cd od ploce u cd rom i trebalo bi da krene u automatsko reprogramiranje bios-a.Kod Asus crashfree dovoljno je samo da stavis Cd.
postoji specijalizovana rutina na tim recovery medijima koje automatski vracaju originalnu verziju BIOSa. Samo nadji manual i disk. Jesi li pokusao uci u BIOS sa DEL??? Obicno kada nesto ode onda nemas uopste sliku a kod tebe ima slike, to navodi na zakljucak da bootable CD moze da pomogne, valjda ti j u BIOSu bio namesten kao first, posle POST-a
@Dmaster...tebi je ploca riknula ne zbog tvog flasha vec zbog branda...gro je korisnka koji su imali slicne probleme sa GA
- A N G E L -
:: Ma neznam dal imam jos garanciju kupljno je u konfiguraciji neznam koliko je garancija al to je nebitno.Kako ce komp da podigne taj utility nemogu nista da mu pokrenem neverujem da ce sam, a to s bateriom i CLEAR CMOS sam vec uradi :: :: ::
:: :: @Dmaster...tebi je ploca riknula ne zbog tvog flasha vec zbog branda...gro je korisnka koji su imali slicne probleme sa G Ajde Machino ne lupaj...Ako nista drugo obrati paznju na forum.Na svakih 20 postova sa problemima sa Asus i MSI polcama naidje jedan problem sa GA...Ne treba ti fakultet da bi sabrao 2+2 i video koji je brend bagovit i koji vise crkava??? Ljudima uvek preporucujem i ugradjujem GA ploce bas da bi izbegao `Asus probleme` i ni jedna jedina GA ploca koju sam ugradio nije imala nista ni nalik `tvojim problemima` niti je ne daj boze crkla,sto ne mogu da kazem da su moja iskustva sa Asus i MSI...Jos uvek se uzdrzavam da ti ne kazem da lazes,ali stvarno si poceo preterano da smaras sa tim glupostima o GA.
Najbolji nacin za flesh biosa primera radi Asusove ploce je ne iz windowsa nego kada komp postuje. Kada se tako uradi manja je verovatnoca da ce nesto da krene naopako.
Nabaci se na disketu ili flesku Afudos BIOS update tool V2.36 i bios Rom fajl za plocu, krene se u flash komandom valjda alt+F2 (barem tako je kod mene), program proveri da li je to bios za tu plocu pa ako jeste krene se u flesh, stari se brise a novi se ubaci, restart i kraj price.
Ja sam na ovaj nacin do sada ako ne jedno desetak puta flesovao moju plocu Asus P5Q Pro ali preko fleske i sve je proteklo OK.
Nemam poverenja u bios update programe iz windowsa.
Pre nekoliko godina sam bio zeznuo jednu plocu prilikom flesovanja. Ubacio sam na disketu rom fajl ali nisam stavio bios update tool i flesh je bio neuspesan a ploca nije uopste htela da ide dalje od no bios. U servisu su je povratili tako sto su postupak odradili pravilno kao sto je gore napisano.
Rekla-kazala. Mozes da se ljutis koliko hoces, cinjenice su egzaktne i numoljive. Nisu korumpirane kao pojedini listovi, forumi...na osnovu licnog i tudjeg profesionalnog iskustva sam dosao do zakljucka da svaka 5 ploca koja je izasla iz GA pogona nije posve ispravna. Kada se uporede na oko Asus i GA, jasno se vidi ko je ko. Ne znam zasto se vredjas ali i ovde imas najmanje 75% korisnika koji dele moje isklustvo...evo, mozemo da zakacimo temu glasanja pa da proverimo statistiku na delu...a ne da kao argumentaicju koristimo potplacene sajtove i casopise okoji furaju hvalospeve o GA...zaobidje me te retorike...bacimo temu pa neka ljudi glasaju javno!
- A N G E L -
:: :: :: :: @Dmaster...tebi je ploca riknula ne zbog tvog flasha vec zbog branda...gro je korisnka koji su imali slicne probleme sa G :: Ajde Machino ne lupaj...Ako nista drugo obrati paznju na forum.Na svakih 20 postova sa problemima sa Asus i MSI polcama naidje jedan problem sa GA...Ne treba ti fakultet da bi sabrao 2+2 i video koji je brend bagovit i koji vise crkava?? :: Ljudima uvek preporucujem i ugradjujem GA ploce bas da bi izbegao `Asus probleme` i ni jedna jedina GA ploca koju sam ugradio nije imala nista ni nalik `tvojim problemima` niti je ne daj boze crkla,sto ne mogu da kazem da su moja iskustva sa Asus i MSI...Jos uvek se uzdrzavam da ti ne kazem da lazes,ali stvarno si poceo preterano da smaras sa tim glupostima o GA :: :: :: DaSickSystem
Ako nishta ne uradish, javi se pa cu, kad budem imao vremena i kad se dogovorimo ovih dana da probam da ti vratim plochu u zivot - BESPLATNO naravno... 0637260006. Pozdrav!
