Sutraje konačno dan D za kupovinu nove kofiguracije.Dvoumim se između 2 ploče GA 78G DS3H i JW RS 780UVD.Pošto neću uzimati grafičku, koja je bolja varijanta.Našao sam negde da neka varijanta GA ploča ima poseban kontroler na northbridge i da daje 10% bolje performanse i nema problema sa temperaturom, al ne znam koja.
Takođe, uzimam 2x 2 gb rama, ima li tu neka preporuka.Procesor je Amd X2 5600 a možda 4450.
da ne uzimas toliko RAM-a ako ces imati jedan od tih procesora a uz to samo ugradjenu graf kartu. Nema mnogo smisla (odnosno, bacanje je para). Uz jedan bolji Phenom i dodatnu graficku, imalo bi smisla. Ovako - kao da kupujes dijamantska stakla za brvnaru na nekoj visokoj planini. Znaci: -ako ti je cilj da ustedis, kupi Gigabyte-a, 4450 i 2x1GB RAM-a -ako si racionalan, kupi tu plocu, Phenom i 2x1GB RAM-a -ako si resio da bacis pare onda uzmi tu plocu, Phenom 9xxx i 2x2GB RAM-a -ako hoces da za dobre pare imas dobar komp, uzmi sve ovo u prethodnom redu plus dobru graficku (dodatnu)
Ja sam tu plocu planirao da uzmem za Phenom-a X4 (meti i ti Phenoma, dodaj jos malo para) dok nisam sakupio pare za neki malo ozbiljniji Intel... pa sam na kraju uzeo Asus P5Q-E i Q9550...
Dok on skupi toliko para za taj Intel u odnosu na ovo sto sad ima, doci ce Nehalem, i jos neka cuda, tako da ti sacuvaj jos koji dinar, pa za Novu godinu kupi komp, doci ce do tad i Nehalem, pa ces imati mnogo jaci komp,...
Pozdrav!
:: Ja sam tu plocu planirao da uzmem za Phenom-a X4 (meti i ti Phenoma, dodaj jos malo para) dok nisam sakupio pare za neki malo ozbiljniji Intel... pa sam na kraju uzeo Asus P5Q-E i Q9550.. :: :: Moj savet ti je taj Gigabute GA-MA78G-DS3H...
da, da samo sto mu ja nisam preporucio da uzme Intel vec sam mu rekao da sam i ja hteo tako neku stvar da uzmem... pa zbog bolje finansiske situacije sam uzeo nesto drugo...
Ali nije ti los predlog ako mu se ne zuri!!!
:: Dok on skupi toliko para za taj Intel u odnosu na ovo sto sad ima, doci ce Nehalem, i jos neka cuda, tako da ti sacuvaj jos koji dinar, pa za Novu godinu kupi komp, doci ce do tad i Nehalem, pa ces imati mnogo jaci komp,.. :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ja sam tu plocu planirao da uzmem za Phenom-a X4 (meti i ti Phenoma, dodaj jos malo para) dok nisam sakupio pare za neki malo ozbiljniji Intel... pa sam na kraju uzeo Asus P5Q-E i Q9550.. :: :: :: :: Moj savet ti je taj Gigabute GA-MA78G-DS3H...
Izvini, rekao si za Phenom X4, ali i ti si u pravu, neka saceka Novu godinu em ce imati popust, em ce izaci Nehalem em se mozda pojavi neka nova grafulja, pa snizi cenu ovim starim, pa mozes da zamenis ceo komp, samo ako budes imao dovoljno para. Hvala ti sto si mi rekao da mi nije los predlog!!!
Pozdrav!
:: da, da samo sto mu ja nisam preporucio da uzme Intel vec sam mu rekao da sam i ja hteo tako neku stvar da uzmem... pa zbog bolje finansiske situacije sam uzeo nesto drugo.. :: :: Ali nije ti los predlog ako mu se ne zuri!!! :: :: :: :: Dok on skupi toliko para za taj Intel u odnosu na ovo sto sad ima, doci ce Nehalem, i jos neka cuda, tako da ti sacuvaj jos koji dinar, pa za Novu godinu kupi komp, doci ce do tad i Nehalem, pa ces imati mnogo jaci komp,.. :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Ja sam tu plocu planirao da uzmem za Phenom-a X4 (meti i ti Phenoma, dodaj jos malo para) dok nisam sakupio pare za neki malo ozbiljniji Intel... pa sam na kraju uzeo Asus P5Q-E i Q9550.. :: :: :: :: :: :: Moj savet ti je taj Gigabute GA-MA78G-DS3H...
Mnogo sam Novih godina sačekao, koristim Durona koji jedva radi i neću više da čekam.Sutra uzimam pa šta bude.
Pošto stavljam 64b mašinu, savetovano mi je ovde na forumu da ipak uzmem 4 giga jer se tad vidi sva memorija. Ne igram se već sam običan surfer i volim da pootvaram gomilu prozorau Mozili.Možda stavim i Vistu,ko zna.Ne radi se o uštedi, ide sve na 20 rata, već da napravim pristojan komp.Idu 2harda od 1Tb u Raidu,zbog kolekcije muzike.
Nema na netu u SK ništa, znači moram da kupim novine.Čitao sam na Benč forumu o razlici u performansama kod GA ploča zavisno od modela ali nisam zapamtio o kom se modelu tačno radi.
Ma... ako ima strplenja ne da moze da uzme masinu nego ju!!! Ja sam uzeo GTX260 TOP za 2 dana okinula cena sa 22 soma na 20... nVidia sto se tice graficke ce izbaciti core GT206 pa ce cena core gt200 pasti, i7 stize padaju cene procesora + jos novogodisnj popust...
E da sam samo imao strpljenja jos koji mesec (pa da poslusam svoj savet)...
:: Izvini, rekao si za Phenom X4, ali i ti si u pravu, neka saceka Novu godinu em ce imati popust, em ce izaci Nehalem em se mozda pojavi neka nova grafulja, pa snizi cenu ovim starim, pa mozes da zamenis ceo komp, samo ako budes imao dovoljno para. Hvala ti sto si mi rekao da mi nije los predlog!! :: :: Pozdrav :: :: :: :: da, da samo sto mu ja nisam preporucio da uzme Intel vec sam mu rekao da sam i ja hteo tako neku stvar da uzmem... pa zbog bolje finansiske situacije sam uzeo nesto drugo.. :: :: :: :: Ali nije ti los predlog ako mu se ne zuri!!! :: :: :: :: :: :: :: Dok on skupi toliko para za taj Intel u odnosu na ovo sto sad ima, doci ce Nehalem, i jos neka cuda, tako da ti sacuvaj jos koji dinar, pa za Novu godinu kupi komp, doci ce do tad i Nehalem, pa ces imati mnogo jaci komp,.. :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja sam tu plocu planirao da uzmem za Phenom-a X4 (meti i ti Phenoma, dodaj jos malo para) dok nisam sakupio pare za neki malo ozbiljniji Intel... pa sam na kraju uzeo Asus P5Q-E i Q9550.. :: :: :: :: :: :: :: :: Moj savet ti je taj Gigabute GA-MA78G-DS3H...
I ja ali sam ionako zadovoljan, imam 4850, sve mi odlicno radi, ali znas sta je fora u tom cekanju ti sacekas nesto, onda mu bude viskoa cena, onda kad mozes da kupis nesto novo onda opet izlazi nesto novo i tako u nedogled. I da uzmi 4GB memorije, i neki jak procesor bolje nekog Intela, ako si surfer grafa ti nije toliko bitna. Evo ovako Q6600 ti je bolji za surfovanje i neku obradu podataka i neku Gigabayte ili Asus plocu, do 8k dinara, to ti sa tim procesorom i maticnom ispadne oko 20k dinara, i dva harda, 28k dinara, znaci 2800 dinara mesecno, naravno ako imas toliko para, to ti je odlicno, a grafu nisi rekao koju imas, verovatno neku AGP, onda jos 4k dinara za 9500GT, rekao si za surfovanje i to ti je 32k dinara, tj. 3200 mesecno, i da memorija jos 6k dinara, to ti je 38k, znaci 3800 mesecno. A AMD uzmes neku plocu sa integrusom, i neki Phenom od 12k dinara, i eto ti kompa sa memorijom od 26k dinara, znaci 2600 dinara mesecno, reci sta si uradio!!!
Pozdrav!
:: Ma... ako ima strplenja ne da moze da uzme masinu nego ju!! :: Ja sam uzeo GTX260 TOP za 2 dana okinula cena sa 22 soma na 20... nVidia sto se tice graficke ce izbaciti core GT206 pa ce cena core gt200 pasti, i7 stize padaju cene procesora + jos novogodisnj popust.. :: :: E da sam samo imao strpljenja jos koji mesec (pa da poslusam svoj savet)... :: :: :: Izvini, rekao si za Phenom X4, ali i ti si u pravu, neka saceka Novu godinu em ce imati popust, em ce izaci Nehalem em se mozda pojavi neka nova grafulja, pa snizi cenu ovim starim, pa mozes da zamenis ceo komp, samo ako budes imao dovoljno para. Hvala ti sto si mi rekao da mi nije los predlog!! :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: da, da samo sto mu ja nisam preporucio da uzme Intel vec sam mu rekao da sam i ja hteo tako neku stvar da uzmem... pa zbog bolje finansiske situacije sam uzeo nesto drugo.. :: :: :: :: :: :: Ali nije ti los predlog ako mu se ne zuri!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dok on skupi toliko para za taj Intel u odnosu na ovo sto sad ima, doci ce Nehalem, i jos neka cuda, tako da ti sacuvaj jos koji dinar, pa za Novu godinu kupi komp, doci ce do tad i Nehalem, pa ces imati mnogo jaci komp,.. :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja sam tu plocu planirao da uzmem za Phenom-a X4 (meti i ti Phenoma, dodaj jos malo para) dok nisam sakupio pare za neki malo ozbiljniji Intel... pa sam na kraju uzeo Asus P5Q-E i Q9550.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moj savet ti je taj Gigabute GA-MA78G-DS3H...
Ma sto se mene tice nije mi fora da imam nesto najnovije nego da mi potraje... ja sam skoro zamenio 1.8 Athlon 2000+ klokovan jer je vec postalo katastrofa koristiti ga... dosta je drzao 7 dina... asusova ploca i 80GB... pa sam sad gledao nesto da uzmem sto je da potraje, opet... jer nemam para da kupujem svake dine novu masinu sto je ujedno i bacanje para jer sam ja jos uvek srednjoskolac... ne bih ponovo da radim celo leto za komp... :-D
Pozdrav i kao sto Gile kaze javi sta si uradio
:: I ja ali sam ionako zadovoljan, imam 4850, sve mi odlicno radi, ali znas sta je fora u tom cekanju ti sacekas nesto, onda mu bude viskoa cena, onda kad mozes da kupis nesto novo onda opet izlazi nesto novo i tako u nedogled. I da uzmi 4GB memorije, i neki jak procesor bolje nekog Intela, ako si surfer grafa ti nije toliko bitna. Evo ovako Q6600 ti je bolji za surfovanje i neku obradu podataka i neku Gigabayte ili Asus plocu, do 8k dinara, to ti sa tim procesorom i maticnom ispadne oko 20k dinara, i dva harda, 28k dinara, znaci 2800 dinara mesecno, naravno ako imas toliko para, to ti je odlicno, a grafu nisi rekao koju imas, verovatno neku AGP, onda jos 4k dinara za 9500GT, rekao si za surfovanje i to ti je 32k dinara, tj. 3200 mesecno, i da memorija jos 6k dinara, to ti je 38k, znaci 3800 mesecno. A AMD uzmes neku plocu sa integrusom, i neki Phenom od 12k dinara, i eto ti kompa sa memorijom od 26k dinara, znaci 2600 dinara mesecno, reci sta si uradio!! :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ma... ako ima strplenja ne da moze da uzme masinu nego ju!! :: :: Ja sam uzeo GTX260 TOP za 2 dana okinula cena sa 22 soma na 20... nVidia sto se tice graficke ce izbaciti core GT206 pa ce cena core gt200 pasti, i7 stize padaju cene procesora + jos novogodisnj popust.. :: :: :: :: E da sam samo imao strpljenja jos koji mesec (pa da poslusam svoj savet)... :: :: :: :: :: Izvini, rekao si za Phenom X4, ali i ti si u pravu, neka saceka Novu godinu em ce imati popust, em ce izaci Nehalem em se mozda pojavi neka nova grafulja, pa snizi cenu ovim starim, pa mozes da zamenis ceo komp, samo ako budes imao dovoljno para. Hvala ti sto si mi rekao da mi nije los predlog!! :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: da, da samo sto mu ja nisam preporucio da uzme Intel vec sam mu rekao da sam i ja hteo tako neku stvar da uzmem... pa zbog bolje finansiske situacije sam uzeo nesto drugo.. :: :: :: :: :: :: :: :: Ali nije ti los predlog ako mu se ne zuri!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dok on skupi toliko para za taj Intel u odnosu na ovo sto sad ima, doci ce Nehalem, i jos neka cuda, tako da ti sacuvaj jos koji dinar, pa za Novu godinu kupi komp, doci ce do tad i Nehalem, pa ces imati mnogo jaci komp,.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja sam tu plocu planirao da uzmem za Phenom-a X4 (meti i ti Phenoma, dodaj jos malo para) dok nisam sakupio pare za neki malo ozbiljniji Intel... pa sam na kraju uzeo Asus P5Q-E i Q9550.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moj savet ti je taj Gigabute GA-MA78G-DS3H...
