Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
GA-945p-S3 sa c2dE6320 POMOC
STRANA 1 OD 1
korica GA-945p-S3 sa c2dE6320 POMOC 22.10.2008. 08:19 T12749

status: user
broj poruka: 152
Ljudi imam tu plocu i taj procesor sto sam naveo u naslovu interesuje me da li ikako postoji mogucnost da na toj ploci overklokujem porcesor sa 1.8 ghz na 2.5ghz ili malo manje.Nesto sam pokusavao dizanjem fsb ali ne vredi cima predjem 250fsb sa mnoziocem 9 pocne da blokira cela ploca onda moram da radim clear cmos, da li posoji resenje u dizanju megaherca na memoriji i pci expres slotu ili naponu?
Ako bilo ko zna neki sajt sa ovom plocom gde ima detaljno upustvo za overklokovanje ili ima istu plocu UNAPRED HVALA!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragojlo2 Bre brate,... 22.10.2008. 16:58 #76460

status: user
broj poruka: 718
... il`ti ne znas sta imas ili ne znas cak ni to ... e6320 ima maksimalan mnozilac od 7 pa kako si na Gigabyte-ovoj ploci uspeo da u bios-u upises 9 to stvarno ne znam...al`ajde da vidimo nesto ... 6320 ima mnozilac 7 i radi na fsb 266 (standard) ... da bi dobio 2,5 Ghz-a moras da fsb stavis na 2500/7=357 ,a to p945 ne moze jer ploce teraju do nekih 300 ... posto ne mozes vise ili se zadovolji sa 2,1 Ghz ili kupi neku noviju plocu koja ce moci da tera vise od toga...U svakom slucaju buduci da ti procesor ima mali mnozilac bice problema da ga poteras na neke vise taktove (citaj preko 3ghz-) iako on to moze za ovu ekskurziju bi ti trebalo uz plocu i neka dobra memorija koja stabilno tera preko 900Mz (fsb=450) sto je kod tebe 7*450=tek 3150 Mhz ...nije lose ni to teraces uz solidnu grafiku sve igrice bez problema ,ali nije ni neki rekord...Sa standardnom ddr2 800 memorijom ces izvuci dakle 2800Mhz-a sto uz tvojih 4mb kesa nije lose jer ces i sa time imati slican rezultat uz naravno dobru graficku...
Ovi procesori su tajno oruzije pisalaca testova za maticne ploce jer omogucavaju overklok sa visokim fsb-om ,ali ga gameri izbegavaju jer su ploce koje podrzavaju visoke vrednosti fsb-a obicno skupe i potrebna je i bolja memorija od standardne ,tako da sve to podize trosak u startu ...Mada ako si ga uzeo polovnog ,za male pare ,kupi neku bolju tj noviju plocu i poteraj to na 2,8Ghz(fsb=400) i uzivaj jer ce te verno sluziti bez problema pod uslovom da je ispavan...Eto toliko...`Ajd u zdravlje!
..........................................................................
SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs