Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ASUS Rampage Formula
STRANA 1 OD 1
korica ASUS Rampage Formula 22.10.2008. 09:04 T12752

status: user
broj poruka: 152
Jel se isplati uzimati ovu plocu pogotvo da li se isplati za overklokovanje?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dachman Rampage 22.10.2008. 09:22 #76427

broj poruka: 630
Ako ces da overklokujes,ta ploca ce ti pruziti maximum jer je konstruisana iskljucivo za overclock.Ima izuzetne performanse,mogucnosti i funkcije.Jeste da kosta ali vredi svaku paru.Izuzetno je izdrzljiva i kvalitetna.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Rampage 22.10.2008. 09:40 #76429

broj poruka: 7769
Trla baba lan da joj prodje dan...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ako ces da overklokujes,ta ploca ce ti pruziti maximum jer je konstruisana iskljucivo za overclock.Ima izuzetne performanse,mogucnosti i funkcije.Jeste da kosta ali vredi svaku paru.Izuzetno je izdrzljiva i kvalitetna
::
voodoons Re: ASUS Rampage Formula 22.10.2008. 09:52 #76432

bolji je dfi.. i jeftiniji

:: Jel se isplati uzimati ovu plocu pogotvo da li se isplati za overklokovanje?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dachman dfi 22.10.2008. 10:13 #76434

Jeftiniji jeste,bolji nikako.
MaliAbner Evo koliko kosta 22.10.2008. 11:13 #76436

DPM Computers d.o.o.
Gde se nalazimo? ASUS Rampage Formula Intel X48, FSB 1600/1333/1066/800, 4xDDR2 (Dual channel, 1200(O.C.)/1066/800/667MHz, 8GB Max), 6xSATA II, Extra PATA, RAID, Graphics slot 2xPCIe 2.0 x16, 2xGigaLAN, 2x1 20.10 17.388,00 212,62 €

Lithium - OC House
Gde se nalazimo? Asus Rampage Formula 28.09 17.400,00 212,77 €

S tim sto u ovoj drugoj firmi toga nema nego moras da narucis pa da dodjes po robu.
Ja tako narucio Saphire HD4870 za sutradan i dosao sa kintom da preuzmem a oni znas nemamo na stanju sve je u magacnu.
A pre toga sam cekao jedno ½ sata u banki da podignem lovu.
Jeste da im je sve najjeftinije al dzaba kad nema na stanju nego samo u magacinu, i cena u dinarima nije ta nego te izadnje bar 2-5% vise u zavisnosti do proizvoda.

Mada ovo poslednje nije svojstveno samo toj firmi nego svim firmama.

Definitivno bi trebali da se izborimo za omogucavanje placanje fiskalnih racuna i stranim novcem, jer tada je nesto sto kosta 212E stvarno 212 evra a ne 220, jer ih mi menjamo po donjem kursu a trgovci prodaju po ziralnom kursu dinara.

Dachman trziste 22.10.2008. 11:30 #76437

Na zalost tako je i u ostalim oblastima.Celokupno trziste vec duze vreme funkcionise u principu `dodji sutra`,dok se ne uvedu mere i ne sredi ovaj `divlji zapad` od trzista moramo da funkcionisemo tipa `sto ne moze milom,mora silom` :(.

Zmajko Re: Evo koliko kosta 22.10.2008. 12:04 #76438

broj poruka: 1228
Ciganima bi trebalo objasniti da magacin nije rec kojom se opisuje situacija `nemamo herca da kupimo robu i da je drzimo na stanju... Ako hoces sigurno da je kupis cekaj da mi to uzmemo od dnekog levog`.
Lezi lebu da te jedem.

