Ortak je skoro reinstalirao windows i kad je ubacio driver (Realtek Audio) koji smo skinuli sa zvanicnog sajta, zvuk ne radi, cuje se samo pistanje. Kada je pokusao da ga deinstalira, pojavi se plavi ekran i padne sistem. Nabavio sam mu driver cleaner i opet skinuo driver sa istog sajta (mozda nije bio dobro skinut pa da probamo opet).
Uz pomoc DC-a moze da ga deinstalira bez pada sistema ali kada ga opet instalira, isto. Zvuk ne radi. Da li je problem sa plocom ili sa driver-om? Odakle bih jos mogao da skinem driver posto sumnjam na njega?
ja uglavnom za realtek ne jurim drivere, pustim da windows update da to odradi. nikad nisam imao nikakvih problema, dok sa `skinutim` driverima ume da brlja. doduse, neces imati sareni interfejs za volime control i jack sense (meni nepotrebni, ti odluci), ali ces se zauzvrat osloboditi par aktivnih procesa.
Drivere sam i skinuo sa Asus-ovog sajta a sto se tice auto update-a, to je nemoguce, ortak ima dial up i trebalo bi mu sigurno par sati da ih skine. Probacu sa realtek-ovog sajta a ako neko zna neki alternativni sajt, neka ga postuje.
ponekad zadaje problema (pokretanje `self-exe-a`). Probaj da raspakujes instalacioni fajl (WinRAR i slicno), iskopiras fajlove u neki temp folder, i iz control panel/hardware/device manager-a zatrazis `update driver`, navedes instalacijskog wizard-a na temp folder i odaberes HDA... Ili: obrisi sve pomocu Driver Cleanera, restartuj, pa kada te install wizard povede u `found new hardware` instalaciju , navedi ga na onaj folder. Isti postupak ponekad pomaze instalisanju drajvera za druge uredjaje, narocito graf karte.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.