Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
LPT port
STRANA 1 OD 1
IceCream LPT port 20.10.2008. 12:54 T12716

status: user
broj poruka: 791
na ploci koju posedujem nema` lpt` port a potreban mi je, nego postoje kontakti na ploci za lpt poput onih za USB na front panel i nabavio sam taj kabel koji se ubada na te kontakte a sam lpt konektor se pricvrstuje na sasiju e sad dilema je sledeca kako da spojim kabel na te kontakte tj moze da se spoji na dva nacina , znaci moze da se spoji na jedan nacin a moze isto tako da se zarotira za 180 stepeni i ponovo spoji e posto nisam siguran kako dali ima sanse da nesto ostetim ako pogresno spojim ili mozda neko zna proceduru
u pitanju je 26 pinski konektor nalik IDE kablu isto tako ima onu izbocinu da se ne ubode pogresno s tim sto na ploci nema one zastitne plastike oko pinova sa udubljenjem za kabel tako da moze i ovako i onako
...............pa trazim savet
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nomemory Re 20.10.2008. 13:16 #76112

broj poruka: 251

Na konektoru bi trebao da imas brojeve, a na ploci oznacen pin1. Pogledaj malo po ploci, ne mora da bude blizu konektora. Donji lijevi je pin1.
IceCream re 20.10.2008. 13:25 #76115

na ploci nevidim nista ali u knjizici od ploce vidim raspored pinova ali na konektoru nema nista imam samo onu izbocinu nikakav broj jel ima pravila odakle se broje kontakti

nomemory Pinovi 20.10.2008. 13:36 #76118

broj poruka: 251

Gornji red (sira strana) sa desna u lijevo od 1 do 13, donji red takodje sa desna u lijevo od 14 do 25.
IceCream re 20.10.2008. 13:55 #76121

dira

vladarko Na ploči ne moraš... 20.10.2008. 21:08 #76226

broj poruka: 4228
baš da imaš označen brojem 1 pin `jedan`. Nekad je on označen nekim punim kvadratom ili pravougaonikom. Najčešće je slika iz uputstva verna rasporedu pinova na ploči, kažem najčesšće.

Ako konektor ima kabl, na kablu je obično označena drugom bojom žica koja je prva (No1)

Pozdrav!

Vlada

vladarko HE HE 20.10.2008. 21:09 #76227

broj poruka: 4228
Sad sam video:... ako konektor ima kabl..

Zanemari ovaj početak...

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs