U dilemi sam da li da prelazim sa 2180 oc na 2.66 na e8400. Graficka je ATI 4850. Pretpostavljam da ce igre raditi bolje, ali SkyFire me je razuverio sto se tice Crysisa. I da li je isplativo da prelazim na 1066 DDR2, trenutno imam 3x1GB DDR2 na 800MHz. Jer koliko vidim FSB e8400 je 1333 pa me zanima da li ce biti iskoriscen njegov pun potencijal sa DDR2 na 800MHz.
a zasto ti je taj procesor OC-ovan na samo 2.66GHz...moze to dosta vise u zavisnosti od ploce koju imas...memoriju ne bih menjao da sam na tvom mestu, jednostavno se ne isplati... a i generalno, nema previse potrebe da menjas bilo sta od tih komponenti...sve igre na tome mogu da rade u full-u, naravno pri nekim normalnim rezolucijama...
Probao sam na 3GHz (9x333) ali zakuca u igrama (nisam mu povecavao napon - ne znam na koliko da stavim). Cooler je CM HyperTX, napajanje Antec TP Trio 650W. Ploca je Gigabyte DS3L. Sve radi super na 1680x1050 na high detaljima, nego me svrbi desni dlan.
probaj da postavis u biosu na 1.243v sto bi sa drop-om bilo 1.23xv.to bi trebalo da je dovoljno za 333x9.
:: Probao sam na 3GHz (9x333) ali zakuca u igrama (nisam mu povecavao napon - ne znam na koliko da stavim). Cooler je CM HyperTX, napajanje Antec TP Trio 650W :: Ploca je Gigabyte DS3L. :: Sve radi super na 1680x1050 na high detaljima, nego me svrbi desni dlan :: ::
Ako te svrbi desni dlan, masi se u dzep i daj te pare alkoholicaru na ulici, on ce ih bolje iskorisititi. Ti dobiti od troska koji si opisao - neces imati.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Strpi se. Mislim da se ne isplati raditi ovo što si opisao. Da prelaziš sa dual core na quad core cpu (45nm, 12MB), to bi već značilo nešto. Menjanje memorije ti se ne isplati ni u kojim kombinacijama. Klokuj taj procesor i čekaj... .)
:: U dilemi sam da li da prelazim sa 2180 oc na 2.66 na e8400. Graficka je :: ATI 4850. Pretpostavljam da ce igre raditi bolje, ali SkyFire me je razuverio sto se tice Crysisa. :: I da li je isplativo da prelazim na 1066 DDR2, trenutno imam 3x1GB DDR2 na 800MHz. Jer koliko vidim FSB e8400 je 1333 pa me zanima da li ce biti iskoriscen njegov pun potencijal sa DDR2 na 800MHz :: :: Hvala unapre :: :: poz ::
imas solidan kuler, tako da napon mozes bez problema da podizes do 1.45V...moze i preko, ali ipak nemmoj ako ne znas sta radis...na 3GHz ne bi trebao da imas problema...slobodno podizi napon dok ne postignes stabilnost sistema...
Pa razlika je velika jer cela serija E21xx se bazira na Dual Core jezgru, tek su serije od E4xxx pa nadalje zasnovane na Core2 tehnologiji koja je daleko brza, a da li se isplati to zavisi koliko ti je potrebno. Naravno mozes preskociti i Core2Duo pa ici na Core2Quad ako imas potrebe za time, shodno sa prohtevima i cena raste pa ti vidi sta je to sto je dovoljno da ti zavrsi posao kojim se bavis a preostali novac cuvaj za naredni upgrade.
Hvala na odgovorima, ubedili ste me. Probac danas na 3GHz sa podizanjem napona. Vaskev mislim da nisi u pravu i serija 21xx je uradjena u Core2 arhitekturi, naziv CoreDuo su mu dali cisto iz markentiskih razloga. Razlika izmedju 21xx i 4xxx je samo u kes memoriji.
Nista ne pipaj, bolje sacuvaj pare i uzmi Nehalem za godinu dana, a taj komp ti je sasvim ok, a sto se tice memorije ostavi je, u nekim testovima je cak i brza ta memorija na 800MHZ od one na 1066MHZ,...
Ne menjaj, nista, pogotvo ne ram, ralika u performansama je minimalna i ne isplati se... Posto vec imas kuler, samo klkni E2180 na 3ghz 333*9 napon cini mi se treba negde oko 1.3V i to je to, kad Istestiras stabilnost orthosom nekoliko sati uz podignut i Core temp i nadgledas temperature, ako ne prelaze 65C mozes slobodno tako da ostavis vise nece da zeza, naravno temperature treba da budu sto manje i treba da spustis napon sto vise i da vidis sa koliko je stabilan(ne izbacuje gresku pri testiranju), samo sam ti dao neku gornju granicu...
Vaskev, sve je to Core 2 Duo, pa čak i E21xx serija. Svi Intelovi procesori se razlikuju samo po kešu, FSB-u i po podršci za virtualizaciju.
Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
:: Pa razlika je velika jer cela serija E21xx se bazira na Dual Core jezgru, tek su serije od E4xxx pa nadalje zasnovane na Core2 tehnologiji koja je daleko brza, a da li se isplati to zavisi koliko ti je potrebno. Naravno mozes preskociti i Core2Duo pa ici na Core2Quad ako imas potrebe za time, shodno sa prohtevima i cena raste pa ti vidi sta je to sto je dovoljno da ti zavrsi posao kojim se bavis a preostali novac cuvaj za naredni upgrade :: :: ::
:: Ne menjaj, nista, pogotvo ne ram, ralika u performansama je minimalna i ne isplati se.. :: Posto vec imas kuler, samo klkni E2180 na 3ghz 333*9 napon cini mi se treba negde oko 1.3V i to je to, kad Istestiras stabilnost orthosom nekoliko sati uz podignut i Core temp i nadgledas temperature, ako ne prelaze 65C mozes slobodno tako da ostavis vise nece da zeza, naravno temperature treba da budu sto manje i treba da spustis napon sto vise i da vidis sa koliko je stabilan(ne izbacuje gresku pri testiranju), samo sam ti dao neku gornju granicu... :: :: ::
... digni napon na negde oko 1,35v , mch =0,1V i fsb overvoltage contr=+0,1V i teraj dokle mozes ako nece poteraj vcore do 1,4V i ici ce sigurno ...poteraj orthos prime ili occt za kontrolu stabilnosti i bice ok... neko (cini mi se psyman) je terao to i na 3,8 ghz-a ...`Ajd u zdravlje! .......................................................................... SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.