Lonely i ja sam srednjoskolac, ako ti treba brza zarada, odes u Gucu i prenosis pice, za 3 dana 20k dinara zaradio moj drug, sledece godine idem i ja, koja si godina, i da ja sam imao Athlon 2400+ ne klokovan!!!
Pozdrav!
:: Ne mogu ni ja sad da nadjem odgovarajuci SK (broj 8/2008 sadrzi samo test ploce Sapphire 780G), ali ima Digital od marta 2008 zeljene testove :: :: http://www.digitalonline.co.yu/sadrzaj_casopis.php?id=5 :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Ja sam druga godina Elektro, Telekomunikacije... ti?
U jbt!!! pa to je EXTRA!!! Ja mesec dana u madacinu 8 sati devno za 24 tisuce!!! Matori... Vidimo se u Guci... Heheh
:: Ja sam dao drugu, bas taj, ali ima na sajtu, evo ga i link sa teksto :: :: http://www.sk.rs/2008/08/sktd07.htm :: :: Lonely i ja sam srednjoskolac, ako ti treba brza zarada, odes u Gucu i prenosis pice, za 3 dana 20k dinara zaradio moj drug, sledece godine idem i ja, koja si godina, i da ja sam imao Athlon 2400+ ne klokovan!! :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ne mogu ni ja sad da nadjem odgovarajuci SK (broj 8/2008 sadrzi samo test ploce Sapphire 780G), ali ima Digital od marta 2008 zeljene testove :: :: :: :: http://www.digitalonline.co.yu/sadrzaj_casopis.php?id=5 :: :: :: :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: :: :: ::
I ja druga godina Masinski tehnicar za kompjutersko konstruisanje, pogledaj mail. Reci sta si odlucio i kako si prosao. Srecno sa kupovinom!
Pozdrav!!!
:: Ja sam druga godina Elektro, Telekomunikacije... ti :: :: U jbt!!! pa to je EXTRA!!! Ja mesec dana u madacinu 8 sati devno za 24 tisuce!! :: Matori... Vidimo se u Guci... Hehe :: :: :: :: Ja sam dao drugu, bas taj, ali ima na sajtu, evo ga i link sa teksto :: :: :: :: http://www.sk.rs/2008/08/sktd07.htm :: :: :: :: Lonely i ja sam srednjoskolac, ako ti treba brza zarada, odes u Gucu i prenosis pice, za 3 dana 20k dinara zaradio moj drug, sledece godine idem i ja, koja si godina, i da ja sam imao Athlon 2400+ ne klokovan!! :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Ne mogu ni ja sad da nadjem odgovarajuci SK (broj 8/2008 sadrzi samo test ploce Sapphire 780G), ali ima Digital od marta 2008 zeljene testove :: :: :: :: :: :: http://www.digitalonline.co.yu/sadrzaj_casopis.php?id=5 :: :: :: :: :: :: :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: :: :: :: :: ::
TO CARE, 15 godina, ali pomenuo sam to u jednoj temi pre oko mesec dana, al nema veze. Srecno sa kupovinom!!!
Pozdrav!
:: AL` PROVALIO SAM DA IMAS 15-16 GODINA `IZ ODMA` :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: I ja druga godina Masinski tehnicar za kompjutersko konstruisanje, pogledaj mail. Reci sta si odlucio i kako si prosao. Srecno sa kupovinom :: :: :: ::
Iz Prve ruke mogu da ti kažem da je ploča ekstra. Sa prethodnom Gigabyte nForce 560 imao sam gomilu bezveznih problema, a s ovom za sada sve radi odlično.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.