:: Rekla-kazala. Mozes da se ljutis koliko hoces, cinjenice su egzaktne i numoljive. Nisu korumpirane kao pojedini listovi, forumi...na osnovu licnog i tudjeg profesionalnog iskustva sam dosao do zakljucka da svaka 5 ploca koja je izasla iz GA pogona nije posve ispravna. Kada se uporede na oko Asus i GA, jasno se vidi ko je ko. Ne znam zasto se vredjas ali i ovde imas najmanje 75% korisnika koji dele moje isklustvo...evo, mozemo da zakacimo temu glasanja pa da proverimo statistiku na delu...a ne da kao argumentaicju koristimo potplacene sajtove i casopise okoji furaju hvalospeve o GA...zaobidje me te retorike...bacimo temu pa neka ljudi glasaju javno
Koje ekzaktne cinjenice?Definisi.Ali molim te bez lazi.
Jel mislis da je postavljanje teme ekzaktna cinjenica i profesionanalizam?Molim te Machine nemoj da pravis show i da me razocaravas jos vise....To nije nikakav dokaz nego zabava za dechurliju..Kazes da si ETF-ovac...Pa ponasaj se onda tako...A ne ko neko ko samo hoce da njegova bude zadnja bez obzira da li je tacna ili ne. Daj da vidim neku cinjenicu i na cemu je zasnivas? Tacnost se zasniva na teoriji,ali ta teorija mora da se dokaze da bi vazila kao tacna. Molim te daj jedan dokaz,ali dokaz a ne samohvaljenje i ocekivanje da neko tvoje raci iz nekog razloga prihvati kao tacne...Za mene su to samo prazne reci i nista vise....
Dakle daj dokaz i verovacu ti. Bez toga moram da verujem onome sto sam video svojim ocima a to se potpuno kosi sa tvojom izjavom....
Ako je BIOS CHIP na ploci EPROM u DIP 32 ili PLCC32 kucistu, moze neko da ti na programatoru (willem, topmax) uflesuje novi bios.
Ako je u DIP8 (mx25Lxxx, winbond, itd..), tzv. SPI flash, samo HOT FLASH na drugoj ispravnoj ploci, da ne smaram puno pogledaj malo na REBELS HAVEN forumu kako to ide.
Za tvoju plocu ne znam, nisam dolazio u kontakt sa njima.
P.S. Ako je kao na nekim GA plocama SMD SPI FLASH (soic8) zalemljen za plocu, e onda JBG, prodavnica ili u servis ako je pod garancijom i pravi se lud.
Razmisli malo...ja iznesem ozbiljne opravdane kritike na racuna sugavog branda poput GA a to na tebe deluje kao da te ja vredjam. DSS, to je samo brand i nema ama bas nikakvog razloga da to dozivljavas licno, kao i do sada. To sto imas GA ploce ne treba da utice na objektivnost. Niti sam te vredjao niti imao nameru, dok ti mene direktno vredjas, sto nije nimalo kulturno. Nemam razumevanja za tvoje reakcije jer su neopravdane, imas los stochastic-ki pristip materiji. BTW, ja nemam Asus vec FSC server mobo pa nemam nikakvog interesa da branim ASUS jer ga ne posedujem. Ali ne znaci da i dalje ne mislim da je #1 od klasicnih brandova. Isto tako ZNAM da je GA od 2006 jedan od onih proizvodjaca koji ni izbliza ne mogu da ispostuju ZDS. Sa tom cinjenicom su jednom prilikom i sami zvnicnici izasli u javnost, prosle godine jer us se javilo nenormlano mnogo reklamacija na prozivodima, posebno grafikcim karticama. Necu dalje nastavljati sa prepirkom...ne smem da se nerivram zbog Krona. Sve najbolje!
- A N G E L -
:: :: :: Rekla-kazala. Mozes da se ljutis koliko hoces, cinjenice su egzaktne i numoljive. Nisu korumpirane kao pojedini listovi, forumi...na osnovu licnog i tudjeg profesionalnog iskustva sam dosao do zakljucka da svaka 5 ploca koja je izasla iz GA pogona nije posve ispravna. Kada se uporede na oko Asus i GA, jasno se vidi ko je ko. Ne znam zasto se vredjas ali i ovde imas najmanje 75% korisnika koji dele moje isklustvo...evo, mozemo da zakacimo temu glasanja pa da proverimo statistiku na delu...a ne da kao argumentaicju koristimo potplacene sajtove i casopise okoji furaju hvalospeve o GA...zaobidje me te retorike...bacimo temu pa neka ljudi glasaju javno :: :: Koje ekzaktne cinjenice?Definisi.Ali molim te bez lazi :: :: Jel mislis da je postavljanje teme ekzaktna cinjenica i profesionanalizam?Molim te Machine nemoj da pravis show i da me razocaravas jos vise....To nije nikakav dokaz nego zabava za dechurliju..Kazes da si ETF-ovac...Pa ponasaj se onda tako...A ne ko neko ko samo hoce da njegova bude zadnja bez obzira da li je tacna ili ne :: Daj da vidim neku cinjenicu i na cemu je zasnivas :: Tacnost se zasniva na teoriji,ali ta teorija mora da se dokaze da bi vazila kao tacna :: Molim te daj jedan dokaz,ali dokaz a ne samohvaljenje i ocekivanje da neko tvoje raci iz nekog razloga prihvati kao tacne...Za mene su to samo prazne reci i nista vise... :: :: Dakle daj dokaz i verovacu ti :: Bez toga moram da verujem onome sto sam video svojim ocima a to se potpuno kosi sa tvojom izjavom... :: :: :: DaSickSyste ::
:: Razmisli malo...ja iznesem ozbiljne opravdane kritike na racuna sugavog branda poput GA a to na tebe deluje kao da te ja vredjam. DSS, to je samo brand i nema ama bas nikakvog razloga da to dozivljavas licno, kao i do sada. To sto imas GA ploce ne treba da utice na objektivnost. Niti sam te vredjao niti imao nameru, dok ti mene direktno vredjas, sto nije nimalo kulturno. Nemam razumevanja za tvoje reakcije jer su neopravdane, imas los stochastic-ki pristip materiji. BTW, ja nemam Asus vec FSC server mobo pa nemam nikakvog interesa da branim ASUS jer ga ne posedujem. Ali ne znaci da i dalje ne mislim da je #1 od klasicnih brandova. Isto tako ZNAM da je GA od 2006 jedan od onih proizvodjaca koji ni izbliza ne mogu da ispostuju ZDS. Sa tom cinjenicom su jednom prilikom i sami zvnicnici izasli u javnost, prosle godine jer us se javilo nenormlano mnogo reklamacija na prozivodima, posebno grafikcim karticama. Necu dalje nastavljati sa prepirkom...ne smem da se nerivram zbog Krona. Sve najbolje Trazio sam da das neki dokaz,tj da podupres tvoje stavove o `sugavom brendu` koje tvrdis da imas...Ne vidim sta te tu vredja... A i sam si do juce pricao da svako navijas za svog favorita,a tvoj favorit je Asus...Ovo su tvoje reci...A sad od jednom nisi pristrasan i skroz druga prica..Kako to? Nisam privrzen ni jednom brendu samo me pogadja kad vidim da neko iz dana u dan iznosi lazi i to me stvarno nervira..A jos vise kad ne moze da argumentuje nista od tih lazi...Apsolutno je nebitno o cemu je rec... Ako imas nesto sto moze da potvrdi tvoje izjave daj da svi vidimo,ako nemas onda nemoj da vise da pricas takve stvari. Pozdrav i tebi MCH.
Za sedam godina sam promenio 6 ploča. 4 Gigabajta i po jedan ASUS i MSI. Interesantno je da samo sa MSI (koji je sada u sestrinom kompu) za neke 3 godine nisam imao ni jedan problem, kao i sa najnovijim GA (780G), ali pošto ga imam oko 2 meseca, ne bih da donosim preuranjene zaključke. Ne znam kakva iskustva imaju ostali, ali zato što sam pasov`o loš promerak, ili što sam flešovanjem iz Vindovsa najverovatnije skenjao ploču, ne bih osuđivao GA.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.