Hteo bih da probam da kloknem malo jedan stari cpu. U pitanju je Barton 3000+(@2,15Ghz). Sad kad ga turim u socket i upalim voltaža stoji na 1.650V i neda mi da idem fsb preko 133 i množilac 10. Digao sam voltažu za 0.025V i dozvolio mi je fsb 166 i množilac 13 tj. digao je sistem sve radi lepo. To mu je default vrednost. Koliko bih još smeo da dižem voltažu da probam da ga poteram još malo, a da ga ne ugrozim. U opcijama mogu da teram fsb do 200, množilac do 15. On bi trebao da ide do nekih 2.5Ghz bez problema. Ploča epox ep-8k3ae-e memara 1Gb ddr 400
hvala, setih se da je i ortak pokušao svojevremneo da klokne Athlona, al ga je spalio, pa ću ga pitati dokle je terao voltažu. Još neki predlog neko? Znam da je bila tema pre izvesnog vremena baš o bartonu al nemogu da nađem. Btw bax kako je bilo na oksidženu? a sta ti ja znam...
Oxygene je 8 novembra....biće ludaja, žao mi je što nije koncerta na otvorenom, Jarre kaže da mu je jedan od planova bio da održi koncert na otvorenom u Beogradu, al ništa nije mogao protiv organizatora. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
:: hvala, setih se da je i ortak pokušao svojevremneo da klokne Athlona, al ga je spalio, pa ću ga pitati dokle je terao voltažu :: Još neki predlog neko? Znam da je bila tema pre izvesnog vremena baš o bartonu al nemogu da nađem. :: Btw bax kako je bilo na oksidženu :: a sta ti ja znam.. :: ::
Druga Žare. Ja istripovao za datum. Mislio sam da je ovog meseca. Slušao sam ga davno i bio mi je zanimljivo sve to nov zvuk sve nekako čudno i uvrnuto. čini mi se još 95god. a sta ti ja znam...
:: :: Oxygene je 8 novembra....biće ludaja, žao mi je što nije koncerta na otvorenom, Jarre kaže da mu je jedan od planova bio da održi koncert na otvorenom u Beogradu, al ništa nije mogao protiv organizatora. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Ma nema problema reeeeeeeeeci ! :: :: :: :: hvala, setih se da je i ortak pokušao svojevremneo da klokne Athlona, al ga je spalio, pa ću ga pitati dokle je terao voltažu :: :: Još neki predlog neko? Znam da je bila tema pre izvesnog vremena baš o bartonu al nemogu da nađem. :: :: Btw bax kako je bilo na oksidženu :: :: a sta ti ja znam.. :: :: :: ::
Ne bih dizao više od 10% voltažu (znači za 0.16, tj max oko 1.8V). Treba ti i dobar cooler da isprati OC i proveravaj T sve vreme. Ne verujem u tih 2.5Ghz bez problema. Svaki će ići do 2.3, dobri primerci do 2.4 a 2.5 samo izuzetni.
:: Ne bih dizao više od 10% voltažu (znači za 0.16, tj max oko 1.8V). Treba ti i dobar cooler da isprati OC i proveravaj T sve vreme. Ne verujem u tih 2.5Ghz bez problema. Svaki će ići do 2.3, dobri primerci do 2.4 a 2.5 samo izuzetni :: :: ::
...ja sam svojevremeno imao Batona 2500+, koji je radio na 2.7GHz ( da napomenem da je proca bio zakljucan na 11x i fsb na def bilo na 166MHz ), FSB mu je bio na 245, imao sam dobru memoriju koja je mogla da gura to, cini mi se Kingston Hyper X 466 i nForce 400 Ultra! Pozz...
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647021. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.