:: Jeste da im je sve najjeftinije al dzaba kad nema na stanju nego samo u magacinu, i cena u dinarima nije ta nego te izadnje bar 2-5% vise u zavisnosti do proizvoda
skycould A koliko bi onda firmi bilo? 22.10.2008. 13:07 #76444

broj poruka: 248
Kad bi svi imali sve na lageru onda bi velika vecina malih firmi mogla slobodno da zatvori. Samo veliki i uvoznici to mogu. Pogotovo sto se radi o ploci koja bas i nije trazena, a ni jeftina. Kod nas je platezno sredstvo dinar kao sto je recimo u Ger. euro ili u UK funta i nijedna druga valuta. Onda bi tih par velikih mogli lepo da podele brand-ove medjusobom i da kontrolisu cene kako im odogovara, a to bi bio monopol. Malo sam otisao u off ali kad zivimo u ovakvoj drzavi nista ne treba da vas cudi.

Zmajko ... 22.10.2008. 13:56 #76449

broj poruka: 1228
Stoji ALI, kad se zna ko pije, a ko placa onda je sve mnogo bolje. Danas svako sa malo para u dzepu moze da postane `gazda`. Gde je radnicka klasa bre? Svi su u nekom direktor fazonu... Nemam nista protiv ali kad ne bi svako zabadao nos gde mu nije mesto onda bi i onaj ko se time profesionalno bavi imao mogucnost da spusti cene. Ovako, kad ima par uvoznika (na prste jedne ruke da nabrojis) i mali milion `firmi` koji od njih nabavljaju po dilerskim cenama nastaje haos. Sad jedna cena, a kad odes tamo druga zbog nekih fantomskih razloga.

Ma... Previse pametnjakovica ima ovde. Prica iz jedne radnje gde dolazi neka `menadzerka` jer prodavacica nije sigurna sta i kako i ubedjuje me da ne mogu da bacim komsiji net ako kupim samo 2 wireless kartice jer to jednostavno nije moguce. Ja pitam jeste li sigurni, a ona ce `100%`... Hehehe. Evo net radi, komsija na XP, a ja na Visti. E sad, ima tu manjih bagova ali to je vec M$... Bitno je da sve sljaka.

Poenta price je - vise rada i ucenja, manje direktora, menadzera i kojekakvih sveznalica. Radnicka klasa je lek za svaku drzavu bato.
nvidia8800 preporuka 22.10.2008. 14:46 #76453

broj poruka: 168
Imao sam pomenutu plocu od njenog pojavljivanja. Svaka preporuka, neces se pokajati.

POZDRAV

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: A koliko bi onda firmi bilo? 22.10.2008. 15:59 #76456

Iz nekog samo tebi znanog razloga bagrljas a da nemas preku potrebu za tim.

Sta kazes platezno sredstvo u E.U. je evro i nista drugo.

Jesi li ti ikad bio van `paradajz republike srbije` ?

Da si bi bilo gde shvatio bi da je to sto ti pricas bagrljanje i nista vise.

Ako ne znas o cemu pricam onda malo putuj svetom.

U latinskoj ameriki se uredno placa onim sta imas, nisu gadljivi na domacu valut, na US$, pa ni na Evro.
U Amstedramu sam 2004 prilikom povratka iz latinske amerike lagano platio hotelski racun US$ niko nije pravio problem.
U Sloveniji sam 2005 bez problema placao Evrom (i US$) iako je tada njihova nacionalna valuta bila Tolar. U Tunisu sam 2007 placao cime stignem, a najvise su se radovali US$.

Dalja rasprava na ovu temu je zaista izlisna.

Znaci ja sam kartu narucio dan ranije, sutradan podigao dinare i svratio do OC House da preuzmem naruceno jer mi je covek koji tamo radi rekao da imaju jos jednu na stanju i da me ceka tj da mogu da je preuzmem u toku sutrasnjeg dana kad god zelim ili imam vremena.

Na taj nacin i moja pokojna baba moze da posluje.

