Imam neq praistorijskq masinu, moj stari komp, koji ima 256 rama. Drugar takodje. Posto imam nov komp, njemu bih dao mojih 256 rama da ubode kod njega pa da ima 512. E sada, zanima me najlaksi nacin da proverim koji je ram ili ako to nije toliko bitno, da li mogu samo da ubodem modul tamo kod njega (ako ima barem tri slota stavio bih mu u 3ci, to je valjda onda u dual-channelu:)? Tj. da li moze nesto lose da se desi ako ja ubodem taj modul ili samo nece raditi?! Ja bih ubo pa ako vidim da komp prepoznaje onda cool:) Inace oba rama su samo DDR ali ne znam firme, ni one neke brojkice koje se tu pisu...:) PoZ
CPU-Z pa proveri taj ram. A to za dual channel zavisi od ploce do ploce kod mene je npr. u prva dva dual channel, a na nekim plocama gledas boju i ubacis u dva slota iste boje.
Ne moze se nista desiti,probaj ili ti se nece dici sistem ili ce da radi.Sto se tice single ili dual najbolje je kao sto je Bear rekao pokreni CPU-Z i u njemu ces videti u kom modu je,sto licno mislim da je u single-u.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.