Samo me zanima jel ovo normalna temperatura procesora, posto mi stock fan na Q6600 radi kao lud, jednu sekundu brze, jednu sekundu sporije... BTW, u pozadini je radio ESET Smart Security scan za viruse, tako da je malo podignuta zbog toga, ali me zanima jel nominalna...
Iako jos uvek radi ESS, sad se smirio cooler... Izgleda da se uznemirio zbog obicnog 3d screensavera (???), sto ga je u kombinaciji sa ESS-om malo zagrejalo...
Pitanje jos uvek stoji, ali evo merenja nakon sto se smirio cooler:
Ja bih u svakom slucaju promenio taj Stock Cooler i stavio neki bolji...Nikad na Quad Core-u nebih drzao fabricki Cooler bez obzira dal je predvidjen ili ne i da li sve radi po default-u... Thermalne karakteristike CPU-a zavise i od primerka do primerka kako i samo potrazivanje voltaze...Vidi koji ti je vid u Core Temp i TJ.Max cisto da bi znao kakav ti je primerak...Za taj CPU TJ,Max mislim da je 100c!Inace jel kupi ti napajanje i kartu?Jesi li se ponovio?
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
:: Nista nije dirano u speedfanu, instaliran je bio minut pre nego sto sam slike napravio.. :: :: Jedino me cima zasto cpu cooler radi tako kretenski kad mu nisam ni u biosu niti bilo gde podesio automatsko podesavanje brzine.. :: ::
Iskreno, ja koristim Omicron Titan 23B-Q. Temperatura na 4.0 GHz ide na 79C, a na 3.6 ide na 52C u full-u. Ovo je stvarno najveća temperatura, koju sam video na Q6600 na Stock-u i to na default-nom clock-u, a da je opterećenje CPU-a minimalno(bez opterećenja). Možda nisi dobro očistio hladnjak i kuler ili ti smeta nešto pri protoku vazduha u kučištu ili ti je pasta već dosta dugo nije menjana na CPU !? Ovo je stvarno ogromna temperatura za nikakvo opterećenje. Kakve su ti varijacije napona na ploči i koliki ti je napon za CPU? Kolika ti je temp. pod punim opterećenje tj. u full-u? @ Skyfire Šaljem ti patch za Crysis ujutro u 9. Pročitaj šta se dešavalo pod temom Iznenadni problem- da se ne ponavljam.
Pogledaj u CoreTemp-u posto SF ( bar starije verzije ) su citale Tjmax kao 85c a za Q6600 je 100c tako da ti je prikazana temp. za 15c manja od stvarne, tako da cisto budes siguran da li je to ta temp. ovako je do ~50c u idle od za box kuler ok u zavisnosti koliko se brzo vrti fan .. Load ne bi trebao da ti ide preko ~75c u Prime-u.
Ja sam uz proc uzeo CM Hyper 212 i jos dodatni kuler. Proc je kloknut na 3.6 Prolece, 47c Idle, 68 full Leto, 47-54c idle, 72 full Zima, 34-42c idle, 63 full Core Temp je u pitanju. ___________________________________________________________________ Why should man be protected, what has he done to justify it? This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have!
Idem upravo sada po graficku i napajanje, iscimao sam ih bio da mi najure Silent Pro verziju, ali nigde u gradu je nema, tako da ide ipak ASAA-A1 Real Power varijanta... Valjda ce izdrzati, jer sam citao na guru3d da GTX280 trazi 40A na +12V railovima, a ovo napajanje koje uzimam ima po 19 na svakom railu tj. grani...
:: Ja bih u svakom slucaju promenio taj Stock Cooler i stavio neki bolji...Nikad na Quad Core-u nebih drzao fabricki Cooler bez obzira dal je predvidjen ili ne i da li sve radi po default-u.. :: Thermalne karakteristike CPU-a zavise i od primerka do primerka kako i samo potrazivanje voltaze...Vidi koji ti je vid u Core Temp i TJ.Max cisto da bi znao kakav ti je primerak...Za taj CPU TJ,Max mislim da je 100c!Inace jel kupi ti napajanje i kartu?Jesi li se ponovio :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Nista nije dirano u speedfanu, instaliran je bio minut pre nego sto sam slike napravio.. :: :: :: :: Jedino me cima zasto cpu cooler radi tako kretenski kad mu nisam ni u biosu niti bilo gde podesio automatsko podesavanje brzine.. :: :: :: ::
Valjda ce izdrzati, jer sam citao na guru3d da GTX280 trazi 40A na +12V railovima, a ovo napajanje koje uzimam ima po 19 na svakom railu tj. grani...
Nista ne brini to je potrosnja koju u praxi nikada neces dostici a sve tri `grane` poticu sa jedne tacke iz napajanja a trik je u zaobilazenju norme koja je postavljena za pojedinacne izvode na napajanju da ukupna snaga nesme preci neku vrednost od, cini mi se 240W jer se preko toga smatra da bi kolicina energije bila opasna po zivot. Zato je i primenjena ta fora sa virtuelnim granama tako da je i vuk sit i ...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.