:: Kad bi svi imali sve na lageru onda bi velika vecina malih firmi mogla slobodno da zatvori. Samo veliki i uvoznici to mogu. Pogotovo sto se radi o ploci koja bas i nije trazena, a ni jeftina. Kod nas je platezno sredstvo dinar kao sto je recimo u Ger. euro ili u UK funta i nijedna druga valuta. Onda bi tih par velikih mogli lepo da podele brand-ove medjusobom i da kontrolisu cene kako im odogovara, a to bi bio monopol. Malo sam otisao u off ali kad zivimo u ovakvoj drzavi nista ne treba da vas cudi
voodoons Re: Re: ASUS Rampage Formula 22.10.2008. 22:14 #76523

DFI LP UT X48 ili DFI LP LT X48 su svakako bolje ploce od pomenutog asusa ali su im cene tu.. samo DK X48 je losiji nesto po izvedbi ali tu je DK X48 PLUS koji ispravlja te nedostatke..

:: bolji je dfi.. i jeftinij
:: :: Jel se isplati uzimati ovu plocu pogotvo da li se isplati za overklokovanje?
Zajebani76 Priznajem kriv sam 23.10.2008. 01:41 #76565

broj poruka: 538
MaliAbner@
Moracu da priznam da si upravu, zaista je tako bilo i koristim ovu priliku da te pozovom u prostorije nase firma da ti nadoknadim svaku stetu koju sam izazvao svojom ne odgovornoscu uz to se izvinjavam sto sam potrosi tvoje vrem na dolazak kod nas. Ne zelim da se pravdam ali sto se tice karte koju si porucio, dan pre toga sam je odneo kuci radi testiranja i zaboravio da je ponesem drugu, racunajuci da ce od uvoznika da stignu karte koje sam poruci istog tog dan, ali to se nije desilo. Inace ti si jedini ko je nesto poruci kod nas a da nisi bio ispostovan na vrem ili da ti nije javljeno u slucaju da je doslo do promene dogovora. Recimo imao sam situacioju da je momak perucio 750w napajanje, uvoznik od koga kupujem ta napajanja (alti) nije ih imao na stanju pa mi je dao po istoj ceni 850w ja sam to isto napajanje prodao po ceni napajanja od 750w, hocu da kazem da se zasita trudiumo da budemo maksimalno korektni ali da se propusti desavaju, ko radi taj i gresi:)

Ja sam posao vezan za prodaju racunara pokrenu samo zato sto volim da radim sa hrdverom i da bih nekad u bliskoj buducnosti posto se malo uhodamo u sam posao radio ono sto zaista volim a to su overklokovani racunari. Zapravo ono sto zelim je da prodajem overklokovane konfiguracije na neki bezbedan klok za svaki dani.

Inace sto se tice poslovanja kod nas, zaista je ne moguce drzati na stanju neke modele ploca i grafickih karti u cenovnom rangu preko 200e.Radi se o tome da je Beograd malo trziste za tako nesto a da cene hardvera padaju gotovo na nedeljnom nivou ili kao u zadnje vreme recimo rastu zbog skoka dolara.

korica@
Kupi ovu plocu ako imas para, ali isto tako treba da znas da ces iz procesora koji planiras da klokujes isto izvuci i sa P5Q-E ili Deluxe, caki sa obicnom P5Q plocom. Najvise ces zaprovo dobitio od ploce za ulozeni novac ako kupis DFI LanParty DK P45-T2RS PLUS. Q6600 kod mog prijatelaj Dragan sa tom plocom radi stabilno 500mhz za FSB, sa C2D prociesorima cuda pravi o memoriji i da ne pricam. Samo postoji jedan problem a to je komplikovan bios u cije podesavanje ako se upustis ima da izgubis godine zivota, zato su ljudi iz DFIa smislili softver za setovanj biosa kojim mozes da skines bios kakav tebi odgovara sa vec predefinisanim podesavanjim. Svakak jedine prave overklokerske ploce dostupne na nasem trzist su DFI ploce.

OC_HOUSE - lithium@beotel.net

MaliAbner Re: Priznajem kriv sam 23.10.2008. 07:33 #76577

Ma moja greska je sto sam uposte pomenuo pricu o kartici i Vasu firmu.
Stetu nisam pretrpeo i ne moras da se brines oko toga, novac sam jednostavno preusmerio na drugu stranu i nisam nista izgubio.
Ako mislis na poskupljenje koje se desilo u poslednjih nekoliko nedelja ni to me ne brine buduci da mi je vecina ustedjevine u US$ a on je prilicno ojacao u poslednjih par nedelja.

Sto se tice price o placanju nije to do prodavaca nego do drzave, posto ona i banke uzimaju porez na budale prilikom transakcija iz strane valute u domacu i nazad.

Korektno od Vas sto ste se oglasili.

Moja prica je bila vise o opstem stanju u paradajz republiki srbiji, nazalost pomenuo sam OC House.

:: MaliAbner
:: Moracu da priznam da si upravu, zaista je tako bilo i koristim ovu priliku da te pozovom u prostorije nase firma da ti nadoknadim svaku stetu koju sam izazvao svojom ne odgovornoscu uz to se izvinjavam sto sam potrosi tvoje vrem na dolazak kod nas. Ne zelim da se pravdam ali sto se tice karte koju si porucio, dan pre toga sam je odneo kuci radi testiranja i zaboravio da je ponesem drugu, racunajuci da ce od uvoznika da stignu karte koje sam poruci istog tog dan, ali to se nije desilo. Inace ti si jedini ko je nesto poruci kod nas a da nisi bio ispostovan na vrem ili da ti nije javljeno u slucaju da je doslo do promene dogovora. Recimo imao sam situacioju da je momak perucio 750w napajanje, uvoznik od koga kupujem ta napajanja (alti) nije ih imao na stanju pa mi je dao po istoj ceni 850w ja sam to isto napajanje prodao po ceni napajanja od 750w, hocu da kazem da se zasita trudiumo da budemo maksimalno korektni ali da se propusti desavaju, ko radi taj i gresi:
:: Ja sam posao vezan za prodaju racunara pokrenu samo zato sto volim da radim sa hrdverom i da bih nekad u bliskoj buducnosti posto se malo uhodamo u sam posao radio ono sto zaista volim a to su overklokovani racunari. Zapravo ono sto zelim je da prodajem overklokovane konfiguracije na neki bezbedan klok za svaki dani.
:: Inace sto se tice poslovanja kod nas, zaista je ne moguce drzati na stanju neke modele ploca i grafickih karti u cenovnom rangu preko 200e.Radi se o tome da je Beograd malo trziste za tako nesto a da cene hardvera padaju gotovo na nedeljnom nivou ili kao na nedeljnom nivou ili kao u zao u zadnje vreme recimo rastu zbog skoka dolara
:: korica
:: Kupi ovu plocu ako imas para, ali isto tako treba da znas da ces iz procesora koji planiras da klokujes isto izvuci i sa P5Q-E ili Deluxe, caki sa obicnom P5Q plocom. Najvise ces zaprovo dobitio od ploce za ulozeni novac ako kupis DFI LanParty DK P45-T2RS PLUS. Q6600 kod mog prijatelaj Dragan sa tom plocom radi stabilno 500mhz za FSB, sa C2D prociesorima cuda pravi o memoriji i da ne pricam. Samo postoji jedan problem a to je komplikovan bios u cije podesavanje ako se upustis ima da izgubis godine zivota, zato su ljudi iz DFIa smislili softver za setovanj biosa kojim mozes da skines bios kakav tebi odgovara sa vec predefinisanim podesavanjim. Svakak jedine prave overklokerske ploce dostupne na nasem trzist su DFI ploce
:: OC_HOUSE - lithium@beotel.ne
markopvict malo offtopic 30.12.2008. 17:03 #86338

broj poruka: 4515
Da li je proradio mail lithium@beotel.net?
Pozdrav za gospodina Vladu.
Milos

- - - -

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs